自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

象牙宮

睇吓而家啲大學生就知呢

男爵府

SmallTungmama 發表於 21-4-24 10:18
我阿媽話小朋友玩(emoji)掣, 睇唔到佢㩒關門定開門, 有個大人拖住佢

大人點可以由個細路玩掣!
祝伯有早日康復

珍珠宮

hahahi 發表於 21-4-24 10:05
見有人入lift 仲要係個老婆婆
見埋隻腳入lift 都仲要照㩒閂門制
唔理人 點有同理心?!
我睇唔到有lift呢個字,我電話無show到出黎啫!
我自己都試過一次睇唔到有坐輪椅既人入lift, 我刪咗門,佢入黎夾到佢駕車,我唔係有心

伯爵府

hahahi 發表於 21-4-24 09:56
鄙視中國文化呀嘛(尊老扶幼)
成個社會根本痴曬線
個個只顧自己 自己鐘意點就點

伯爵府

hahahi 發表於 21-4-24 09:59
係 一個二個思想唔得
成日想人唔好
淨係想自己好 自己舒服

伯爵府

祝樓主媽媽早日康復

大宅

2024年龍年勳章

回覆樓主:

斷咗大腿骨, 我真係好心痛

侯爵府

最好睇返CCTV再作判定

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

SmallTungmama 發表於 21-4-24 10:52
斷咗大腿骨, 我真係好心痛
要留院嗎? 聽到都心痛... 希望你媽媽早日康復

象牙宮

祝早日康復!

大宅

2024年龍年勳章

lojo11 發表於 21-4-24 10:57
要留院嗎? 聽到都心痛... 希望你媽媽早日康復

要留院, 未見到医生

男爵府

SmallTungmama 發表於 21-4-24 09:39
我媽己經成90歲, 行動緩慢,但都可以自己出街. 今早落樓晨運完返家準備入(emoji), 有個大人拖住小朋友, 我阿 ...
希望你媽媽無事!
衣家的人好多都無同情心,社會競爭太大,小學已經分流得30%的小朋友讀band 1! 大陸都係到初三先分流都係淘汰50%去高中,但香港小學已經令到70%的小朋友無咩希望讀大學。

公爵府

2024年龍年勳章

樓主唔好怪啲小朋友,根本冇人教過姐

子爵府

祝伯有早日康服。

一般lift應該感應到有人就唔會關門?就算有人㩒關門制都應該會開番?呢樣可能要問問大廈管理處

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

熊熊老婆 發表於 21-4-24 09:49
有好多人不遺餘力咁推廣「廢老」呢一個概念!

一係就話佢哋阻住地球轉
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

SmallTungmama 發表於 21-4-24 09:39
我媽己經成90歲, 行動緩慢,但都可以自己出街. 今早落樓晨運完返家準備入(emoji), 有個大人拖住小朋友, 我阿 ...
老人家跌一跌真係真係好煩㗎,祝伯母早日康復
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

侯爵府

batiko 發表於 21-4-24 10:02
個d 博出位藝人開口埋口 “老野”
d人仲要比掌聲,呢個係咩世界
...

老實講,講果個自己都快50,好快自己就係別人口中的老野,到佢比人話嘅時候,就話人冇本心,但佢自己呢?所以黃人特别多雙重標準!

寶石宮

基本上香港嘅人係越嚟越自私,我哋唯一可以做嘅就係繼續教好自己嘅仔女

QUEEN314    發表於 21-4-24 19:47

珍珠宮

祝伯母早日康復

其實伯母都90歳,同小朋友一樣最好出入有人傍住下,同埋成日要提醒老友記凡事唔好太心急,搭吾到電梯咪下一班

宜家電梯好多防夾裝置,有異物夾住會回彈,吾係狂㩒閂門掣就得,記低電梯號碼、位置、地址,去1823機電工程署投訴,搵合資格人士檢查

伯爵府

虎到金來勳章

呢啲說話我講過好多次,依家時代唔同咗以前我哋細個會好禮讓尊敬長輩,我尋日搭車都見到係個女人起身讓坐比個小朋友坐,呢代啲小朋友唔識感恩無同埋心都係家長做成的,咩叫敬老尊重佢哋邊識

在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

首頁
12345...9

尾頁

跳至