自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章

Deleted

男爵府

ewater 發表於 21-2-15 21:14
身邊多唔多呢D人,會唔會做紅娘介紹比人。
以前我年青時有好朋友為我着想,都有主動介紹男仔比我識,我自己 ...

對的人,其實好難找?有時,寧願單身仲好?

伯爵府

眾裏尋他千百度

別墅

回覆樓主:

雖然話唔做媒人三代好,但眼見咁好嘅女仔冇人要,好可惜,所以會主動做紅娘,最後得唔得都睇佢地做化,宜家自己單身,都好想有人做下紅娘,可惜冇人會咁做,只好等運到

水晶宮

回覆樓主:

我34 先遇上我老公
當年同時間2-3人追
遇上我老公(對的人)即刻一拍即合

以上的人都是朋友介紹的
唔係刻意,係食下飯一齊出去玩時識得

水晶宮

以前我年青時有好朋友為我着想,都有主動介紹男仔比我識,我自己 ...

唔會介紹,因為知人口面不知心,未一起住過真係好難話了解。費事害咗任何一方。

茶類愛好者    發表於 21-2-16 13:34
欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

男爵府

多,好多3x歲都單身,高收入穩定職業,樣貌娟好,都單身10年,圈了太細問題,又唔想求其搵個,真係寧願單身

子爵府

我會介紹,但大前提係我了解佢為人,當然,我唔能夠保證d 乜野,但至少要係一個好人。 最終大家可唔可以發展,要睇天意。

其實我身邊好多人去到30 中都係靠介紹,因為朋友圈愈來愈細,所以我覺得介紹無咩問題

珍珠宮

唔會做媒人

茶類愛好者    發表於 21-2-16 13:38

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

會呀。介紹還介紹,發唔發展係個人選擇嘛。我同現任老公都係朋友介紹。當時我30歲失婚,老實講想搵個大我少少,又冇女朋友同老婆既男人,都唔係容易。咁啱朋友識一個,咪問我有冇興趣認識下,結果一齊左啦。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

唔刻意幫
不要從別人的嘴裡去認識我

公爵府

回覆樓主:

試過介紹一次,以後都唔會做呢D嘢了…

我個3都尾嘅朋友,成日叫我介紹男仔佢識,我都no咗佢幾次。之後有個40歲嘅男同學叫我介紹女仔佢識。咁我就俾咗雙方聯絡佢哋自己搞掂,中間得返黎消息係發展得唔錯,日日夜夜煲電話粥,煲到撻着哂,就約出黎行山見面。點知個女去到,離遠見到個男,唔係佢想像中嘅王子,就掉低人响山腳,一個走咗,仲即時block哂人聯絡…

其實都唔洗咁啫,唔啱咪當應酬一日啦,做得咁肉酸,佢自己都唔係好出色啫

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

有好多,要求高又唔睇下自己有咩本事,自己窮就想嫁有錢,自己有錢就想嫁更有錢 我只可以講,神會帶領你,好無言,自己都唔去行多步……
想認識多啲屯門友

男爵府

朋友個女,事業型,做醫生,算唔算中上?

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

BGCOME08 發表於 21-2-15 22:26
試過介紹一次,以後都唔會做呢D嘢了…

我個3都尾嘅朋友,成日叫我介紹男仔佢識,我都no咗佢幾 ...
真係好肉酸和無品。

伯爵府

我都會幫人撮合,因為自己單身時都好想有人幫吓自己。我又唔會話要肯定係咪雙方都好好先介紹,始終夾唔夾,又或者鍾唔鍾意,真係好個人。介紹咗就等佢哋自己judge啱唔啱大家了。唔會覺得係我責任。

禁止訪問

子爵府

小馮 發表於 21-2-15 22:46
朋友個女,事業型,做醫生,算唔算中上?

做醫生嘅女仔, 好虾人追,我見好多都係單身,可能香港男士唔太中意咁強勢的女士, 而醫生亦會眼角好高

男爵府

puzzledmama 發表於 21-2-15 22:59
做醫生嘅女仔, 好虾人追,我見好多都係單身,可能香港男士唔太中意咁強勢的女士, 而醫生亦會眼角好高
...

係呀!又尊科,又學歷高,收入高,但眼角更加高。佢話比佢媽咪,香港找個 高質又有責任感的男人好難,又唔係養唔起自己, 點解要屈就。

茶類愛好者    發表於 21-2-16 13:39

大宅

小平媽媽 發表於 21-2-15 22:28
有好多,要求高又唔睇下自己有咩本事,自己窮就想嫁有錢,自己有錢就想嫁更有錢 我只可以講,神 ...

完全同意,好多女人自視過高,要求多多,又要有財,又要人才,但又唔睇吓自己咩身材
我諗都幾難揾到MR. RIGHT
大家都要好起來啊

首頁

尾頁

跳至