自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 開心吸收勳章

pro 40 有冇jm 用緊

iphone 12 pro max 有冇jm用緊

比你哋會買邊部

想換電話, 但華為係咪冇google

男爵府

脫離唔到GMS就唔好揀huawei, 辛苦自己.

男爵府

Yes, 新款華為冇google.
如果自己唔識搞,就唔好買華為,費事煩。
不建議三叔。

象牙宮

減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 開心吸收勳章

hphpphph 發表於 21-3-1 14:25
Yes, 新款華為冇google.
如果自己唔識搞,就唔好買華為,費事煩。
不建議三叔。 ...

以前用過三星,好快壞

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

之前用蘋果機5年+,近幾個月換左華為pro 40,覺得ok,不過有D APP唔支持,我主要內存大,影相靚就可以了~

大宅

三星 > Iphone > 華為(使用中)
3款都用過, 但唔同時期用好難比較現階段同等型號邊個好
暫時用華為幾好, 好多功能都好方便
有無GOOGLE對我無影響, 我凈係有用到GOOGLE通訊錄 (呢個可以用電腦匯入)
不過比老美搞一搞, 華為都加晒價, 來緊換機有可能換其它平價國產機.
我寧願1,2年換一次機好過貴價買部Iphone用幾年..

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

最新部華為mate x2, 真係黑科技
和iPhone 技術,真係無得比

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我同事買咗華為40, 話佢有個 platform 已包 android, Google……,所以用google , YouTube, g-mail 完全無問題。 話解決咗。

佢係海運大廈買,應該唔係水貨。

公爵府

我用緊iPhone 12 Pro Max,唔知可以用幾多年 ?

珍珠宮

iPhone 12 Pro Max 用家

瑪瑙宮

coo1068 發表於 21-3-1 14:20
pro 40 有冇jm 用緊

iphone 12 pro max 有冇jm用緊

iPhone都冇Google play

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我係考慮三星同挨瘋
比較偏向三星, 小米好似會出新款, 好似都話

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

其實只係冇左預載GOOGLE啫..冇話冇得用.. 可以自行DL返

男爵府

減齡達人勳章

回覆樓主:

如果你打算1部機用5-6年,錫住用完賣出去值錢-->iphone
2年左右換1次機,成日會跌會花會唔見-->Android

象牙宮

白毛毛 發表於 21-3-1 17:16
iPhone 12 Pro Max 用家

呢部好吾好用

象牙宮

littlehoneymum 發表於 21-3-1 17:14
我用緊iPhone 12 Pro Max,唔知可以用幾多年 ?

我部7係紅色,剛出買用到依家

珍珠宮

用開 ip 好難轉走

用戶要求終止服務

牛年勳章

coo1068 發表於 21-3-1 14:26
以前用過三星,好快壞

都係睇彩數
未經許可,請勿轉載

首頁

尾頁

跳至