時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0320_00822_001.html
王進洋今日(20日)喺社交網站宣布,「最後決定留低,宣誓」。認為留低有多一個工具,又話口號雖然係旗幟,但現時而言,都只是其次喎。有「粉絲」留言直指「失望,unfollow(取消追蹤)」。亦有人話係笑話,批評佢係生人霸死地。
不過,王進洋上月24日喺社交網站講得好口響喎。當時話自己追求珍重而莊嚴嘅抗爭口號同原則,形容係超越對物質嘅追求,所以唔希望被區區四萬蚊,以及虛而不實嘅議席所限制。到星期二(16日)就改口話目前嘅諗法係「辭職佔六成、留低佔四成」,擔心區議員資源會落入對家手上。又話會畀自己3個月時間思考,不過唔知係咪顧及「區區四萬蚊」嘅薪津,迅速就落到決定呢?
呢只曱甴真係見錢開眼,為咗錢真係乜野厚顏無恥事都做得出,正垃圾

補充內容 (21-3-20 20:53):
重以為D曱甴有幾高尚有幾偉大,原來只係四萬元就可以出賣自己的人格和尊嚴,重話搞抗爭喎,真係廢物一件

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

又再次證明,YC有糧支就冇良知

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

糧支最最最重要!

死曱甴以後唔好行差踏錯!唔係有排同你計!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

琥珀宮

benben886 發表於 21-3-20 20:46
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210320/bkn-20210320131429433-0320_00822_001.html
王進洋今日(20日) ...

唔感驚奇,佢地嘅所謂良知,係糧資至正確。

複式洋房

回覆樓主:

冇骨氣。

公爵府

牛年勳章

DoReMi媽媽 發表於 21-3-20 20:50
又再次證明,YC有糧支就冇良知

一萬都已經出賣自己珍而重之嘅私隱啦!何況每月四萬!

DoReMi媽媽    發表於 21-3-24 14:14

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

別墅

好過為食平鮭魚而改名的呆灣人好多架啦~不過都系一樣咁cheap, yc 特色,為糧支呀

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 熱血金章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

宣誓就要效忠啦, 否則要坐監。

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

直情無骨氣啦, 佢擺明係黃人, 發假誓, 應該即時DQ佢啦

水晶宮

2024勳章

點止佢呀,仲有維維
以維維資質,搵到份筍工唔容易,為左糧支點都要宣誓呀

王進洋、陳梓維表明會宣誓 陳:有公安部門約談其內地親友
https://www.hk01.com/article/601950?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

男爵府

糧支

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

點只四萬呀。佢不知幾識計數。

男爵府

曱甴都是為了錢乜野理想原則都可以唔要的垃圾而已

別墅

不如咁喇,區議員就續繼做,份糧就捐左佢
一來可以繼續服務社區
二來又可以支助有需要既人
三來又唔怕暴政既金錢沾污佢崇高既思想

首頁

尾頁

跳至