婆媳關係

跳至

首頁
34567...12

尾頁

大宅

yantung2010 發表於 21-11-19 12:58
好睇人既性格。不過中國文化又係容易培養出呢類老人家。外國人仔女大左就有自己既世界,中國人就講兒孫滿 ...

講得岩

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

不如將呢個post 俾99跟住搬啦~
都係同住唔夾

侯爵府

我叫個仔自己咩返自己書包有咩問題?又唔係重,得支水就我黑薄個仔?

同埋尋日去飲茶重有最少半個鐘,就要去接定個孫,扮到好緊張?我去到咪又見你坐係到!之後我去接仔叫人返去食野,我接完去到酒樓咪食淨野,我想食咪當我黑衣食淨一舊比我,飯都要食淨個幾啖!我比錢冇所謂,但我食唔飽囉。唔好覺得好出奇咁覺得我點解唔夠!下午茶專登講我唔飽所以買炸雞,你自己食飯唔洗理個黑衣。
你整晚飯問我做咩之前食既野,點解而家唔食?唔想再聽到你講d野買幾錢!岩岩又講買雞買$60,湯我唔會飲你架!請放心!

我回娘家次次最少4-5碟比我食,自己爸媽永遠是最好。

侯爵府

係房到大叫出來,我同仔做功課都要理埋你?點解唔自己拎好哂d野!懶巴閉咁!

侯爵府

擺明見我訓左都要嘈醒人,食左藥想訓到一陣都唔得,放假慘過返工!

侯爵府

我肥唔關你事囉!你應該好想我同你仔離婚

水晶宮

檸檬檸檬 發表於 21-12-11 16:12
我肥唔關你事囉!你應該好想我同你仔離婚

我都說左好多次,當一個心抱幫左人地家族添丁,甚至乎買埋樓後,奶奶呢類物體就好想過橋抽板,踢開個心抱。個心抱越有主見就越激發得快啲。最好似工人咁服侍佢就岩啦,除非你願做埋免費工人,放到自己咁卑微啦。否則為自己一家一主搬開算。

侯爵府

「買就買好d,買到鬼五馬六」
聽到極到銀耳,自己著既野自己又唔買,你用我以為你接受,買返來又要嫌棄。唔鍾意咪掉左佢!

唔係嫁比老爺,唔洗咁辛苦。聽到呢個句,都幾討厭,聽過唔止一次。講來有咩用?

唔明裝香要著燈,到時電費貴唔好係到呻!
朝朝出門口都大力關門,覺得自己好巴閉?我只會覺得扮野無禮貌。做比邊個睇?整爛度門唔好問點解!
鍾意要外人掉食物,第時拆墜唔好問點解!

侯爵府

有日外人病左無人地個孫訓,改左人哋個仔同人哋個孫訓,講到出口唔做清潔唔想嘈醒。星期六日外人就要被嘈醒既!人哋d仔就可休息。放假多數入房自閉!

放假重慘過返工,希望第時假期搵到兼職。返工重好過留在家!呢度根本無私隱!

水晶宮

檸檬檸檬 發表於 21-12-16 23:09
有日外人病左無人地個孫訓,改左人哋個仔同人哋個孫訓,講到出口唔做清潔唔想嘈醒。星期六日外人就要被嘈醒 ...

好心你放生自己,一家三口搬出去啦,平平地租套房或村屋啦。你咁搞法真係遲早出事架。點解要比自己受呢類氣?

侯爵府

我死都唔會死係呢個地方

沒有公主命,卻有公主病!

侯爵府

已講明ot 中買唔到野食返去,好煩!迫死我先安樂。公司野又未整完,平時在家工作又喜歡問野,唔想在家工作!

侯爵府

自己想個孫飲水,係人哋房走出來講,你個仔要飲水?你自己唔去裝?

工人一名!

我連人哋間房都唔想入,人哋坐去我張床,真係好唔鍾意!

同我仔講,唔好倒瀉水係床,你阿媽會罵你阿嫲!係咪痴左線?極討厭!

侯爵府

係廚房同你個仔講,我真係覺得好好笑!

侯爵府

我唔知點解,我罵緊個仔你要加把口來罵我?我同仔講野關其他人咩事?你個仔都唔出聲!你罵我死八婆死肥婆!我唔知我肥關外人咩事?

你早上日日大力關門我已好憎,覺得無專登無家教既行為!

我晚上係專登唔食你整既野?唔想浪費你既金錢呀!要話比外人知你買野好貴麻,我一d都唔稀罕呀!

最嬲你條底褲點解可以同你個仔你個孫既一齊洗?n年前已同我講唔可以溝埋洗,你真係巴閉d既!

我離婚最起碼唔洗對住你,你唔好諗住我會照顧你,你點對我我點對返你!望就望你個仔長命過我!

侯爵府

你一定覺得我高攀你個仔!我唔結婚我應該唔洗咁折墜,成日比人單打。以前我唔反抗先咁苦,我而家唔會囉!你唔好係你仔面前扮對我好,叫我食餸飲湯。我唔洗飯除左減肥,主要唔恨用你既野!唔好扮有錢,有錢既人大有人在!有錢既人多數唔會曬囉!

侯爵府

唔好以為你個仔錫你,你就大哂!今日罵我死肥婆我永遠記住。
我離婚都無所謂,都係你一手做成。

我知你個仔應該會睇!

侯爵府

成日單打叫個孫溫書,想點咪直接講!想你個孫憎佢老母囉!呢到講0分都唔緊要,呢句極不負責任,想害死我個仔,而家唔努力,想第時做乞丐???
你個女嫁有錢人,姑媽無責任第時照顧你個孫!

迫死外人好喇,你唔好迫死你個孫!

侯爵府

以為我好想同你講野?早上講早晨,就借左聾耳陳隻耳咁,某原因打比你又想cut線!唔識睇雪櫃有冇某樣野,自己係家唔識行去睇?

上星期買野食唔哂,懶慳家咁講遲啲食。尋日先「記得」拎出來掉,一定留比外人折墮,心地就係「超級好」!

買野一定叫外人買!

打麻雀,輸錢我又唔係好介意,打唔大,百零二百蚊。其實我真心唔鍾意你懶大方講唔食你地幾次 又唔係窮成咁?你自己唔食糊關人叉事?

侯爵府

極度黑心,中午恰一陣都要比人大力關門專登嘈醒。
我同人地個仔講,自己個仔比人讚。我無同你講,你唔洗比意見。你要唔信都唔好係我個仔面前講,睇佢唔起?

首頁
34567...12

尾頁

跳至