自由講場

跳至

首頁
23456...13

尾頁

水晶宮

VV公主 發表於 21-5-29 11:58
回覆 spikenard 的帖子

我太耐冇寄過件,完全唔知有咁嘅服務。。。佢有咁嘅需要,實保我有寄嘅話,佢可以 ...

不要太執著細節,賣家當時確實等好耐都未收到你寄左好耐的退貨。賣家的擔心仲強過你

伯爵府

睇晒
結論係樓主唔適合網購
自己去唔到ftm就大晒
人地比個提議叫其他人去就係唔體諒
選擇寄平郵風險要賣家負責
總之係客就係岩晒

琥珀宮

可能佢之前真係未收退貨,或者收貨時亂咗以為未收到。
而佢亦肯退錢,完全唔覺賣家有幾唔啱。

琥珀宮

taiwoon 發表於 21-5-29 13:23
睇晒
結論係樓主唔適合網購
自己去唔到ftm就大晒

係,仲要話自己寄咗就全無責任,即萬一真係寄失都唔關佢事。呢個世界,真係有可能會發生寄失郵件事件,雖然今次唔係。

複式洋房

回覆 lhbaby 的帖子

你講嗰間應該係另一間嘅嚟嘅~~

子爵府

man11981 發表於 21-5-29 09:23

你summary得太好啦不過仲有 ...

係呀. 我試過上網買衫. 收到後有少少污糟左. 影相俾佢睇,佢問都唔問已經搵SF 上黎我屋企收件. 之後一星期內再用SF 寄去我屋企. 我全程都唔駛做任何野. 呢d 咪售後服務囉. 當然有好多都唔好我都經歷過

子爵府

esmehouse 發表於 21-5-29 09:28
我都唔覺得間店有咩問題喎,我都試過搵代購買衫,佢比錯色俾我,我都係要親自攞返件衫去退錢 ...

我剛覆咗post. 有一間網店好好. 係其他唔好令到人以為係理所當然

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

VV公主 發表於 21-5-29 10:50
回覆 Angelice-BeBe 的帖子

因為佢真係日本有人影相,之後即時攞貨,所以我都方心同佢買嘅。。。

當買個教訓。

真心湊住小朋友已經好唔得閒,網購bb衣服真係要考慮太多野,所以寧願實體店買反而仲方便,至少無手尾跟

子爵府

jasprincess 發表於 21-5-29 14:03
係呀. 我試過上網買衫. 收到後有少少污糟左. 影相俾佢睇,佢問都唔問已經搵SF 上黎我屋企收件. 之後一星期 ...

其實正常舖頭都應該咁做啦,明明自己做錯在先㗎嘛,好奇怪其他人會話個客應該要點配合個店主唔係客大晒,但係做錯寄錯貨就一定係要負責囉仲要個客配合返你

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

taiwoon 發表於 21-5-29 13:23
睇晒
結論係樓主唔適合網購
自己去唔到ftm就大晒

其實我都好怕啲媽咪,好多自恃有BB(小朋友),覺得個個都要包容、體諒、照顧佢哋咁

男爵府

回覆樓主:

睇哂網店唔算差,送錯有退錢,不是黑店

複式洋房

回覆 Anpanmama 的帖子

我以前真係冇遇過啲咁不愉快嘅事件喎
同埋佢比錯貨我,係佢叫我平郵比佢,點解要我承擔風險?
佢知佢嗰啲係咁收件,有危險嘅,點解佢唔用其他郵遞方式叫我比?

另外,我係覺得佢前言不對後言好有問題,如果唔係我都唔洗講出嚟啦

另外,我有講過,因佢件衫係變色嘅印花衫,我個囡至少成年先著得,我驚放得耐會甩,所以先退返比佢姐
同埋佢冇對好貨,比錯碼我係事實,比細就有理由可以退,比大咗就要我啃咗去,係咁道理?

我啲親子時間分配得好好,有足夠時間陪個囡,多謝你關心

複式洋房

回覆 Duster 的帖子

問題係佢前言不對後語,覺得佢唔老實,仲要覺得佢係想推卸責任落我度。。。
另外,佢貨不對版,我要求佢換比我就係麻煩客?!

細就可以換,但大過頭就唔換得係咩道理?!

複式洋房

回覆 mike89 的帖子

我都冇諗過會有咁嘅事情發生,令到我要開Post,比多啲人知。。。
我有曬WhatsApp 對話內容,如果有質疑嘅,可以post埋圖比人家睇~~

複式洋房

回覆 siu-miu 的帖子

咁佢日本寄過嚟係快嘅,但有時佢順豐嚟就耐啲。。。
但我都冇追過佢吖~~
只係今次真係有啲過份!!

複式洋房

回覆 spikenard 的帖子

我想話我一直話要了解事件,佢係第一次口講都想還佢清白之外,之後我講咩佢都冇覆、冇過問。。。
我睇唔出佢有幾緊張份件

反而我打去郵局問,個人都以為我係收件者所以先咁緊張。。。
佢知我係寄件嗰個之後,都覺得奇怪,因為多數都係收件嗰啲人打去問多

複式洋房

回覆 taiwoon 的帖子

麻煩睇清楚,我冇講過我係大晒,佢吖我點做,我都有做吖!
我宜家係話佢講嘅嘢好有問題

我只係覺得寄完我嘅責任就完成咗,但我退返錢之後,唔好理我為啖氣定點,我都有跟進份件究竟係有咩問題發生吖,反而佢完全冇過問過,咁究竟邊個緊張啲?邊個責任心大啲?!

複式洋房

回覆 木土土 的帖子

係佢講嘅野有問題,所以覺得佢講緊大話
至少佢話收到嗰日,郵差跟本就冇派過份件

複式洋房

回覆 木土土 的帖子

我覺得冇責任嘅話,我就唔會打去郵局問啦!我就唔會揭發今次件事啦!

咁究竟係邊個冇責任感同有問題

首頁
23456...13

尾頁

跳至