論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我工人姐姐完約話唔做返印尼, 請問係邊買機單程機票(Jakarta)會平? 另外做上飛機前Covid-19檢測係姐姐定顧主要負責費用?

大宅

可以考慮用 aisa miles積分換,印傭是印尼citizen 可以當地免費 test covid 19

大宅

回覆 tomdog01 的帖子

但佢上機前香港唔係要佢出示檢查結果先俾上機?

大宅

tomdog01 發表於 20-12-15 17:03
可以考慮用 aisa miles積分換,印傭是印尼citizen 可以當地免費 test covid 19

好抵, 原來用10,000里就換到, 橫掂而家疫情啲分到期都用唔到

大宅

stinkpig 發表於 20-12-15 17:43
回覆 tomdog01 的帖子

但佢上機前香港唔係要佢出示檢查結果先俾上機?

你可以email 問航空公司最新安排,
我姐姐10尾返印尼,坐CX返去,CX覆當地Citizens 可以不用有COVID-19 report上機,但落機後印尼政府果邊做 covid 19 test

大宅

stinkpig 發表於 20-12-15 19:06
好抵, 原來用10,000里就換到, 橫掂而家疫情啲分到期都用唔到

yes really good deal in this situation

子爵府

tomdog01 發表於 20-12-15 17:03

咁AM 個戶口咪有redeem ticket個人名quota 比左個姐姐? 多個五個人名要比錢, 咁會唔會唔化算?

首頁

尾頁

跳至