自由講場

跳至

首頁
23456...12

尾頁

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

lovebobo 發表於 21-5-10 08:18
你仲可以同住咁耐

佢有殘疾!白內障+耳聾,個人又盟塞,佢個女已講明唔同佢住,搬咗去離島住大宅,交俾個細佬,即係我老公同佢住!姑9只係電聯99咋,10幾年見佢上唻嘅次數,10隻手指數得晒!唔通我地都搬開咩,況且…..
間屋又係99用綠表抽番唻,我老公成年不久就孭起供樓全部家庭開支….. 我識我老公時佢為咗間屋好辛苦,決定結婚後,我開始俾部分!
99年老,個死八婆游說叫99賣樓分錢喎!嬲到我呢~~~~ 話賣咗對分後,就會同番99住

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

唔會當我自己人

伯爵府

我從來唔會強求人哋當我自己人,我本身亦冇當佢係自己人,因為就算點樣對佢好,佢都唔會覺得你好,視你如親女看待,仲要背後話你,差唔多13 年了!

伯爵府

stelm 發表於 21-5-10 07:39
回覆 20162016 的帖子

都明嘅,好奶奶真係可遇不可求

同我一樣咁慘,我奶奶對我好衰,無論我點樣為佢做幾多野都好,過節我點樣同佢地一家人慶祝,幫佢買埋保險,希望佢有好醫療。我講錯一個字,佢公審我。我講埋對唔住佢都繼續鬧我,我以後唔會對呢個人好

子爵府

唔當自己人未好囉,慳返唔洗應酬無聊人

Giyueng    發表於 21-5-11 06:31

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

小貓1124 發表於 21-5-10 08:28
同住我真係接受唔到呀
佢住我樓上日日無時間限制,自出自入,我已經覺得好煩
...

本身我係無所謂,我細個時,我地屋企都係同嫲嫲住,之後我爸媽再派到屋,都堅持接番嫲嫲一齊住,可能咁樣,覺得同家婆住係正常嘅!
佢都老啦,有幾多日子丫,忍到咪盡忍囉,頂盡都係當透明!哩句都同自己講咗近廿年!

水晶宮

baby_chu 發表於 21-5-10 08:07

我無老爺,因為我老公細時佢已死咗,只得99!

有冇可能搬走?
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

珍珠宮

bmuimami 發表於 21-5-10 08:58
有冇可能搬走?

可以搬番娘家,但唔會搬!萬一佢真係有咩,死鬼咗,臭咗先俾人發覺,我同老公咪罪人~ 間屋又兇宅~ 都忍咗近20年,忍埋佢!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

其實....真心講! 寧願成世都係外人! 無期望亦唔會失望! 平常心! 佢對我無養育之恩但係我C6至親, 尊敬佢係基本禮貌! 老老實實,唔需要佢當我係自己人,禮上往來有D距離即可! 我會擺明自己係高姿態亞嫂! 唔係亞4! 咪駛我做嘢!

公爵府

stelm 發表於 21-5-10 03:55
剛剛過去母親節先發現原來6299從來都唔當我係屋企人
喺屋企whatsapp group同99講母親節快樂,得到一 ...

做嘢個時話你係自己人,分身家個時真當你外人。我吾會咁天真信囉

大宅

回覆樓主:

我老爺奶奶係我同老公拍拖時,已經當左我係佢女咁,佢地對我好好,對我仲好過佢個仔。所以我好感恩。當然都係人夾人的,樓主唔需要太在意,自己老公對自己好都好重要,最緊要老公點對自己

象牙宮

奶奶話新抱係外人

象牙宮

就算佢當你係家人,
都無對自己個女咁好,點都差d,
自己就無諗咁多又唔係同住無咩所謂,大家開心就算。

侯爵府

平常心,自己舒服

伯爵府

口講當,實質唔會當

珍珠宮

回覆樓主:

近期我也發覺原來從來都冇
佢個女生嘅小朋友才是金孫,我果個就不是

水晶宮

baby_chu 發表於 21-5-10 09:05
可以搬番娘家,但唔會搬!萬一佢真係有咩,死鬼咗,臭咗先俾人發覺,我同老公咪罪人~ 間屋又兇宅~ 都忍 ...

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

咁...結緍幾耐..你先真係當6299係自己人?

我自己係NEVER...
所以對佢地黎講...我都冇要求...
和平相處就好了...

對我講黎..自己人只有...
父母,兄,仔,公公婆婆...

珍珠宮

cc0906 發表於 21-5-10 08:02
男家親戚gp 我無比邀請入 結婚10年

寧願從來無入過
我被加入咗佢哋其中一個,但個group一直無乜人講嘢,後來我99在group內問女婿嘢,個女答叫佢在另一個group問,原來有個group有齊所有人,係冇我,當堂O咗咀,果刻便知原來一直冇當我係自己人

珍珠宮

未結婚已經當自己人,所以好多塘邊鶴呷醋,當正我敵人咁

首頁
23456...12

尾頁

跳至