懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

想問下大家三十幾周宮縮有無悶痛感呢?好似經痛咁;我第一胎印象中假宮縮係無痛感嘅;但呢胎由34周開始半夜嘅假宮縮都會痛痛哋,今星期開始連日頭宮縮有時都會痛,唔知會唔會早產⋯⋯

今朝做B鏈,健康院姑娘建議下次有便意有痛感嘅宮縮,就算一個鐘一次,都要執嘢入去

大宅

Ylk_1314 發表於 21-1-13 17:36
想問下大家三十幾周宮縮有無悶痛感呢?好似經痛咁;我第一胎印象中假宮縮係無痛感嘅;但呢胎由34周開始半夜 ...

我34w 尾開始每晚都痛個幾鐘, 最後36w到個晚穿左水

大宅

Ylk_1314 發表於 21-1-13 17:36
想問下大家三十幾周宮縮有無悶痛感呢?好似經痛咁;我第一胎印象中假宮縮係無痛感嘅;但呢胎由34周開始半夜 ...

上一胎假宮縮 有痛 痛左兩個星期 先真正生得依家37w3 都有假宮縮 都有痛 不過醫生話宮縮時間規律先入院 我都有啲驚 啲人話第二胎生得快好多 我上次係見紅先嘅 希望今次都係啦 等我有啲心理準備

別墅

wykk92 發表於 21-1-13 22:35
我34w 尾開始每晚都痛個幾鐘, 最後36w到個晚穿左水

我最近晚晚都有肚硬到痛醒,小便後會鬆少少,希望唔好早產

別墅

msbella 發表於 21-1-13 23:16
上一胎假宮縮 有痛 痛左兩個星期 先真正生得依家37w3 都有假宮縮 都有痛 不過醫生話宮縮時間規律 ...

請問你上胎幾時開有痛呢?痛兩星期跟住見紅?我上胎38w催生嘅

別墅

我依家34週,好似成個月前已經開始有肚硬/悶痛,不過又唔係晚晚,多謝係我行得多/好心急果時會肚硬痛。問話私家醫生,佢又話無咁早,只係叫我唔好成日抱大仔。我上胎都係37w6d就穿水出世,我都驚今胎會早...

大宅

我依家34週幾
都會有肚硬,特別係番左成日工或者行得多之後
琴日產檢,醫生仲話比我知佢臍帶纏頸一圈,真係擔心死!
我約左38週開刀,依家每日同啊b講叫佢要乖,唔好早出世同埋唔好玩臍帶

大宅

Ylk_1314 發表於 21-1-13 23:23
請問你上胎幾時開有痛呢?痛兩星期跟住見紅?我上胎38w催生嘅

37w開始有痛 但痛得黎仲可以正常活動嘅 跟住產檢之後同一日就見紅 不過未有規律嘅陣痛 到第二日朝頭早 肚痛到醒咗 我以為又係假宮縮啦 不過係痛過平時 痛到瞓唔番 開始計時睇吓規唔規律啦又未規律 咁去咗洗手間 發現又再見紅 打電話俾醫生 佢話可以去醫院啦 39w5先生

首頁

尾頁

跳至