網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

N年前已經認證左...昨日又要認證..
有沒有JM收到,要再認證..
更正...不是香港ID..
原來是港澳居民來往內地通行證....

男爵府

wan43 發表於 21-1-22 14:06
N年前已經認證左.(上傳香港ID)昨日又要認證..
有沒有JM收到,要再認證..

我都收到,手機支付寶收到有一行訉息"請提供有效身份信息,以免影響支付功能“,拎入去,要上載港澳居民來往內地通行証(即回鄕証,不是 HKID),試過上載回鄕证、HKID都不成功,煩惱中。

男爵府

問左cs, 要揾人拎住,你影相,影到少少手。我整左3 次先肯收貨

水晶宮

cykm603 發表於 21-1-22 23:47
問左cs, 要揾人拎住,你影相,影到少少手。我整左3 次先肯收貨

修改了, 沒事 沒事

水晶宮

回覆樓主:

煩死, 回鄉卡過咗期十年, 而家先話要重新檢証

珍珠宮

回覆樓主:

我過去成年淘寶都系用香港支付寶,無遇到呢個問題。

水晶宮

平平常常 發表於 21-1-24 13:58
我過去成年淘寶都系用香港支付寶,無遇到呢個問題。

香港支付寶唔使再認證, 大陸支付寶先至要。。。

333s    發表於 21-1-27 07:00

伯爵府

回覆樓主:

我冇為意有冇收過呢個訊息
我淘寶係綁咗國內支付寶
而國內支付寶又綁咗國內銀行
所以我喺淘寶買嘢係可以喺國內戶口直接扣數。
不過呢幾日冇淘過,所以唔知道有冇影響

珍珠宮

tammy2008 發表於 21-1-25 13:53
香港支付寶唔使再認證, 大陸支付寶先至要。。。

我係之前大陸戶口D錢用來買野用曬,所以先至改用香港支付寶支付,甘就可以繼續淘寶。

甘你依家點打算?金盆洗手唔再淘寶直至呢個問題解決?

男爵府

kiuzoe 發表於 21-1-25 20:57
我冇為意有冇收過呢個訊息
我淘寶係綁咗國內支付寶
而國內支付寶又綁咗國內銀行

想請教:國內支付寶跟香港支付寶的戶口有連結嗎?
現時返不到國內,入不到錢在國內的銀行戶口

水晶宮

平平常常 發表於 21-1-25 21:41
我係之前大陸戶口D錢用來買野用曬,所以先至改用香港支付寶支付,甘就可以繼續淘寶。

甘你依家點打算?金 ...

我可以用香港支付寶俾錢, 大陸支付寶本身用來收錢(退款) , 俾0.01買自己種既免費水果

客服話到時可以搵佢吖嘛。。。唯有到時睇下點先算

伯爵府

rosewong 發表於 21-1-26 08:27
現時返不到國內,入不到錢在國內的銀行戶口 :sweating ...

兩個版本嘅支付寶應該冇關係,
應該係分開操作。
我國內版支付寶入面係得十蚊八蚊,係之前賣家嘅退款。
如果你有國內朋友或者親戚,或者可以叫佢哋幫忙入啲錢,如果太麻煩就,一係暫時轉返香港其他方法嘅畀住錢先。

象牙宮

明明我內地銀行有錢。

又無法支付。點算?
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

rosewong 發表於 21-1-26 08:27
現時返不到國內,入不到錢在國內的銀行戶口 :sweating ...

我 case
內地中國銀行 有 RMB
香港中國銀行 有 RMB
可通過電話 直接轉,香港銀行姐姐仔 幫我轉。

現在 我是內地銀行有錢。
要求我輸入 內地ID。 內地電話。
現時返不到國內,,,,,,  

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

金盆洗手唔再淘寶

理性討論交流者。

男爵府

333s 發表於 21-1-26 13:37
我 case
內地中國銀行 有 RMB
香港中國銀行 有 RMB

多謝大家的回覆,今天在一家兌換店入了錢在自己的國內支付寶戶口,算是暫時解決了問題

珍珠宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

tammy2008 發表於 21-1-26 09:25
我可以用香港支付寶俾錢, 大陸支付寶本身用來收錢(退款) , 俾0.01買自己種既免費水果

客服話到時可以 ...

想請問點買自己種嘅免費水果呀,我棵樹仲有小小就可以收成,我唔識點攪可以運佢落嚟,所以唔敢再施肥著,救教學

水晶宮

stella816 發表於 21-1-31 21:18
想請問點買自己種嘅免費水果呀,我棵樹仲有小小就可以收成,我唔識點攪可以運佢落嚟,所以唔敢再施肥著, ...

種完有幾款物品俾你揀, 要用私人集運送來香港, 而且仲要用大陸支持寶俾錢先得, 無野啱就可以換十蚊優惠券

友情提示, 過年了, 不要買水果, 趕唔切運到香港的了

珍珠宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

tammy2008 發表於 21-1-31 21:31
種完有幾款物品俾你揀, 要用私人集運送來香港, 而且仲要用大陸支持寶俾錢先得, 無野啱就可以換十蚊優惠 ...

水果係個女種㗎,所以佢好期待可以收到水果。
多謝你溫馨提示呀,我知新年所以都會過年後先再睇吓點攪到!請問施滿100%肥唔收成住得唔得㗎?
但最大問題係我無大陸支付寶!點算好呢?

子爵府

BK Milk勳章

tammy2008 發表於 21-1-31 21:31
種完有幾款物品俾你揀, 要用私人集運送來香港, 而且仲要用大陸支持寶俾錢先得, 無野啱就可以換十蚊優惠 ...

請問無大陸支付寶,可以搵人代付嗎?

首頁

尾頁

跳至