自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

想問下大家,你地最近續約嘅菲傭姐姐,如果冇返菲,咁你地俾幾多錢代替機票。想參考下。謝謝!

子爵府

babe13E 發表於 21-7-22 12:26
想問下大家,你地最近續約嘅菲傭姐姐,如果冇返菲,咁你地俾幾多錢代替機票。想參考下。謝謝! ...

我check嗰陣時travel agent 價錢(約$8xx一程),加少少,合共 2000當雙程機票。另加$200 traveling allowance

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔建議用錢代替
但真係要咁做, 可以在網上找最平的機票價格,
要是菲傭唔接受價格,
就直接買張平機票比佢.

伯爵府

macdullbaby 發表於 21-7-22 12:33
我check嗰陣時travel agent 價錢(約$8xx一程),加少少,合共 2000當雙程機票。另加$200 traveling allow ...

你邊個網check 咁平嘅?我昨日check 近期要5位數字,10月約3千。其實如果佢肯接受$3,000我都OK,另外再俾$500當traveling allowance。

當然,我係遲左check 價錢嘅,理論上真係要買機票的話應該早幾個月買定。我承認自己俾昨日睇到嘅$1x, xxx嚇親。

不過都想參考下其他人俾幾多,免得佢同朋友比較時覺得蝕底左俾我。

伯爵府

timandy 發表於 21-7-22 12:34
唔建議用錢代替
但真係要咁做, 可以在網上找最平的機票價格,
要是菲傭唔接受價格,

佢堅持要錢,仲講明2年內都唔會返菲律賓。咁我都唔想搞到咁僵。

子爵府

babe13E 發表於 21-7-22 12:45
你邊個網check 咁平嘅?我昨日check 近期要5位數字,10月約3千。其實如果佢肯接受$3,000我都OK,另外再俾$ ...

我嗰陣時係淡季,我隨便入兩三個網check 都咁上下價錢。當然我唔係搵CX 呢啲airline 啦。係Cebu pacific

伯爵府

macdullbaby 發表於 21-7-22 12:55
我嗰陣時係淡季,我隨便入兩三個網check 都咁上下價錢。當然我唔係搵CX 呢啲airline 啦。係Cebu pacific
...

多謝資料。我再睇下。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

babe13E 發表於 21-7-22 12:48
佢堅持要錢,仲講明2年內都唔會返菲律賓。咁我都唔想搞到咁僵。
合約只係提供一張回程機票, 無講過可以用錢代替
如堅持, 我會直接出左最平的機票 (記得係無得改簽, 無行李)
佢用唔用係佢的事
但你係無犯法, 告唔到你的

珍珠宮

邊樣都好, 一定要佢簽收

wcpcelia    發表於 21-7-22 14:42

首頁

尾頁

跳至