論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

印尼姐姐續約要比機票$問題, 本來來回印尼機票只係4000左右, 而家疫情CHECK過最平都要10000, 真係要比足佢?我知都係大家雙方傾就得, 但係佢又唔想要少, 我又唔想比多, 而家KICK住左

寶石宮

2023年兔年勳章

9284 發表於 21-7-21 14:58
印尼姐姐續約要比機票$問題, 本來來回印尼機票只係4000左右, 而家疫情CHECK過最平都要10000, 真係要比足佢? ...

因應疫情 續約延期至新約1年內回鄉
續約時不用折現機票
如新約1年內仍不能回鄉 到時再算

大宅

咁我想問下, 如果佢地續約回印尼, 係咪可以扣埋佢地大假?因為我工人同我計一計, 佢在香港六年無返過印尼, 有成21日大假, 要比返三千幾比佢, 如果而家又比埋機票$佢, 佢真係好禾味.....可唔可以等到一年後比機票佢返印尼, 順便扣下佢來年的大假?

男爵府

9284 發表於 21-7-21 14:58
印尼姐姐續約要比機票$問題, 本來來回印尼機票只係4000左右, 而家疫情CHECK過最平都要10000, 真係要比足佢? ...

我個工人上年7月續左第二張約,等左一年,佢決定唔返印尼,想要來回機票錢加14日大假錢及100車費,即2030+100+機票錢,機票錢佢話要4500,我仲唸緊,因為我左agent話大約2800至3000,我同工人講俾3000, 工人樣子頗失望,工人話佢住三寶瓏,三年前機票都差不多這價錢,佢話如果冇4500,佢就寧願12月返印尼放假,我就再唸佢平時表現都ok, 佢返去又有風險,佢去完印尼再返香港,我又要俾酒店隔離費,又冇左21日,所以我最後都應承佢第一張約俾2030+100+4500

水晶宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

9284 發表於 21-7-21 16:31
咁我想問下, 如果佢地續約回印尼, 係咪可以扣埋佢地大假?因為我工人同我計一計, 佢在香港六年無返過印尼, ...

6年唔只21日大假
應該有57日大假
而家機票又好貴

首頁

尾頁

跳至