想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

原帖由 DodaBB 於 09-6-6 12:53 發表
傾開嘅朋友們, 快啲過黎新屋繼續傾~~

DodaBB

原來開左新版, 等我仲o係舊版留左言tim
我收到條片啦, 不過我未睇, 諗住等埋我老公先一齊睇, 唔該哂你呀!

點呀? 你決定左接唔接住做iui呀? 無論決定點都好, 千祈唔好比o甘大壓力自己呀! 如果真係覺得太累, 咪休息吓啦, 因為要長期作戰架 呢度個個sisters都支持你架!

男爵府

原帖由 kinoko 於 09-6-6 17:44 發表
我啱啱去完旅行返嚟,啱啱先追返之前個十幾版。
有時都覺得係b計劃上唔好迫得自己太緊,俾自己嘅卵巢透下又好、俾自己嘅情緒透下都好,我剛剛34歲了,仲係自己嘗試中,可能遲啲再做 IUI/IVF,不過都係等自己學曉放得低嘅時候先再 ...

kinoko

去旅行玩得開唔開心呀? 係呀, 生bb呢個真係長期作戰黎架, 所以真係要學識放鬆! 但話雖如此, 我就黎37啦, 有時又唔到自己唔緊張, 所以其實都好矛盾! 不過點都好啦, 希望呢度所有姊妹都願望成真, 三年抱兩就最好啦 加油!

男爵府

我同我老公都睇左套片, 真係超搞笑...... +

男爵府

原帖由 幸福大少奶 於 09-6-6 20:40 發表
chingchuchu,

哦, 原來支噴鼻藥都唔係好貴...你比其他人做IUI真的付出更多. 終有一天會感動到上天, 賜給你一個健康可愛嘅BB.

條片真係幾搞笑架. 希望大家可以笑多D, 減吓壓力!

我都今年就快35了. 不過Dr Chan ...

幸福大少奶

希望我同呢度o的姊妹都可以感動到上天啦!

男爵府

原帖由 sukiko 於 09-6-6 22:14 發表

我一向唔怕打針, 只係以為自己打會驚
估唔到自己咁強, 一野就打左落去
可能我怕越拎得耐, 越望越唔敢打

75units, 我估因我1st 做iui
dr chan 就用最低劑量
當然, 唔成功就會加, 希望唔會有呢個機會啦, 可以一take ...

加油呀 預祝你一take成功

男爵府

原帖由 CK_鼠鼠 於 09-6-6 22:17 發表

係呀~我成日俾大少叫住, 唔好買住啦, 睇下先, 我就黎變忍者鼠喇

唔好話你丫, 我呢o的乜都未有既, 見到都流哂口水想買哂返屋企擺

男爵府

原帖由 CK_鼠鼠 於 09-6-8 10:18 發表
各位姊妹,

早晨呀

尋晚發左個惡夢, 夢見之前係健康院抽血驗果份報告, 其中有幾項出左問題, 姑娘仲叫我拿拿聲捉埋大少去抽血驗, 我正想問姑娘咁對小不點有無影響, 之後就醒左, 仲成頭汗, 我到依家個心都仲驚 ...

早呀

傻瓜, 發夢之麻, 又唔係真....唔使o甘擔心 放心啦, 你都小不點都會健健康康架

男爵府

今日睇Dr Chan等左45分鐘先有得睇 , 好在有買八掛雜誌睇 今日照左有3粒差唔多大既卵, 加大左針藥至225, 希望今次3粒卵都聽聽話話啦
知唔知我等既途中見到邊個呀?? 係李嘉欣呀, 乜佢唔係搵代母生架咩? 點解仲要搵何醫生呀??

男爵府

原帖由 幸福大少奶 於 09-6-8 20:46 發表

你有3粒差唔多大的蛋蛋就好了! 咁你係唔係今日先打針? 嘩! 要打225都幾多...$都多D... 不過最緊要係D蛋蛋可以成長得好啦! 為咗個B, 點辛苦都值得嘅! 希望你今次成功!

哈! 我估唔到李小姐會 ...

我之前果次打300tim呀, 今次加埋噴鼻, 所以已經打少左啦 無辦法啦, 為左個b, 唯有慳響第2度啦

李小姐呢o的大明星黎架麻, 又使咩等wor????????????? 好明顯直行直過啦....我見到仲有個男人跟住佢, 可能係佢老公啦(因為我唔係睇得好清楚)

男爵府

原帖由 CK_鼠鼠 於 09-6-8 21:04 發表

嘩~有3粒成長緊o既蛋蛋都幾好成績呀, 希望加到225劑量, 3粒蛋蛋齊齊發圍, 好快就到做IUI架喇~

我對李嘉欣一向都無乜好感, 尤其佢果番搵代母O既言論我簡直覺得李小姐有D不知所謂 ...

我都希望承你貴言, 因為我好似做o甘多次iui都未試過有3粒o甘多

我都唔鍾意佢, 頭先見到佢個樣都好似不可一世o甘:;pppp:

男爵府

原帖由 CK_鼠鼠 於 09-6-8 21:26 發表

D人(尤其係男士)大讚李小姐係大美人, 靚到dum幾聲果隻, 但我又唔覺得佢李小姐真係靚得咁交關, 連搵代母呢D謬論佢都講得出, 睇怕佢都無乜資格做人母親:;pppp: ...

我都好讚成你個講法, 我都唔係覺得佢好靚遮 不過佢就真係夠高同夠瘦law...

男爵府

原帖由 幸福大少奶 於 09-6-8 21:32 發表

你今次係唔係第4次做針藥IUI呢? 為求目的(BB), 真係要恨恨地出$$,出血,出力都要!

你距離成功愈來愈近了! 加油!

呢為李小姐, 我上次聽完佢嘅"代母宣言", 比起Kelly嘅" ...

幸福大少奶

唔計之前果幾次natural iui, 針藥今次係第4次啦 為左我個b, 我會加油, 放心!:lol:

男爵府

wohwoh

忙極都要休息多o的呀!
我都好鄧你緊張+開心, 豆腐 好快就要出黎同你見面啦, 祝一切順利!

男爵府

原帖由 CK_鼠鼠 於 09-6-10 09:48 發表
Hi All,

Good Morning

聽日我去照oscar喇, 心情越黎越緊張呀, 希望今晚唔好失望啦

CK_鼠鼠

今晚一於早O的訓, 唔好諗O甘多, 聽日一定順利+有好消息 加油!

男爵府

原帖由 幸福大少奶 於 09-6-11 21:55 發表
各位姊妹,

我今天宣佈, 第二次IUI失敗了!

哭已哭過. 眼淚已流過不知多少遍...
剛剛M已到. 身心都好攰. 今個cycle我會休息. 唔會做第三次IUI 或try IVF.

我不知道是否應該打電話問Dr Chan, 攞referral letter 去排 ...

幸福大少奶

既然覺得累就抖吓啦, 我都好明白你既心情, 希望你唔好再唔開心, 休息後再努力過, 支持+祝福你!

男爵府

原帖由 CK_鼠鼠 於 09-6-11 22:19 發表
各位姊妹,

我去照完OSCAR返黎喇, 感謝上天, 醫生話小不點頸皮SIZE屬於低風險, 驗血報告就要等一星期後先有, 初步都confirm無問題, 頭先又見到小不點玩蜈蚣彈, 紥紥跳, 好得意 :) ...

CK_鼠鼠

恭喜哂, 小不點O甘叻, , 又過一關, 抵錫

男爵府

各位

我覆完診返黎啦, 今次有點失望 因為今次噴埋鼻都只係得2粒, 左面果4粒趕唔到啦, 只有大概8mm, 不過點都好啦, 預計星期三做iui, 希望 好運會降臨我身上啦!

男爵府

原帖由 幸福大少奶 於 09-6-12 20:09 發表

唔緊要啦. 最重要你嗰2粒夠大夠靚, 可以bingo咪得囉!

放鬆D, 蛋蛋先會生長得好D架. 希望你今次IUI順利! 亦係最後一次IUI可以bingo!

我依家仲等緊Dr Chan電話回覆. 佢今日好忙, 好似有手術做...

...

幸福大少奶

其實經過o甘多次嘗試, 個人都已經放鬆左好多, 只係今次加左噴鼻, 以為成績會好o的遮.....

你等緊dr chan覆你叫佢幫你寫信呀? 5月頭我都叫dr幫我寫左封信, 去左瑪麗排, 要到2010既9月先可以見醫生! 其實寫定都好, 起碼可以留多一條後路比自己!

男爵府

原帖由 幸福大少奶 於 09-6-12 20:41 發表

同意! 我其實第二次IUI都放鬆左好多.

不過我都有檢討, 可能我地兩公婆成日為D無謂嘢嘈交. 仲要係IUI後的一個星期...絕對影響著床...心諗: 如果成日心情咁差, 做多N次IUI/IVF都唔得啦!

原來有咁多人 ...

幸福大少奶

我係排瑪麗既政府隊, 因為真係平好多, 至於私家隊需然快好多, 但價錢好似都要6萬有多, 而dr chan度做就需要7-8萬, 但dr chan度做我會方便好多, 瑪麗只係我既後備, 我當然唔希望等到果時啦, 因為已經係年半後啦...至於你話唔o係香港住而排瑪麗, 我自己唔知得唔得, 但我認為應該要就自己方便, 選一間近自己, 因為始終覆診唔係一兩天既事, 去得太遠會比較浪費自己時間!

男爵府

原帖由 幸福大少奶 於 09-6-12 21:21 發表

因為我近中環返工, 睇Dr Chan 或瑪麗會近D. 我都唔希望要等兩年後睇QM IVF. 這個只係backup.

私家隊都要醫生介紹信嗎?

幸福大少奶

哦, 原來你o係中環返工, o甘你可以打電話去問左先, 以我所知, 私家隊都需要介紹信的! 希望大家都唔需要去瑪麗或QM啦, 祝大家都早孕!

首頁

尾頁

跳至