跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Natalie食飯食得好慢, 好多時都要食一個鐘, 爸爸堅持佢一定要食晒, 一啖飯放入口要十分鐘才能吞, 我都不知點算好, 唯有叫工人裝細碗D或者靜雞雞將佢D飯"畢"咗落我碗飯度, 我真係無耐性等佢咁耐, 有時想採取"唔食就算的態度", 但又怕佢無營養, 你地係點架?

大宅

un古就算快, 佢半個鐘就食晒, 自己食都快....
我媽咪同我講話如果佢唔肯吞, 可能佢生積

子爵府

亮晶晶肚餓就會食得好快, 佢有時食飯前食左其他野唔肚餓,我就唔會比佢食住, 等我地食完先比佢食

大宅

呢個問題困擾左我好耐啦....不嬲jamie食咩都要2個鐘先食得哂一碗,但係一路以黎都係無計,只有默默咁期待佢會食得快d....
好彩,個天都算對我不薄,上兩個星期開始,jamie自己慢慢由兩個鐘食到而家半個鐘頭就食哂喇...有時仲要食一碗唔夠tim呀..要食多少少~~見到佢咁我就唸,係咪真係因為jamie出牙出得好慢,14個月先開始出第一隻,可能arm arm先出到裡面既大牙,所以佢而家食得快d囉~~

我mami寫左個blog比我呀,得閒黎睇下呀.....http://hk.myblog.yahoo.com/jamiequeenie/

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

我個仔咪仲衰,唔肯食,食2 spoons要打先食,仲一路食一路喊,餐餐都要我罵破喉嚨

複式洋房

原帖由 B媽-Blue 於 09-6-10 12:37 發表
我個仔咪仲衰,唔肯食,食2 spoons要打先食,仲一路食一路喊,餐餐都要我罵破喉嚨

一模一樣呀~~~~ 勞氣........ 死唔少細胞~~
仲要俾人話「做咩你兩母女都咁奀」

大宅

律律呢個為食鬼,食飯十五至二十分鐘就食飽,不過....自從佢開始出最後果四隻大牙之後就吾鍾意食飯,我地就比曼頭之類的包佢代替飯,仲會比送佢食,包都係屬澱粉質,咁都係一樣會有營養.早排真係一日三餐包.上星期試下比飯佢食,佢可能食包食得多,吾肯再食飯,我就煮蒜頭豆鼓三文魚做送,將d蒜頭豆鼓汁撈落d飯度,佢又鍾意返食飯,食晒添.

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我個囡食飯又係超慢,半個鐘到佢黎講叫快la,尋晚又同佢對峙,搞咗成個幾鐘先食完。

首頁

尾頁

跳至