自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 醒目開學勳章

本人消費較多用wechat、alipay,一向用開中銀i-card,貪佢有十倍積分,計埋等於4%現金回贈。但係2021年就冇左呢個推廣,而家打算轉會i-card虛擬卡:

https://www.bochk.com/tc/creditcard/details/boccreditcard/icardvc.html

唔知道各位有冇其他優惠推介呢?謝謝!

大宅

icard條款仲係2020年,未知仲有無10倍積分

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 醒目開學勳章

回覆 royal_plus 的帖子

打電話問咗,虛擬卡今年繼續做十倍積分

翡翠宮

回覆樓主:

未必止4%,如果持卡11年,10倍積分係5%,21年係6.25%。

子爵府

回覆 lyh80115 的帖子

呢個我都知,但我哋未夠資格,thank you~

翡翠宮

c12l23f72 發表於 21-1-2 16:38
回覆 royal_plus 的帖子

打電話問咗,虛擬卡今年繼續做十倍積分

睇條款,都剔除咗wechat、alipay,我又要搵其他卡用

大宅

回覆樓主:

好似話中銀所有卡今年唔再計wechat 同 alipay 做手機支付了… 可能用呢招谷佢個 bocpay

子爵府

回覆 lyh80115 的帖子

我都發現,如果有好推介就上嚟報下料

大宅

c12l23f72 發表於 21-1-2 15:38
本人消費較多用wechat、alipay,一向用開中銀i-card,貪佢有十倍積分,計埋等於4%現金回贈。但係2021年就冇 ...

其實係咪4%上限$100?

大宅

jkswoo 發表於 21-1-4 22:21
好似話中銀所有卡今年唔再計wechat 同 alipay 做手機支付了… 可能用呢招谷佢個 bocpay
...

但係bocpay是否無咁多商戶接受?我之前去citysuper 打算用bocpay,但職員話無.

男爵府

c12l23f72 發表於 21-1-2 15:38
本人消費較多用wechat、alipay,一向用開中銀i-card,貪佢有十倍積分,計埋等於4%現金回贈。但係2021年就冇 ...

BOC Sogo card 不是更多, 5% rebate for the first $2000 per month 嗎?

大宅

lakesilver 發表於 21-1-5 20:51
但係bocpay是否無咁多商戶接受?我之前去citysuper 打算用bocpay,但職員話無.

有 apple pay 或者 Google pay 時至用 中銀卡俾錢囉,暫時我用 icbc 星座卡黎綁 alipay 同wechatpay 咋

侯爵府

waterlilymonet 發表於 21-1-5 22:27
BOC Sogo card 不是更多, 5% rebate for the first $2000 per month 嗎?

好似係boc SOGO signature card先有5%rebate for first 2000 per month

男爵府

tung0409 發表於 21-1-5 23:09
好似係boc SOGO signature card先有5%rebate for first 2000 per month

明白。

另外,BOC 有一張紅色大灣咭有cash rebate 4%, 藍色大灣咭2%。再另外,佢有張sasa card, 吾洗去sasa 買野都有2% cash rebate 的。全部mobile 支付都吾係計分計cash rebate ,咁JM 申請曬未呢。

伯爵府

牛年勳章

waterlilymonet 發表於 21-1-5 23:35
明白。

另外,BOC 有一張紅色大灣咭有cash rebate 4%, 藍色大灣咭2%。再另外,佢有張sasa card, 吾洗去sa ...

紅/藍大灣卡係咪即係銀聯呀?

男爵府

virgokaren 發表於 21-1-6 00:58
紅/藍大灣卡係咪即係銀聯呀?

是的。

子爵府

回覆 lakesilver 的帖子

唔覺有上限喎

子爵府

回覆 waterlilymonet 的帖子

但係唔支援wechat pay alipay

大宅

c12l23f72 發表於 21-1-6 18:54
回覆 lakesilver 的帖子

唔覺有上限喎

因為微信綁中銀銀聯4%上限$100

男爵府

c12l23f72 發表於 21-1-6 18:57
回覆 waterlilymonet 的帖子

但係唔支援wechat pay alipay

請問典解一定要連能alipay wechat pay 呢?就咁log 信用咭去apple pay 或android pay 不可以嗎?請指教。

首頁

尾頁

跳至