自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

牛年勳章

真係好cheap
著數人情攞盡,直頭unfriended

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

mandywongmandy 發表於 21-2-17 13:26
朋友想係我仔補開補習社補數
佢話等左好耐都未有位
想我幫手問可唔可以收佢仔仔

要佢俾返留位費同教材費

伯爵府

回覆樓主:

我明,唔關識左幾耐時,
我有個識咗廿年嘅朋友,結婚互做姐妹,下一代又一齊玩。早幾年,我c6公司比同事及家屬朋友自費join醫療卡,類似500蚊就有張卡,門診專科,大家食飯講起,佢又想join, 幫埋子女join,咁第一年都正常嘅,第二年就開始嚟料,叫佢係限期覆又唔理,全世界整曬先嚟join,又話一個仔join個女唔join,算啦!諗住搞左就算,轉個頭又話上年都冇乜用,蝕蝕地,唔用咪唔好join囉!我冇賺你錢架兼仲要麻煩人地,轉頭諗諗下又話join,但個女唔join,今年第3年,
c6間公司話,淨係唔幫呢位朋友搞,實在太煩,而最好笑,今年個朋友勁想join,因為佢上年睇過2次專科,發現勁抵,連睇專科都包

大宅

佢真係好過份,睇佢咁既處事態度,好擔心佢個小朋友第時點待人接物

男爵府

你朋友人品有問題,俾我會絕交

大宅

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

黑客 發表於 21-2-18 07:32
佢真係好過份,睇佢咁既處事態度,好擔心佢個小朋友第時點待人接物
...
咪同佢一樣囉。「朋友」只係用嚟利用嘅。

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

小談心 發表於 21-2-18 07:28
我明,唔關識左幾耐時,
我有個識咗廿年嘅朋友,結婚互做姐妹,下一代又一齊玩。早幾年,我c6公司比同事及 ...

你真係太好人

伯爵府

咁都得,以後唔好再帶佢。

伯爵府

XYZABC 發表於 21-2-18 09:31
咁都得,以後唔好再帶佢。

以後唔好再幫佢。

首頁

尾頁

跳至