自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

睛靈勳章

tingtong 發表於 21-3-15 16:24
仲有個姊妹店Jessica

係Toppy 旗下幾個品牌次之一,响恆豐地庫好大間,仲有Benetton

水晶宮

amypekkle 發表於 21-3-16 00:11
咁貴架?!

以前讀中學時見有一個啲啲錢的同學用。到大學時就興MD20。跟住後來去歐洲背囊遊買 ...

或者係我人工低
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

水晶宮

記得u2, g2000;而家回望,覺得好貴。

珍珠宮

好媽媽勳章

bmuimami 發表於 21-3-16 05:53
或者係我人工低

唔係呢個意思,係我冇在香港買,唔知香港正貨的價位。我1997年時在意大利買,退完稅一個側/斜揹的MD20應該唔駛HK$1000.

珍珠宮

好媽媽勳章

祖明 發表於 21-3-16 00:34
有冇jm仲記得沙馳呢個牌子手袋?

沙馳你講起先記得。我哥在呢個牌子Park Lane店做過暑期工,應該因為佢買有員工折扣,我買咗個細細個的手袋。

水晶宮

amypekkle 發表於 21-3-16 13:15
唔係呢個意思,係我冇在香港買,唔知香港正貨的價位。我1997年時在意大利買,退完稅一個側/斜揹的MD20應該 ...

$3000人工,個袋$2000,大約係咁呀

早過97,咸豐年代,記不穩
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

大宅

2024年龍年勳章

回覆 jollyma 的帖子

Toppy旗下有Episode, Jessica, Colour 18, Excurtion (唔知係唔係咁串), Nine West

男爵府

當年最鐘意買cotton collection one piece 返工,方便唔洗襯衫

公爵府

以前做過暑期工賣牛仔褲,嗰時無咁多大陸人,佢地最鐘意買boy london、big john,反而york就好似無乜人買。
而家諗諗吓,間舖賣150蚊條牛仔褲,都唔知係咪老翻黎。

公爵府

2024年龍年勳章

我屋企人鍾意United colours of Benetton

公爵府

2024年龍年勳章

Giant 發表於 21-3-15 07:25
Cotton Collection, Theme, U2, Body Glove, LaPaGaYo. 曾經好出名,周街都有人著, 而且覺得買到就好自豪。 ...

LaPaGaYo 出名夠平!

公爵府

2024年龍年勳章

Giant 發表於 21-3-15 07:25
Cotton Collection, Theme, U2, Body Glove, LaPaGaYo. 曾經好出名,周街都有人著, 而且覺得買到就好自豪。 ...

Body Glove 係我中學時代品牌, 但好似一兩年就唔見咗!

公爵府

Lilyforest 發表於 21-3-15 16:43
識得讀"The Me"真係出賣咗年紀. 以前同啲同事都係叫佢做The Me

請教,讀the me係咩年紀?
恭賀新禧,迎春接福!

侯爵府

Mrs.Chan 發表於 21-4-8 11:00
請教,讀the me係咩年紀?
已入伍

大宅

回憶返哂黎!
Cotton collection 細個有條童裝花花連身裙,又唔覺娘wo, 可能係童裝!

我反而想問下有隻牌子大家記唔記得,當年好hit
年仔褲,褲袋位上面繡左啲卡通公仔架,有好多款,褲子好似都係一個英文名嘅!

子爵府

回覆樓主:

點解M Duck會冇左既?我覺得佢啲袋都幾靚,我好鍾意佢細斜咩袋架

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

祖明 發表於 21-3-16 00:34
有冇jm仲記得沙馳呢個牌子手袋?

妳講就記得,不過冇印象個樣係點
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

amypekkle 發表於 21-3-16 00:14
除咗
RENO & DONNA
牛仔褲,有冇JM記得有個牌子叫Fornari?

講開就記得呀
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

mymelody0701 發表於 21-3-16 01:49
以前最興polo shirt+Levi’s 501+Timberland 狗牙底帆船鞋/Dr Martin + bold 袋,成街着到好似校服咁:happy ...

當年潮流嘅指標、有米年青人嘅象徵啦……

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

話時話,Esprit 仲有冇?

首頁

尾頁

跳至