家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

2023年兔年勳章

半年前話入一百萬定期3個月,可以有六千蚊回贈,六月底前發放,等左半年,先話未做投資取向,出唔到。但開戶時做左半小時的問卷又話無紀錄,可以點?

珍珠宮

Tabby816 發表於 21-7-5 21:26
半年前話入一百萬定期3個月,可以有六千蚊回贈,六月底前發放,等左半年,先話未做投資取向,出唔到。但開 ...

幾年前做過渣打投資取向問卷,印象中係上網自己做,當時係開Premium 戶口回贈現金,條件之一係指定日子內完成問卷

大宅

2023年兔年勳章

MissMaMa 發表於 21-7-5 21:40
幾年前做過渣打投資取向問卷,印象中係上網自己做,當時係開Premium 戶口回贈現金,條件之一係指定日子內 ...

我都係這戶口,不過 road show 的哥哥沒有提過,淨係叫我去分行開戶口,做定期,再等幾個月,網上做問卷唔難,係我唔知要做啫。

男爵府

Tabby816 發表於 21-7-5 21:57
我都係這戶口,不過 road show 的哥哥沒有提過,淨係叫我去分行開戶口,做定期,再等幾個月,網上做問卷唔 ...

做番survey, 揾個Head攞special approval囉

大宅

2023年兔年勳章

IamChuChu 發表於 21-7-5 22:54
做番survey, 揾個Head攞special approval囉

是否找返個 RM 幫手?就可以出返?

男爵府

Tabby816 發表於 21-7-5 23:26
是否找返個 RM 幫手?就可以出返?

試下叫RM揾佢個head攞special approval, 要堅持要求,因RM實耍你話唔得

同佢講roadshow個staff無講清楚

大宅

2023年兔年勳章

IamChuChu 發表於 21-7-5 23:57

試下叫RM揾佢個head攞special approval, 要堅持要求,因RM ...

謝謝資訊,我一直同 roadshow 保持聯絡,開戶,定期完成都有通知佢,但佢真係無講過要 survey,我等到過曬六月限期,再問佢,查完先知我乜事,佢可能都唔知要做survey 。真係嬲,個 RM 也無找過我。就係咁白等了半年。

子爵府

2024年龍年勳章

Tabby816 發表於 21-7-5 21:26
半年前話入一百萬定期3個月,可以有六千蚊回贈,六月底前發放,等左半年,先話未做投資取向,出唔到。但開 ...

我幾年前試過又係要做投資取向問卷先有額外回贈嗰d定期,個次我又係無做到,之後打比佢地問點解收唔到回贈,佢地叫我網上做返問卷就得

大宅

2023年兔年勳章

818 發表於 21-7-6 05:36
我幾年前試過又係要做投資取向問卷先有額外回贈嗰d定期,個次我又係無做到,之後打比佢地問點解收唔到回贈 ...

我已經做返了,想問之後等返幾耐 ?
我對亞 roadshow 職員無信心了,佢乜都話得同無問題,原來咁甩漏。

大宅

2023年兔年勳章

回覆樓主:

開戶後,1:電話比短訊我,係開戶後叫我入新資金及問卷,但個限期係寫2020年1月的,而且我咪在開戶時入左錢,兼現場做左投資問卷,所以個短訊都唔知真假。2:到個email 歡迎我開戶,但只有 RM 名及電話,唔知在那分店 ,3:當發現我出唔到回贈時話因為無做問卷,佢話係網上問卷,(咁我係無做網上問卷~因為唔知必須做),但我話開戶當日有個職員做左,點解又要網上再做哩,結果佢地找唔到我開戶當日問卷的記錄,咁我都唔知講乜好,點解記得咁清楚,因為我有乜更新都通知聲亞 roadshow,作為記錄 。

禁止訪問

子爵府

2024年龍年勳章

Tabby816 發表於 21-7-6 07:35
我已經做返了,想問之後等返幾耐 ?
我對亞 roadshow 職員無信心了,佢乜都話得同無問題,原來咁甩漏。
...

好似兩、三個禮拜入番錢去我戶口
如果你係PB建議直接打PB條hotline,上次係佢地一check就答到可以補番比我

大宅

2023年兔年勳章

818 發表於 21-7-6 15:47
如果你係PB建議直接打PB條hotline,上次係佢地一check就答到可以補番比我 ...

road show 哥哥幫手去聯絡亞Priority Banking Relationship Manager, 幾日都唔掂,我明天親自打去問,希望快d攪掂

男爵府

Tabby816 發表於 21-7-6 19:48
road show 哥哥幫手去聯絡亞Priority Banking Relationship Manager, 幾日都唔掂,我明天親自打去問,希 ...

搞掂末?

大宅

2023年兔年勳章

IamChuChu 發表於 21-7-7 18:17
搞掂末?

昨天,個 bprm 無覆我留言,我今天再打去又係留言,我再打佢分行電話終於搵到佢聽,佢話因為開戶係 roadshow 哥哥,話分行攪唔到,我問佢話亞哥哥話會找 RM ,有無找過佢幫手,佢唔答我,話叫我找返roadshow(RS) 哥哥,我話佢地扯貓尾,如果亞哥哥轉左工我係咪乜都無,佢先話佢幫我打去找亞 RS傾,但佢叫我比返 RS哥個電話號碼,即係佢地無聯絡過啦。我仲信唔信哩間銀行好哩?

大宅

2023年兔年勳章

回覆樓主:

未知結果,但以後不要信銀行 roadshow 職員,因為分行唔想理哩 d Case 。

大宅

2023年兔年勳章

2017BKM 發表於 21-7-6 15:24
應該無問題既,間間銀行d回贈都成日漏,就算做齊野都漏,會入番俾你既,但要等下
...

要找返邊個職員先幫到?我覺得佢地唔想理。

大宅

2023年兔年勳章

818 發表於 21-7-6 15:47
如果你係PB建議直接打PB條hotline,上次係佢地一check就答到可以補番比我 ...

個 RM 叫我搵返 roadshow 哥

子爵府

2024年龍年勳章

Tabby816 發表於 21-7-7 19:36

你直接打28868866講你情況,睇下佢地點處理

子爵府

虎到金來勳章

Tabby816 發表於 21-7-7 19:36

1) 你有冇keep 當日開戶宣傳單張? 睇番當日既條款。

2) 一個RM 跟xxx個客, 你無幫襯佢, 佢無錢收, 唔會得閒招呼你。premium 戶口係會派個rm跟你戶口, 唔係由幫你開戶既staff跟好正常。

3) 搵番幫你戶口開戶職員跟, 你打上hotline /分行, 佢地都會拋番去你戶口個rm跟

4) 投資問卷。如果係分行做, 要持牌職員做。

首頁

尾頁

跳至