自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我只是轉一筆錢,系統升級後block 咗網上轉帳,要做認證Dual access. 從上星期四到現在,都冇法成功!已直接落銀行攪,等咗一個鐘,佢叫我自己打電話去hotline攪,打電話又等半個鐘,問左一輪無謂智能問題,核實竟然唔成功,又要我再花半個鐘再打,終於核實身份成功,終於浪費咗個幾鐘頭,今日回到公司上網check, 原來系統都係冇Fix到!!!現在又要再落分行攪,又等咗一個鐘!!!都係未攪到!!!好火!!!

男爵府

alblanc 發表於 21-4-12 11:51
我只是轉一筆錢,系統升級後block 咗網上轉帳,要做認證Dual access. 從上星期四到現在,都冇法成功!已直 ...

並非幸災落禍,幾年前我都痛過,已改戶口,有D嘢要面對才知痛。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

我只是轉一筆錢,系統升級後block 咗網上轉帳,要做認證Dual access. 從上星期四到現在,都冇法成功!已直 ...
又真係好煩

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

上年由中銀既中銀企業網上銀行轉左iGTB Net, 一切順利, 只係個系統有D慢. 用家介面有D似係 系統設計人員表演能力, 唔係方便用家.

大宅

個手機版介面冇以前咁好

wcpcelia    發表於 21-4-12 15:23

伯爵府

Jinleehk123 發表於 21-4-12 12:45
個手機版介面冇以前咁好

直頭唔好用

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

幾時更新
我早2日仲由A轉B,C又轉去A 都無事喎

大宅

TOMATOO 發表於 21-4-12 12:51
直頭唔好用
我搞到miss左一次信用卡找數,好在打去可以cancel last charge

瑪瑙宮

Jinleehk123 發表於 21-4-12 12:55
我搞到miss左一次信用卡找數,好在打去可以cancel last charge

which last charge

大宅

tkop 發表於 21-4-12 12:59
which last charge
Late charge 打錯字

大宅

中銀我用左十幾年,費事啲人搬來搬去,除左前排虛擬銀行好著數先轉走過錢

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

咁火?? 你無用app?
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Jinleehk123 發表於 21-4-12 12:45
個手機版介面冇以前咁好

我搵唔返預設card payment record! 問cs都唔知, 亂摷先搵到

侯爵府

clpapa 發表於 21-4-12 12:24
上年由中銀既中銀企業網上銀行轉左iGTB Net, 一切順利, 只係個系統有D慢. 用家介面有D似係 系統設計人員表 ...

我都好唔鍾意iGTB net 個介面,好唔user friendly

男爵府

tung0409 發表於 21-4-12 13:08
我都好唔鍾意iGTB net 個介面,好唔user friendly

同意,iGTB呢個商業e-banking我少用,而實情真係好難用
program及編排唔多sense,又要左揾右揾、捐窿捐罅
有error或不通過又會出咗D奇怪顯示

因為少用,所以有時唔記得咗,但係非常唔user friendly,我經常要做福爾摩斯左揾右揾
人有善念,天必佑之,福祿隨之,眾神衛之,眾邪遠之,眾人成之

男爵府

clpapa 發表於 21-4-12 12:24
上年由中銀既中銀企業網上銀行轉左iGTB Net, 一切順利, 只係個系統有D慢. 用家介面有D似係 系統設計人員表 ...

其實我覺得個設計者,真係唔係好make sense
人有善念,天必佑之,福祿隨之,眾神衛之,眾邪遠之,眾人成之

首頁

尾頁

跳至