跳至

首頁

尾頁

伯爵府

畀面勳章

hi, 想搵地方搬,如果想方便就近廣褔,唔知邊度好呢?邊度實用面積會高D傢?thks~

大宅

我都揾緊好煩, 我仲有一隻金毛, d地產話好少租盤呀

禁止訪問

大宅

其實村屋同樓盤我都問過好幾間地產, 2樣都少放租盤, 仲話想買都好難, 好多人搶住買, 真誇張!!

佢哋仲話村屋而家好多唔比養狗, 佢哋最鍾意sell華樂豪庭, 中層都要8千幾太貴la, 其實我最想揾大埔中心500呎以上嘅單位

大宅

我剛剛係uwants 成功放租左個房...(屋企人係業主)

呢排大埔區d樓都交投唔錯...尤其係d大中、汀角村屋咁...d地產咪主打呢d盤law...好搵ma

不過其實而家大埔有唔少租盤的,你要有心理準備幾乎係要搶!
因為自海嘯以黎,d房的租金回落左唔少,而家租火車站唐樓/近太和的洋樓(低層)都係舊年唐6樓個價!!!
所以d死約到期的人紛紛出動搵平盤搬law~我間房個租客睇第一次唔夠半個鐘就落左訂 la 尋日...

至於搵村屋...一定唔好搵大行!佢地食水深之餘...d 村屋業主(esp 如果係原居民)鍾意益自己人多d ga~
你試下出墟,廣福道近單車舖有幾間有d歷史的都唔錯,自己生意都好好交帶

至於大中d樓...sorry 唔係好熟,but if 你要500呎真係有難度,最近d投資者搶得最勁的都係400幾呎由431 - 465 的盤多,so 呢d單位的放租都相對多d。另外就係大中的租金已經升返唔少,同未跌前差唔多...

如果真係搵村屋,我見過永鴻,中原,同埋有間係昌運地下黃色招牌的都ok多村屋。最近有個姐妹租左大埔頭都係through 佢

希望你快d搵到 la

大宅

多謝您!資料好詳細, 我都試吓上uwants揾吓先, 如成功可慳返d commision, thanks

原帖由 ET19 於 09-6-6 10:32 發表

呢排大埔區d樓都交投唔錯...尤其係d大中、汀角村屋咁...d地產咪主打呢d盤law...好搵ma

因為自海嘯以黎,d房 ...

伯爵府

畀面勳章

想請問uwants嘅網址係?

子爵府

畀面勳章

原帖由 ET19 於 09-6-6 10:32 發表

因為自海嘯以黎,d房 ...

hello~~
估唔到係度又見到你wor~~
我問過你有冇大d單位架!!
我而家住村屋,都想搵返出面個d住~
方便d!!

伯爵府

畀面勳章

想請問uwants嘅網址係?

大宅

Uwants website is:

http://uwants.com/

I just rented an unit at Eightland Gardens, $5500 all inclusive. 500 square ft. +, 2 bedrooms.

Try look around all real estate agents when you are ready to move.

If you are looking for Taipo Centre area, check with the agents in Cheung Wun Centre and Taipo Plaza.

If you are looking for the village house, check with the agents in Taipo Market area.

(Hope you can guess the name of these places as I can only enter English on my pc.)

伯爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

原帖由 ipipip 於 09-6-4 23:04 發表
我都揾緊好煩, 我仲有一隻金毛, d地產話好少租盤呀

我果度大把租盤喎
我住緊既樓上未放緊租囉
3樓加天台 (600呎左右啦)
3房開放式kitchen
我估可以傾6800 上手上月搬左租7000
我呢間中層月尾都吉啦
泰亨村口勁方便
要平d 對面舊d 700呎地下都吉左啦

洋房

宝湖舊墟對面藍色窗單桐式可養狗, 番阮鄭都好方便!

伯爵府

畀面勳章

如果想近D廣福唔知邊度好呢?

大宅

明雅苑咪近廣福lor..不過個邊都好少盤..一般都500呎以上大單位..

首頁

尾頁

跳至