自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

現在每次我一準備發癲
我仔就會話:你冷靜,我們一齊深呼吸,小事小事,唔好勞氣
我細女又會跟住講: 我愛你啊

咁最後又確實發唔到癲

伯爵府

湊仔煮飯都係辛苦事!最緊要有人肯幫

珍珠宮

我個4歲女淨係對住我先扭....
對其他所有人包括工人都好乖....
我都好頭痛..

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

有得揀,邊個想做大雄的媽

不過自己的小朋友不是靜香

子爵府

我都入黎圍下爐先,我本身個人都係燥底,而家d 小朋友無得番學更燥底。日曰玩玩具成地都係,個細女三歲半仲係日日喊三次以上,尤其是岩岩訓醒又會發脾氣,叫佢做野一定no 左先,叫佢唔好做既野一定要做。仲要勁硬頸,打鬧都唔驚,所以每次都要氹佢 ,但佢日日都發脾氣,我有時對住佢都好"忟",連我老公eq 算高都搞唔掂個細女,唯有希望佢大個會好d

象牙宮

冇辦法青春期對更年期

大宅

子若 發表於 20-12-19 10:14
我都入黎圍下爐先,我本身個人都係燥底,而家d 小朋友無得番學更燥底。日曰玩玩具成地都係,個細女三歲半仲 ...

同款女女,每日喊幾次扭幾次,受軟唔受硬,試過由佢喊,喊個幾鐘,趴係地下都唔收聲但唔通要下下氹,滿足佢所有野咩。

伯爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

終於搵到同路人,我而家參唔多日日咆哮,對住兩個日日嗌交,爭嘢,發脾氣。每日重覆又重覆。

究竟幾時先可以正常返 ,我真係覺得困獸鬥,連想死既決心都有。

子爵府

Angelice-BeBe 發表於 20-12-19 08:53
現在每次我一準備發癲
我仔就會話:你冷靜,我們一齊深呼吸,小事小事,唔好勞氣
我細女又會跟住講: ...

好醒啊你對仔女
我估第時我d小朋友咁應對我都會忍唔到笑消哂氣

首頁

尾頁

跳至