婆媳關係

跳至

首頁
45678...12

尾頁

侯爵府

我只會覺得人地係到扮有錢,屋企有野整,大大聲講3000蚊都要整?同人傾電話要咁大聲?我只會覺得係想比格離屋聽到,充闊佬!平時輸百幾蚊麻雀又要嬲咁!
我一早已拎定錢出黎,唔似得你想人地等你拿錢,當人黑衣?最後只要千零蚊,一早諗住自己比。人地扮野比返1000我,我直接擺低唔拎。最好笑人地同個仔講,我比錢你食lunch,怕你無錢食錢!真心好笑!
又問做咩比貼士人地!其實唔洗你比錢,關你咩事?

侯爵府

我都唔知點解,我自己比幾百蚊個我用既野有咩問題?
人地開40度沖涼,都要比人講我開得熱!你自己都開40幾度就無問題!

侯爵府

成日想人哋做既野唔識直接出聲?係到問洗唔洗買乜乜乜?唔用一陣你個仔乜乜乜?

自己買幾包鹽返黎都要專登講!真係好貴呀!!!我而家專登唔食晚飯,第時煤氣貴餸貴都唔關我事呀!

你個仔講人地對老婆衰?我唔知咩心態!人地對老婆好又唔講?

侯爵府

你個孫問你個仔同外人野,你自己想問既野自己唔問?要個小朋友問,我專登唔答呀!兩個都唔答你只會罵外人!
我專登你係出面我就入房。對住你真係好煩!

侯爵府

極度唔可信既人,咩都講我個仔講!吹水老作就叻。見你成日報大數就知!

侯爵府

買野又唔見你買!有人黎整野只我比我比!又唔見真係拎定錢出黎?

侯爵府

想迫死我先安樂!人地個仔執緊櫃,眼金金睇住外人d野,其他我d野有阻住你就出聲,我搵其他地方擺!
係到幸x落禍,有口話人無口話自己,d野唔關我事又要屈個外人!

侯爵府

覺得自己好叻?人地咩都要靠你?

睇電視,有講女人勾佬既內容,我唔知點解咩都係罵女人,個男人就無問題?單打比說話我聽?

呢頭同個孫講0分都唔緊要,轉頭又迫佢做功課,想外人做壞人好黑人憎!少少事就要食藥,第時有事食咩都無用,有咩事都你害佢架!

我唔恨食你d名貴野架!食完我應該早死幾年!

侯爵府

勁衰,仔已經無同我出去,老公覺得仔凍同佢著襪,勁大反應講「又話唔出去?」唔知咩居心!就算仔去公公婆婆家有問題嗎?

水晶宮

檸檬檸檬 發表於 22-2-1 10:14
勁衰,仔已經無同我出去,老公覺得仔凍同佢著襪,勁大反應講「又話唔出去?」唔知咩居心!就算仔去公公婆婆 ...

不好理佢咁多啦!新一年祝你事事順利,早日脫離苦海。

侯爵府

回覆樓主:

成日講自己半夜無訓,醒左訓唔返!自己無得訓就唔比人訓?放假朝早入人哋房掃地拖地!可能係幫我地,但我更想靜靜咁訓耐啲!

打麻雀輸錢就發脾氣,蠃就笑人地。人哋點打關你咩輸?幾百蚊真係唔介意。明明食胡唔明你點解講碰!唔識分辨?是但放錢係檯,唔知點解你要睇人哋打麻雀淨返幾錢?關你咩事?

係到廢up笑人地打咁細都輸幾百,出去打咪輸幾千,首先我唔爛賭唔會同人打咁大!見佢哋想先陪打,當比錢人哋,唔洗係到辛x樂x,唔好懶巴閉蠃錢好威咁!

侯爵府

同人講早晨,唔應。唔知聽唔到野定講唔到野?不過又岩,無需要理會外人既。

侯爵府

自己睇錢重扮哂野,屈人哋怕輸。次次都拎定幾百蚊出來預左輸。
打完扮野講自己蠃幾多,話我輸!
我係唔like你蠃就懶風騷串人哋,輸就黑面。
扮野問我食唔食菜,係家最少都一個月唔食你d菜,問我係咪怕貴?
你睇錢大過天!我唔恨食你既野囉!

侯爵府

唔食你整既野,除左唔想浪費你寶貴既金錢外,最重要係無食野,要掉野浪費都唔關我事
之前我有食飯個陣,有同你講想叫你先裝起d飯,我講唔想食飯焦,你又講唔會有飯焦飯唔會硬。明知我會留軟身飯比你個仔。自我唔食飯就自動波裝去碗到。真係好好人!

大宅

回覆 檸檬檸檬 的帖子

真係家家有本難唸的經

別墅

檸檬檸檬 發表於 21-9-5 15:22
唔明,外人既親戚過身,先係唔比個孫去上香,呢個我沒意見。感覺上連佢個仔都唔想比佢去。
之後回家要行過 ...

侯爵府

煩到嘔,你仔未起身又唔郁。你仔醒左係到整野,行來行到。好忙咁

侯爵府

陪仔上堂,係廳行來行去。好騷擾!
又企係梳化(我後面)偷睇。我睇緊ipad睇我做咩?無私隱!
其實我放假都要做公司野囉!
問食咩又細聲,完全唔同平日咩都大大聲,要我問幾次!擺款?

侯爵府

唔明!平時功課d野就扮哂唔識,唔該拎返來d野就唔好爭住睇。應該覺得自己好叻!人地母親都未睇!

扮野唔舒服,回來比我話要食飯做咩唔講!想出街咪講囉!

侯爵府

想叫個孫預先做定今日既功課咩玩法?
平日如唔去補習都一定唔會做功課,係到打機。自己就做好人,人地母親就係衰人囉

首頁
45678...12

尾頁

跳至