夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

可能係情緒病,要搵心理醫生輔導下,上下些情緒管理課程!不過都要同c6認真坐低傾下先,佢唔認自己有問題都係無用,佢可能唔肯去!要慢慢同佢傾,或者搵人同佢講下!加油,唔好灰心!

大宅

琴晚我襯佢心情OK, 就同佢講下佢哩個問題, 咁佢都肯好認真聽嘅, 都無發脾氣, 不過佢話都希望我多D留意邊D係佢唔鐘意就唔好做, 我就同佢講我唔係特登去做一D佢唔鐘意嘅野, 而係我做果樣野係根本唔知佢會嬲, 就好似閂的士門, 跌野自己執番, 哩D都係好正常嘅行為, 我係理解唔到佢嬲乜, 咁我好難避免, 唔通每做一個動作都要問過佢先得? 佢嘅答案係話唔需要問佢, 但如果真係唔肯定都可以問一問, 我同佢傾哩個問題係有少少對牛彈琴。

別墅

搵日坐低傾下,重視你嘅一定會注意

公爵府

你C6好有問題呀! 少少野就嬲, 仲要罵到你飛起, 又要你道歉.
你地結左婚幾耐呀? 佢咁樣, 頭幾年你都可以忍下的.
之後你地點行落去??
佢現在就打自己, 點知佢將來會唔會打你的. 佢知唔知你係一個人來的, 每個人係一個個體, 有自己的行為的. 唔係每個人同佢一樣的.
佢咁係支配緊你的行為, 一不如佢意, 就嬲就罵. 好有問題呀!
我真係想知佢係點返工的?

男爵府

回覆樓主:

我果件都eq奇低,佢發脾4時,我係唔會理佢,無視佢。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

manandyin 發表於 21-5-3 16:04
老公平日脾氣唔係特別好, 個人好易忟憎, 但唔發脾氣果陣其實無乜野, 對我同我屋企人仲非常之好, 平日如果佢 ...
等佢心情好時.........談下呢個問題

公爵府

manandyin 發表於 21-5-4 11:26
以前拍拖果陣佢都好照顧我, 而且對我屋企人好好, 喺我屋企食飯會幫手煮飯同洗碗, 樣樣野都會幫我地去做, ...

佢對佢又唔係差,但好似一啖沙糖一啖屎咁。你話佢對你唔好 都可以同佢離婚呀。。。

大宅

Yeelim 發表於 21-5-7 21:42
你C6好有問題呀! 少少野就嬲, 仲要罵到你飛起, 又要你道歉.
你地結左婚幾耐呀? 佢咁樣, 頭幾年你都可以忍 ...

佢只會對我先係咁, 對其他人唔會架,所以人人都以為佢係好好脾氣

大宅

佢雖然對我同我屋企人好好,對我地無微不至,但佢真係因為超少事就鬧我,我開始覺得相處唔到,好驚同佢一齊,每日唔知幾時會俾人鬧,不過我屋企人一d都唔知情,同埋佢地真係當我老公係仔,如果離婚唔知會點

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

我老公同你老公差唔多,小小事都會鬧我,就算陀緊bb都無情講。
我都係唔出聲唔反駁,但下一次會仲閙得仲大聲仲耐時間,我自己都唔知點解決,佢皮氣係控制唔到咁

大宅

回覆 SanSan8845 的帖子

同我c6一樣,啲性格真係好乞人憎,我都唔知點樣捱下去,佢講嘢永遠唔會理人感受

禁止訪問

大宅

回覆 SanSan8845 的帖子

聽你咁講你老公同我老公性格好似,而且我最討厭係少事就鬧我,以前佢覺得我做錯事,佢希望我第一時間道歉,而家我唔理三七二十一,第一時間道歉諗住小事化無,點知佢進化到我道完歉仲要黑我面,對我不瞅不睬,我係咁say sorry, 佢都仲繼續黑面,精神虐待我,所以我而家都唔想睬佢,唔想再低聲下氣。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

咁恐怖
要睇下醫生

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至