單親天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我是單爸,年紀都唔细了,獨力養個仔,,,,尼幾年,見到D囡囡好cute,再睇番日日激死我的仔,,,我有D心願,想有個囡囡,糸米好不切實際,諗多左尼?

公爵府

回覆 Peter2012 的帖子

女兒的確比較聽話和貼心, 既然你有這個心願, 你諗住點樣去實現?

大宅

Peter2012 發表於 21-3-18 17:36
我是單爸,年紀都唔细了,獨力養個仔,,,,尼幾年,見到D囡囡好cute,再睇番日日激死我的仔,,,我有D心 ...

獨力養個仔唔辛苦咩?仲想有個囡囡?不如努力教好個仔,等佢唔好激你,尋找同個仔嘅另一種嘅快樂!
我都係獨力照顧個仔,都係好激氣,不過佢係我嘅至愛,我會努力教好佢!

男爵府

回覆 小圓圓 的帖子

都諗過下的,單親好似唔比收養小孩的,,,吟一糸就再找伴侶,再生小朋友,不過冇guarantee 可生囡囡的,,,,一系可識個单妈,幫手凑下囡囡

男爵府

回覆 Jan.Jan 的帖子

獨力凑仔,梗辛苦啦,'佢都中學了,凈糸每天同佢对功課、温習已攞命啦,,,,'不過相反吟睇,其實佢都糸我,生存的唯一动力了

珍珠宮

Peter2012 發表於 21-3-19 08:01
回覆 小圓圓 的帖子

都諗過下的,單親好似唔比收養小孩的,,,吟一糸就再找伴侶,再生小朋友,不過冇guar ...
一系可識個单妈,幫手凑下囡囡=呢個比較快啲同好啲...加油了..揾個伴先...

男爵府

回覆 Macusmama 的帖子

早幾年,剛成单親時,都識到單妈,佢囡囡都好可爱的,我都有一段時間,以為可再组一家四口的家庭,,,点知最後佢唔揀我,,,願望落空了

珍珠宮

Peter2012 發表於 21-3-19 11:14

早幾年,剛成单親時,都識到單妈,佢囡囡都好可爱的,我都有一段時間,以為可再组 ...
真係好睇你緣份的.我都拍左拖三年多,明年PLAN再婚...

男爵府

恭喜你呀! 有冇諗住會整多件,爱情结晶品牙?

公爵府

回覆 Peter2012 的帖子

你既方法同我諗既一樣. 單親應唔可以領養, 寄養亦應唔得.
娶個女人幫你生, 但你年紀唔細, 個女同你年齡相差會很大, 不過有D人唔介意.
搵個有女既單媽一舉兩得, 有伴又有女.

你揀人, 人揀你, 呢個唔啱咪搵另一個囉, 唔啱既勉強一齊無幸福, 唔好咁快放棄!

男爵府

回覆 小圓圓 的帖子

系牙,人生苦短,有今生冇來世,試下凑囡囡的經歷,至枉此生

複式洋房

回覆樓主:

因為情緒有啲低落所以上嚟睇下...睇到樓主呢個留言即刻開心返...估不到有男士會咁想擁有女兒啊!日後如果遇到帶著女兒的單媽希望你能視如己出待她好啊!祝早日遇上啦!!

大宅

睇緣份
我本身自己有個仔
識左我男朋友 佢有個女
兩個仲要差不多大
湊成一個好字
祝你願望成真

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

樓主你諗得太美好啦,我話你聽,唔係個個女女都咁可愛咁聽話架,我女就難教過我仔勁多

首頁

尾頁

跳至