潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

請教各位邊隻靚,邊款會相對保值d,依家一般有冇折?新手睇緊ap, 謝謝各位

大宅

回覆樓主:

blue dial最hit, 不過唔係vip嘅應該唔會排到, 女裝款比較易買到, 有圈石嗰款我就覺得啲石太細麻麻地, 個人覺得霜金款最靚, 間金都好靚

我同老公係vip, sa話而家walk in基本上好難排到royal oak,佢哋而家力推code, 以前櫃檯都會有啲ro而家好似都收起曬, 不過女裝款如果遇著好人sa都可能有既, 至於折扣就唔使諗, 唔使搭骨買已經好好彩

wcpcelia    發表於 21-2-19 09:22

大宅

bluepand 發表於 21-2-19 08:57
blue dial最hit, 不過唔係vip嘅應該唔會排到, 女裝款比較易買到, 有圈石嗰款我就覺得啲石太細麻麻地, 個人 ...

Blue dial 是否即係籃色錶盤果d, 即係無石果隻,理論上blue dial 應該保值過玫瑰金,搵定目標先
但有d 朋友話佢d 錶易壞,吾知係吾係

大宅

jjmeiyu 發表於 21-2-19 12:12
Blue dial 是否即係籃色錶盤果d, 即係無石果隻,理論上blue dial 應該保值過玫瑰金,搵定目標先
...

其實都係, 不過啲款又真係特別同埋靚, 我同老公而家就轉左去pp

大宅

bluepand 發表於 21-2-19 13:19
其實都係, 不過啲款又真係特別同埋靚, 我同老公而家就轉左去pp

Pp 更新手,PP 有冇邊個系列好d, 但入門板 [/sm [/smil

大宅

jjmeiyu 發表於 21-2-19 13:31
Pp 更新手,PP 有冇邊個系列好d, 但入門板 [/sm [/smil

一定要買咗骨先, 女裝買隻24

男爵府

jjmeiyu 發表於 21-2-19 13:31

AP 同 PP 都係入門版係熱抄款式,AP 入門版官方訂價十令萬、PP 入門版官方訂價廿令萬,但如果你無消費記錄你一定唔會用官方訂價買到佢哋啲錶...

AP 比較多人追捧就 Royal Oak, Royal Oak Offshore 系列,而 PP 就 Nautilus, Aquanaut 系列;買邊隻都好,緊記一定要買機械錶款,石英錶款無乜二手市場...

兩大牌子玩法都係行入去 BT / AD 擺低卡片留名排隊,熱門款排到天方地老都唔會排到你,一般都係由一啲非熱門款買起,又或者由熟客介紹;如果唔想排,就唯有比炒價買水貨...

大宅

咁新嘅walk-in客如果買隻Code會唔會有機排到Royal Oak男裝?thank you!

大宅

lilycheunglily 發表於 21-2-19 17:02
咁新嘅walk-in客如果買隻Code會唔會有機排到Royal Oak男裝?thank you!

男爵府

lilycheunglily 發表於 21-2-19 17:02

咁要睇你想排咩款? 15500ST, 15202ST, 26331ST 呢啲熱門款應該都窄窄地...

侯爵府

renapapa 發表於 21-2-19 15:30
AP 同 PP 都係入門版係熱抄款式,AP 入門版官方訂價十令萬、PP 入門版官方訂價廿令萬,但如果你無消費記錄 ...

請問PP Nautilus 難買嗎?我已經有24,如果要配貨我都唔知買乜嘢。

男爵府

Chole 發表於 21-2-19 20:43
請問PP Nautilus 難買嗎?我已經有24,如果要配貨我都唔知買乜嘢。

非常之難買...

侯爵府

renapapa 發表於 21-2-19 20:45
非常之難買...

咁放棄啦,多謝回覆!

大宅

renapapa 發表於 21-2-19 15:30
AP 同 PP 都係入門版係熱抄款式,AP 入門版官方訂價十令萬、PP 入門版官方訂價廿令萬,但如果你無消費記錄 ...

呢幾款都靚,是否要樣甘難買

男爵府

jjmeiyu 發表於 21-2-20 09:29
呢幾款都靚,是否要樣甘難買

你睇呢幾隻都係 Nautilus 系列,仲要係熱捧藍 dial,熱炒款式...

5711 已停產,BT 唔會比到貨你,二手市場炒到上 最少 70 幾萬...

其他兩隻... 可遇不可求...

大宅

renapapa 發表於 21-2-20 09:36
你睇呢幾隻都係 Nautilus 系列,仲要係熱捧藍 dial,熱炒款式...

5711 已停產,BT 唔會比到貨你,二手市 ...

我見5712比5726薄,5726 厚d, 其實有冇分厚好d, 定係是但有一隻都好好

男爵府

jjmeiyu 發表於 21-2-20 09:39
我見5712比5726薄,5726 厚d, 其實有冇分厚好d, 定係是但有一隻都好好

要睇你隻手有幾粗同平時咩衣著,兩隻錶徑都 40mm (5712: 40mm / 5726: 40.5mm),一般男人戴應該都可以,如果係女仕就要睇你大唔大隻;如果你平時打扮斯文,多數著恤衫西褲/裙,咁薄啲會比較好,可以收到入恤衫袖口...

但都係果句,有貨比到你都要咗先,因為真係可遇不可求...

大宅

renapapa 發表於 21-2-20 09:51
要睇你隻手有幾粗同平時咩衣著,兩隻錶徑都 40mm (5712: 40mm / 5726: 40.5mm),一般男人戴應該都可以,如 ...

多謝您,set 下目標先,再睇下有冇機會

別墅

女裝會唔會容易少少排?

首頁

尾頁

跳至