自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

係咪拍單比錢已經連埋運費?我想自取點或智能櫃拎!

水晶宮

2024勳章

官集有官方直送和官方集運兩種
第一種,官方直運,就係拍單時連運費一起俾,D貨直接送到自提點或自提櫃
第二種,官方集運,同私集差唔多,貨物先送到廣東一個集運地址,淘寶系統通知你去集包比錢,之後再運落香港自提點

象牙宮

czl115 發表於 21-6-15 11:26
官集有官方直送和官方集運兩種
第一種,官方直運,就係拍單時連運費一起俾,D貨直接送到自提點或自提櫃
第 ...

我要買4件貨,請問應該係集運嗎?太耐無用唔記得晒

水晶宮

2024勳章

無話可說 發表於 21-6-15 11:31
我要買4件貨,請問應該係集運嗎?太耐無用唔記得晒

4件貨嘅話集運會比直送平D
但都唔一定,你落單時可以試下勾選直送睇運費係幾多

象牙宮

czl115 發表於 21-6-15 11:39
4件貨嘅話集運會比直送平D
但都唔一定,你落單時可以試下勾選直送睇運費係幾多
...

4件都可以一齊直送?我再研究下先,唔該

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

落單用香港地址,拍前,揀官方集運,如果大陸段係免郵會寫明

有4件係唔同店買,入晒購物車一次拍又得,分開一件件拍都得,單一件用集運都無問題

大陸至香港運費係後期先比,揀自提點自己拎係比較經濟

大宅

牛年勳章

回覆 無話可說 的帖子

官方直送要看店商有沒有提供
如果你4家店商都有直送, 你可以先按價錢看看對比一下

沒有就集運比較安全, 但要留意店商發貨時間
因為入集運倉後有20天存放限期, 超出會多收存倉費用

大宅

我個app 沒得揀官集/菜鳥,請問邊個淘寶app會有這個選項 ?

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

eymn 發表於 21-11-9 23:57
我個app 沒得揀官集/菜鳥,請問邊個淘寶app會有這個選項 ?

淘寶轉地區做香港
或者用淘寶lite
送貨地址要係香港先會見到官集、官直選項
入集運地址係無嘅

大宅

小倩 發表於 21-11-10 08:01
淘寶轉地區做香港
或者用淘寶lite
送貨地址要係香港先會見到官集、官直選項
謝謝!

請問官集有冇自提點?香港送貨地址可否不填住址?

首頁

尾頁

跳至