自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

回覆樓主:

我仔之前有同我講過佢有個阿sir好鍾意揹住個咪連喇叭,平時係學校都成日揹住。
最估唔到係佢zoom都揹住

珍珠宮

etam724 發表於 21-2-6 01:20
為咗個zoom,我真係幫亞女整咗個背板,每朝上堂前就夾塊板係張椅度,上完堂就拆咗佢,我覺得咁樣幾好,佢可 ...

係喎!!! 我竟然無諗到!! 聰明啊!
但塊板係咪好大?
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

伯爵府

crystal媽咪 發表於 21-2-5 21:12
見過有人分享,小朋友zoom,嫲嫲在家。不知有開鏡頭,在小朋友後面換衫
...

oh no!

水晶宮

回覆樓主:

小學, 開學, 中文老師向學生介紹自己....
老師: 老師已經很老喇, 今年3x歲....

有個小朋友衝口而出: 我媽咪今年x歲, 老過你好多。

當時係有家長同小朋友一齊 zoom 的

伯爵府

birdbird 發表於 21-2-6 02:03

珍珠宮

vivi.v 發表於 21-2-6 01:22
試過聽到有家長講粗口,仲要喺好粗嘅粗口

小朋友幾多年班

珍珠宮

呢個post 好多笑料

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

有人唔醒起個女zoom緊,著住底衫褲喺鏡頭前行來行去搵衫換。
有人個老公出去跑完步返屋企,冇留意個仔上緊zoom,除咗面衫,仲用件衫抹加拿大。。。
有老師隻貓跳上書枱面,正正得喺個電腦前面,學生只係見到個貓背,老師搞咗好耐至趕得走隻。
仲有學生唔知已經開始上堂(佢應該係之前等緊),見到佢又唱歌又跳舞。
呢個我仔女同學身上都發生過:老師要開鏡頭點名,學生之後冇熄番,然後見到佢地上堂時用手機打機,之後老師send email俾家長,叫家長去睇下自己仔女,叫佢地專心上堂。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

老師正經上緊堂,老師個3歲幾仔响後面梳化跳上跳落入鏡,做鬼臉 成班同學嘗試忍笑,有啲要笑左,老師覺唔對路先向後望

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

bing-jing 發表於 21-2-5 22:12
其實你哋應該好似當年倩女幽魂寧采臣咁,幫小朋友整個背架,上堂時可以戴住佢,遮哂學生個背景

利申,家中 ...

呢個正,你系得既

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

cattz288 發表於 21-2-5 22:03
結果老師真係落堂之後帶佢地周圍望 d同學話呢個房好大喎, 有無幾多呎? 我得幾多幾多呎 ...

個老師好好喎!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

polliebb 發表於 21-2-6 00:02

你哩個算好,我識個小朋友上年畢業禮,家長zoom睇,有家長 ...

失禮死人
不要從別人的嘴裡去認識我

水晶宮

2018復活節勳章

bibilan 發表於 21-2-5 22:35
我女成日了鼻,俾老師話過幾次

我仔個同學唔係普通了幾下,係挖洞咁 挖足成堂

水晶宮

vivi.v 發表於 21-2-6 01:22
試過聽到有家長講粗口,仲要喺好粗嘅粗口

我都聽到

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

kgm 發表於 21-2-6 01:00
Same here, 我仔影左幾十張高達模型相做背景,仲要邊上堂邊轉背景,比老師出聲叫佢唔好再轉
...

上次聽到有老師叫同學唔好用舊壽司做bg, 要揀返zoom原裝果d
放下自在

男爵府

你哩個算好,我識個小朋友上年畢業禮,家長zoom睇,有家長 ...

女人定男人啊

男爵府

birdbird 發表於 21-2-6 02:03

媽咪好慘

侯爵府

牛年勳章

Crystal03wong 發表於 21-2-5 21:06
Zoom上堂的小發現...
老師的教課書與學生不同,例如:格式和標點符號。
老師會寫錯字或日期。

個小朋友坐住梳化 zoom但係因為角度斜上,佢上面晾衫既,但係每日都會見到bar bar, T back, 見到都 我明白香港地方細但係我覺得可以移一移,我每日都見到

大宅

點解啲人換衫唔係關埋房門去換?周屋隨處換衫而入咗鏡頭,比人見到真自己攞嚟

子爵府

回覆樓主:

我女用飯枱一人人邊Zoom,細女背後三層箱+箱面全部放晒零食,老師同我女講你屋企好多零食喎,可唔可以share一D呀
大女老師們成日都有小動物出現,上上下堂有貓叫,隻貓成日跳去老師膊頭,有時又玩WiFi,有幾次老師隻狗上上下堂跳咗上大脾然後一齊上堂,有一次上堂時老師係學校zoom,校長突然入鏡同學生say hi

首頁

尾頁

跳至