夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我30歲,老公31歲。結婚5年,有2個小朋友,但幾乎無性生活。

大女出世前,我們每星期做一次。出世後,我們每月一次,每次都是我提出,但十有九次都係做到一半他就軟了,我試過著性感內衣,也試過一齊邊做邊睇Av,還是軟了。

老公每月會畀我3份之2人工,家庭碎務由我負責。老公放工回家,有幫忙照顧大女,放假有時也會出去親子樂。

老公係個沉默寡言的人。我每次吵佢,佢都唔出聲。老公好少同我講佢嘅事,佢話覺得我煩唔想傾。我同佢分享我嘅事,佢都係嗯哦回應。老公會為我做的事是每月陪我返娘家2次,對我提出的要求會盡量配合。

請問老公回避性生活是不愛我嗎?如何挽救?

男爵府

Amylam214 發表於 21-7-15 08:38
我30歲,老公31歲。結婚5年,有2個小朋友,但幾乎無性生活。

大女出世前,我們每星期做一次。出世後,我們 ...

我反而係回避c6嗰個,但我有返工,又係兩個小朋友,我連c6摸我都唔鐘意。
認真想問Jm 點解妳會對性咁有興趣,可否教下我

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

點解會生第2個?
佢工作時間長?壓力好大?
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

佢話覺得我煩唔想傾 --> 呢句係問題喎。1)咁佢覺得你煩唔想傾搵邊個傾?搵兄弟唔緊要,怕有一日搵紅顏知己傾你就煩.. 2)你有冇檢討自己點解老公覺得你煩?男人好怕煩,如果佢話你煩其實都幾有問題...

la_source    發表於 21-7-15 12:16

珍珠宮

轉捩點…性生活自大女出世後出現問題….

老公有無陪產?有男人陪產後有心理陰影導致不舉

產後你身型有無重大改變?

老公有無長期病患要食西藥?西藥會影響性能力

大女出世後,老公力不從心,性生活甚少,但之後有細女….陀細女之前老公性能力同性生活有無正常返?

男爵府

先了解左妳老公無性慾既原因,工作壓力?健康?外面有女人?

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

香港地生活壓力大多多少少都會影響性趣~

別墅

但十有九次都係做到一半他就軟了 <-- 可以係心理或生理問題

如果係心理問題,要了解佢諗乜,係工作壓力太大,同你相處壓力大,定對你已經缺乏興趣…等!

如果係生理問題,可以睇中醫,調理下身體。西醫也可,但一般都係食藥。

大宅

回覆 Amylam214 的帖子

男人揾得伍姑娘多,對住真女人就容易不舉或易軟,
去醫生度買偉哥試下。

複式洋房

我捨不得你 發表於 21-7-15 09:42
我反而係回避c6嗰個,但我有返工,又係兩個小朋友,我連c6摸我都唔鐘意。
認真想問Jm 點解妳會對性咁有興 ...

點解你唔想呢?我係成一年無做過..仲咁候生正常都會想要

複式洋房

crystal媽咪 發表於 21-7-15 09:44
點解會生第2個?
佢工作時間長?壓力好大?

第二個係計劃之內,工作壓力唔算好大..時間都唔長。我嘅外表唔差,我都唔明咁候生點解唔想做,點解會軟..

大宅

回覆 我捨不得你 的帖子

未了起條根,了起條根就好似發現新大陸咁...另一片天地!

複式洋房

honeybid2 發表於 21-7-15 10:13
佢話覺得我煩唔想傾 --> 呢句係問題喎。1)咁佢覺得你煩唔想傾搵邊個傾?搵兄弟唔緊要,怕有一日搵紅顏知 ...

你講啱咗,佢曾經有講過因為我煩所以唔想做..佢試過係酒吧識咗個女人傾咗個幾月,被我發現咗就無傾了。

以前佢話煩因為我管佢,我就無再管佢了。而家話我煩,因為我鬧個女,仲話聽到我把聲就煩。我聽到喊咗出嚟(emoji)

複式洋房

秋天與楓葉 發表於 21-7-15 10:38
轉捩點…性生活自大女出世後出現問題….

老公有無陪產?有男人陪產後有心理陰影導致不舉

自从陀住大女個10個月無做之後,佢就唔想做了。

老公無陪產,我身材同個樣都唔差,佢平時少運動偏肥,無其他健康問題。

有咗二寶後到而家成年了,都無做過…而家我生完3個月了,我提出想做,佢又回避拒絕..我真係唔知點做好,大家都咁年輕…

男爵府

Amylam214 發表於 21-7-15 10:46
點解你唔想呢?我係成一年無做過..仲咁候生正常都會想要

我係生完大仔之後就無乜性趣,宜家直情覺得同床已經好大壓力。我都唔知點解,可以女人工作煩,屋企事又煩,好攰
男人就放工回家就大爺,夜晚就掛住攪野。乜都唔理,女人理

複式洋房

Heman2001 發表於 21-7-15 10:43
先了解左妳老公無性慾既原因,工作壓力?健康?外面有女人?

工作唔算好大壓力,少做運動偏肥小小,外邊無女人。所以我諗係咪對住我唔想做(emoji)

複式洋房

haileycc 發表於 21-7-15 10:44
但十有九次都係做到一半他就軟了

但我幫佢打飛機又射到無問題喔,咪可排除生理因素?

男爵府

Amylam214 發表於 21-7-15 11:07
工作唔算好大壓力,少做運動偏肥小小,外邊無女人。所以我諗係咪對住我唔想做(emoji)
...

可以試下尋求專業輔導

珍珠宮

Amylam214 發表於 21-7-15 11:05
自从陀住大女個10個月無做之後,佢就唔想做了。

老公無陪產,我身材同個樣都唔差,佢平時少運動偏肥,無 ...

懷孕期間係可以有性生活

軟,一係心理,一係生理問題引起
生理問題引起,附帶係精子較弱難受孕
可以順利有細女,生理方面應該正常,同排除咗壓力大/攰因素

生理正常有性慾係好自然,頻頻拒絕你,連功課都唔試吓做
可見係心理因素問題,有機會出面食飽咗,而佢個心有另一個
亦解釋得到點解佢厭你煩…..

男爵府

Amylam214 發表於 21-7-15 10:59
你講啱咗,佢曾經有講過因為我煩所以唔想做..佢試過係酒吧識咗個女人傾咗個幾月,被我發現咗就無傾了。

...

有啲嚴重... 你地婚姻有問題,影響性。要解決感情問題先。可以試吓搵婚姻輔導幫忙溝通。又或者你都要檢視吓自己係咪做全職媽媽太脫節(外表及內在),令老公對你冷左。

首頁

尾頁

跳至