醫護健康

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有長者親戚離逝,老伴想一切從簡係醫院出殯,其後火葬。
想問程序如何,如果搵代理做會唔會太貴。

謝謝

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

cmm1201 發表於 21-7-11 17:26

醫院直出,什麼都簡化不貴的。
一般代理人都企晒在醫院處等親屬出來即揾生意,佢地即時會比報價單你參考的。
另有朋友直接去萬x殯儀館6樓,有專門客服可幫你一條龍服務。

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

醫生簽好紙醫院會通知你去取,取了紙才可以去辦死亡証,如比殯儀攪就一條龍服務,你不用煩,有什麼事佢地都會教你。

子爵府

代理會幫你辦所有手續,我爸爸去年九月過身,簡單醫院出殯後,直接去火葬場,代理包埋做碑,費用約一萬六千。

因為主必親自從天降臨,有呼叫的聲音、和天使長的聲音,又有 神的號吹響,那在基督裡死了的人必先復活。以後我們這活著還存留的人,必和他們一同被提到雲裡,在空中與主相遇,這樣,我們就要和主永遠同在。

大宅

問問萬國殯儀館

男爵府

LLK 發表於 21-7-12 14:59
代理會幫你辦所有手續,我爸爸去年九月過身,簡單醫院出殯後,直接去火葬場,代理包埋做碑,費用約一萬六 ...

想問下,包埋辦死亡証?唔該曬!

子爵府

mom06 發表於 21-9-28 21:49
想問下,包埋辦死亡証?唔該曬!

是的。
因為主必親自從天降臨,有呼叫的聲音、和天使長的聲音,又有 神的號吹響,那在基督裡死了的人必先復活。以後我們這活著還存留的人,必和他們一同被提到雲裡,在空中與主相遇,這樣,我們就要和主永遠同在。

大宅

院出服務, 唔使去殯儀館

伯爵府

2024年龍年勳章 醒目開學勳章

LLK 發表於 21-7-12 14:59
代理會幫你辦所有手續,我爸爸去年九月過身,簡單醫院出殯後,直接去火葬場,代理包埋做碑,費用約一萬六 ...

有冇包排政府骨灰龕位?

子爵府

lsftsang 發表於 22-3-29 18:04
有冇包排政府骨灰龕位?

本身已經有已故媽媽的骨灰位,當年我媽媽的骨灰位,係我向政府申請,也可讓爸爸的骨灰放在一起。
代理沒有辦理骨灰位申請的,但他們可以教你怎樣申請。

男爵府

牛年勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

新年前幫媽咪安排完,院出直去火葬場連埋安排綠色殯葬,費用大約25000。

首頁

尾頁

跳至