自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

回覆 廢話少講 的帖子

我都發現身邊好多朋友都係黃到毛腦,係佢地面前test左個app係毛send data出去,佢地都係唔信。。。

珍珠宮

.

珍珠宮

回覆樓主:

我估政府呼籲果啲應該係手寫的人。

因為我見我fb的群組內有人真的用手寫的,仲要係寫假名,連電話都寫假的,寫完仲拍照posted上fb。

仲寫住問大家“想知有多少人下載擾民出行”做主題。好多人仲點like

其實佢咁做都係害緊自己同佢家人。

好好的一個為人健康的app 都可以為反而反就可知這些人根本不是以實事求是作出發點

伯爵府

虎到金來勳章

其實個安心出行有咩用?又話如果我到過既地方有確診者,就會有個感染評估通知.
就尖沙咀果單有個男人到過餐廳食嘢佢無意睇新聞先知有爆發要去檢測,佢都以為個出行App會有訊息比佢,原來係無.

今日去我時常去既酒樓飲茶,去到發現貼左告示因為有員工確診所以休息2天做清潔,我又開app睇又冇發現有感染風險訊息,依家先知個app係自己公報上去而唔係佢比訊息你.

在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

琥珀宮

畀面勳章

20150618bb 發表於 21-2-26 16:48
的所謂黃店舖門口有本簽到部,相信全部都係假名假電話號碼,到有事時都唔知點算好
...

有法例唔去執行即係虛設,政府應該加強巡查先得,巡到有食肆或食客唔遵守就立即票控,罸多幾次就驚架啦

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

littlesister 發表於 21-2-27 01:47
有法例唔去執行即係虛設,政府應該加強巡查先得,巡到有食肆或食客唔遵守就立即票控,罸多幾次就驚架啦
...
到時又有人士話太過份

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

czl115 發表於 21-2-26 17:13

佢哋唔係鐘意咩都反?政府話向東,佢哋一定要向西嗰種。

珊瑚宮

jimliu713 發表於 21-2-26 17:06
唔打國產姐
有得選擇

子爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

kathylo 發表於 21-2-26 16:41
本港昨日新增13宗確診,尖沙嘴K11 Musea食肆「名潮食館」昨日新增5人確診,另再有5人初步確診,群組累計有1 ...

咪係, 明明一開個apps,係掃code下面 個綠色框框係會話畀你知, 有冇最新感染風險通知, 你唔肯點入去收通知, 咁冇人可以幫到你同香港政府,仲有 一直努力抗疫嘅 普羅大眾市民!

男爵府

hhmum 發表於 21-2-27 01:22
其實個安心出行有咩用?又話如果我到過既地方有確診者,就會有個感染評估通知.
就尖沙咀果單有個男人到過餐 ...

個設計係如果同确診者出現嘅時間重疊,就算係重疊一分鐘,就會出通知

琥珀宮

畀面勳章

20150618bb 發表於 21-2-27 11:52
到時又有人士話太過份

做咩都有人話,公眾利益最緊要

珊瑚宮

littlesister 發表於 21-2-27 14:54
做咩都有人話,公眾利益最緊要

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 熱血金章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

新聞透視 2021.02.27 - 安心出行
新冠病毒疫情有緩和趨勢,政府在年初七放寬防疫措施,容許部分處所重開。另外恢復食肆晚市堂食及增加至最多四人一枱,不過必須遵守最少兩項新增措施,包括強制員工每十四天檢測一次,以及規定市民進入有關處所前,利用手機掃瞄「安心出行」二維碼,或登記基本個人資料作追蹤確診者之用。創科局近日表示,將會研究加入藍牙功能,自動紀錄使用者的行蹤等。新措施在執行上有甚麼困難?「安心出行」會否帶來私隱問題?

https://www.mytvsuper.com/tc/fre ... smagazine_30/600264

首頁

尾頁

跳至