論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問有冇人知,如果用信用卡買機票,工人最終冇上機,係米會自動退番錢到信用卡?

男爵府

v.boring 發表於 21-2-17 18:52
請問有冇人知,如果用信用卡買機票,工人最終冇上機,係米會自動退番錢到信用卡?
...

No show 係要罰錢。如果唔係個個買左機票最後一刻唔去點做生意。

別墅

honeybid2 發表於 21-2-17 21:33
No show 係要罰錢。如果唔係個個買左機票最後一刻唔去點做生意。

你意思是no show 想退回機票要罰錢?
佢點做生意我就唔識啦,我自己親身試過想取消機票,但航空公司叫我乜都唔洗做,no show就可以,機票錢真係直接退番落我visa card 度,工人機票就冇經驗

寶石宮

2023年兔年勳章

v.boring 發表於 21-2-17 18:52
...

國泰僱傭機票退款要申請及收費

https://www.cathaypacific.com/cx/zh_HK/offers/flight/domestic-helper-fares/domestic-helper-fares-to-philippines-origin-hong-kong.html#fare-rule-2413873

取消手續費
完全未經使用的機票每張須繳付港幣900元之退款費, 已完成部分行程之機票則不獲退款。

未能依時登機 (No-show) 費用
每張機票須繳付港幣1,000元。

首頁

尾頁

跳至