自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

男爵府

回覆樓主:

二老只叫我們申請公屋。有錢都未必會幫。
最不明就是99,姑仔結婚,就對姑仔說「你老公有冇打算買樓,冇首期既,你99應該會幫掛,得一個仔」。

我心念:你夠得c6一個仔,又不見你話幫?

公爵府

2024年龍年勳章

無,佢地無能力!
我媽有資助,所以C6尊重我阿媽

男爵府

樓主,羨慕你。有個咁既99夠晒了。
十年前樓價百幾萬,我們欠三十萬,二老話好貴,所以冇買了。

子爵府

無。

咁仲好,冇收過恩惠,對住佢地講嘢都有自信啲。

伯爵府

親子王國15週年勳章

四大都冇幫手,因為我哋買咗先通知佢哋,亦冇諗過要佢哋幫,自己有能力
以為靠自己d人冇說話好講,點知......

最最最過分,隊友阿媽好似有妄想症咁四圍同人講話雖然冇比錢我哋買屋,但一早買咗2個細單位喺我哋住嘅地方(非香港)比我哋收租
我由第三者口中講出,我同隊友即時O咀,消息來源仲要唔要一個人,係幾個冇乜聯絡嘅人
我100%知一定冇,因為全屋d財政由我打理,報稅,收入資産我主理

子爵府

回覆樓主:

结婚收咗五萬,其他都冇能力資助。

大宅

Michellebaby123 發表於 21-5-31 10:19
6299成日話可以資助我哋上車,但我自己好麻麻,覺得收咗人哋錢可能會好麻煩,輕則有說話聽,大則打官司
你 ...

冇資助, 乜都自己搞掂

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

0資助

象牙宮

無!
全部靠自己。

珍珠宮

回覆樓主:

當初有話資助,我主動話每月還兼計返當時按揭個息,咁樣好啲。而家還咗一半到

男爵府

使鬼靠佢

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

回覆樓主:

無,自己搞掂

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

baoooo 發表於 21-5-31 11:29
冇!仲叫我地唔好買私樓
叫我地買佢現成住梗間公屋(我地冇份住)
你兩老面樣都幾厚

請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

大宅

回覆樓主:

我都想有

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

MSAA 發表於 21-5-31 11:45
無,所以我地自己話晒事
依家有個同事6299資助佢100萬,佢兩公婆睇仲一間屋,點知6299唔鍾意咁遠,要 ...
老人家的棺材本, 真係5好貪。老人家點分人地的事, 無愧就行了
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章

駛乜佢地資助,我冇咩?我至唔要睇人地面色做人

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

Michellebaby123 發表於 21-5-31 10:19
6299成日話可以資助我哋上車,但我自己好麻麻,覺得收咗人哋錢可能會好麻煩,輕則有說話聽,大則打官司
你 ...

無。

男爵府

回覆樓主:

冇,唔想一世抬唔起頭做人

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

冇,老公搞掂
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

水晶宮

你 ...

佢地有幫手,但我冇擔心、亦未試過有咩說話聽喎。之前未買樓(結婚差唔多十年,一直租樓,生咗小朋友都未買,嗰時先生一路都話未想買住),就真係成日都有說話聽 ,62成日都話我地一日未買樓,佢都唔安樂。而家就唔使再講呢樣了。佢地好開心幫到個仔。

首頁
23456...7

尾頁

跳至