自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

一個月前已幫兩個小朋友報名 + 交足費用 之後有打電話上去確認 亦收到SMS話報名成功本應係明天星期二開始上堂

尋日星期日 用whatsapp 彈個msg黎話 兩個小朋友報名 不成功

我問點解咁突然 佢quote返D細字俾我 話上堂前3日內會再通知取錄結果

佢提議我可以考慮改其他泳池, 我問佢有咩選擇
佢就俾其他泳池負責人電話我, 要我自己逐個打去check

等到今日工作天, 諗住打上寫字樓問退款安排 留言信箱爆左 之後電話就唔通喇
之前打去問野都試過可以留言, 唔知係咪佢地尋日通常埋其他家長不成功 就俾人炸爆左電話

其實我覺得咁既安排幾唔妥當
如果一早話我知無位, 我仲有機會搵其他, 而家七月喇 乜都爆曬啦

今次係我第一次報泳會, 我想知咁樣安排係唔係正常?

珍珠宮

回覆樓主:

呢間以前係唔錯,唔知係咪多人走定多partime, 一年前已無再返

用戶要求終止服務

牛年勳章

海 x 定 泳 x? 海 x 行政一向好弱,我都打咗好耐電話,大部分時間無人聽電話,終於打到有人聽就轉駁、轉駁、再轉駁,叫我留電話等佢回覆,然後再無回覆過。游開嘅話,咩都搵教練,直接好多。
未經許可,請勿轉載

大宅

魚仔餅 發表於 21-7-5 10:35
呢間以前係唔錯,唔知係咪多人走定多partime, 一年前已無再返

我報名之前都做過research 都見好多好評 又話全港冧巴溫又剩

但點解行政上咁樣... 我仲未成功搵到佢地 電話長響或唔通

用戶要求終止服務

牛年勳章

可能疫情以嚟少咗好多學生,感覺佢地都 cut 資源。
未經許可,請勿轉載

大宅

大笨鐘 發表於 21-7-5 10:48
海 x 定 泳 x? 海 x 行政一向好弱,我都打咗好耐電話,大部分時間無人聽電話,終於打到有人聽就轉駁、轉駁 ...

泳......................

用戶要求終止服務

牛年勳章

CHALL 發表於 21-7-5 10:49
我報名之前都做過research 都見好多好評 又話全港冧巴溫又剩

但點解行政上咁樣... 我仲未成功搵到佢地 :b ...

疫情之前好好嘅,我個仔喺度游咗好多年
未經許可,請勿轉載

男爵府

我仔係x天學游水幾年,一向都幾好。上星期六開始第一堂,之前報名都順利。咁奇怪,之前有sms報名成功,跟住又whatsapp不成功?會唔會平日冇乜人游,所以cut cost取消咗?

大宅

大笨鐘 發表於 21-7-5 10:52
疫情之前好好嘅,我個仔喺度游咗好多年

咁請問你仔仲有果度游嗎?
聽你講話疫情前好好, 係咪真係行政差左?

我只係覺得
教練, 泳池... 呢d硬件都梗左局
有無超收生唔係控制到架咩? 真係有必要一個月後先通知?

佢一拎細字出黎話 上堂前3日會再通知取錄結果 我已經無話可說
但唔係咁做野囉, 迫到家長過曬報名黃金期

大宅

Duffy814 發表於 21-7-5 10:56
我仔係x天學游水幾年,一向都幾好。上星期六開始第一堂,之前報名都順利。咁奇怪,之前有sms報名成功,跟住 ...

唔知佢地, 但佢地網上報名系統係寫名額已滿

男爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

CHALL 發表於 21-7-5 10:50
泳......................

試下係佢fb同佢地講你情況,睇下佢點答,我小朋友而家係呢間泳會游緊。
人生就是要去面對各種遺憾

用戶要求終止服務

牛年勳章

CHALL 發表於 21-7-5 10:58

阿仔因為疫情,暫停游水,白交成年學費之後,決定唔再操水,申請退會,電郵通知佢地,原來之後仲有收費,搞退款係痛苦經歷。

教練唔算硬件,有無 keep 住 d 教練,我無了解過。泳池係租嘅,佢地點安排租場唔了解。以前報名未遇過你嘅問題。

我會話疫情改變咗好多嘢,我地去開嘅酒樓,都好似就快執笠咁,又貴又無服務,食物選擇非常有限,食物質素又普通…
未經許可,請勿轉載

用戶要求終止服務

牛年勳章

行政一向唔係出色,而家當然差咗
未經許可,請勿轉載

大宅

大笨鐘 發表於 21-7-5 11:12
阿仔因為疫情,暫停游水,白交成年學費之後,決定唔再操水,申請退會,電郵通知佢地,原來之後仲有收費, ...

真係活到老學到老...
我以為呢D大型泳會 會同泳池&教練有合約 所有野都會穩定D 唔係話口講口賠
我之前報過泳班, 不過係跟會所報 都無話成個月後+上堂前2日通知你

呢次既體驗係好新鮮 完全殺我一個措手不及...

用戶要求終止服務

牛年勳章

CHALL 發表於 21-7-5 11:37
真係活到老學到老...
我以為呢D大型泳會 會同泳池&教練有合約 所有野都會穩定D 唔係話口講口賠
我之前報過 ...

正常係有合約,疫情已經年半,點知佢地有咩安排?
未經許可,請勿轉載

公爵府

2023年兔年勳章

啲泳會係咁,同旅行社ㄧ樣,唔成團就退款俾你咯。

如果ㄧ直有上泳班會好啲,優先報名,通常都可以繼續游。

咁嘅疫情唔執笠,有錢退番己經好好。

侯爵府

回覆樓主:

好爆期 但 教練 hea 啲

大宅

大笨鐘 發表於 21-7-5 11:39
正常係有合約,疫情已經年半,點知佢地有咩安排?

係呀, 就係因為疫情已經一年半
好多事已經有新常態

疫情初開始 真係好多興趣班 補習班都被玩殘

誤以為大泳會會可靠D 我太天真了

無位唔緊要, 但有必要報名一個月後 & 上堂前2日至通知? <<< 呢個係我既重點

用戶要求終止服務

牛年勳章

CHALL 發表於 21-7-5 11:53
係呀, 就係因為疫情已經一年半
好多事已經有新常態

航空公司都會結業喇!泳會都好大影響,唔少家長擔心泳池唔安全,我就係其中之一。
未經許可,請勿轉載

用戶要求終止服務

牛年勳章

Amy1974 發表於 21-7-5 11:40
啲泳會係咁,同旅行社ㄧ樣,唔成團就退款俾你咯。

如果ㄧ直有上泳班會好啲,優先報名,通常都可以繼續游 ...

同意未執笠已經算有實力
未經許可,請勿轉載

首頁

尾頁

跳至