自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

angiehouse 發表於 21-7-27 08:45

我想我表達得吾好,佢得冠軍之後個個廣告都系佢,睇到厭 ...

其實我唔係想幫TVB,而係我真係想唔起林小姐有代言過甚麼品牌,賣過甚廣告,連佢當時曾pop過一道歌,我都想唔起,我有點覺得你用咗例子,如果你用viuTV硬sell mirror可能適當些,補充多一句,我喺話viuTV的宣傳手法,唔評論mirror佢哋,當然我唔想用星夢去到太盡,佢哋只是小妹妹。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

幸福花海 發表於 21-7-27 07:13
無線攪呢個比赛目的都係揾班年輕人儲人氣,然後用佢地去賺錢

同 viu 一樣,各有各做 但我覺得如果啲商戶搵星夢拍,viu 又會唔會好似 TVB 咁大方你去播呢
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

esmehouse 發表於 21-7-27 09:08
同 viu 一樣,各有各做 但我覺得如果啲商戶搵星夢拍,viu 又會唔會好似 TVB 咁大方你去播呢 :noth ...

點解你話tvb大方? 莫非徐小姐吾駛出糧?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

gold1836 發表於 21-7-27 09:12
點解你話tvb大方? 莫非徐小姐吾駛出糧?
TVB 幾多廣告係有 viu 人

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

別墅

賣580 780太貴啦 不了

況且佢哋成晚又係唱別人的歌
chantel 肯定唱戀愛預告
Gigi又會唱沒有你還是愛你

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

lihomahk 發表於 21-7-27 08:04
無綫用爛咗林欣彤?我想咗好耐~當時林正式出道無耐,唔係聲帶出問題,然後医咗一段時間嗎?又因嚴重的鼻敏感 ...
咪係囉,係佢自己問題...又感情又聲帶
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

有工作又話捱殘,過五關斬六將嘅密集比賽,之後清清閒閒又會開心咩?開演唱當出show,有得搵下錢又暴下光,尤其對最人氣幾個以外嘅學員更重要。佢地有粉絲,後生仔女幾百蚊一個暑假節目實有唔少人去睇。

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

超級巨聲都有畢業演唱會啦,呢個慣例來的!

至於林欣彤都無簽TVB,佢簽咗英皇後,可能某一姐覺得受威脅掛?從始就惹來無窮無盡既網上欺凌,突然好多網民攻擊佢,加上佢愛情大過天,成日有拍拖緋聞,又成日失戀,搞到佢精神及情緒出咗問題,聲底又出問題,最後要隱退休養一段時間!

林欣彤問題,完全唔開TVB事囉,唔該!

子爵府

TYCwall 發表於 21-7-27 09:28
賣580 780太貴啦 不了

況且佢哋成晚又係唱別人的歌
係啦!冇自己歌就要出演唱會,太急進!經濟低迷,唔係個個捨得俾咁多$睇他們翻唱別人的歌!!到時銷情唔理想就尷尬,行錯呢步了!
hi

男爵府

唔知有幾多人會買飛睇呢??

伯爵府

牛年勳章

ChuChu0808 發表於 21-7-27 07:15
雖然我好鐘意睇聲夢,但絕對唔會花錢入場睇一個TVB show囉

有人請我就會去睇,要自己畀錢就no啦

珍珠宮

虎到金來勳章

angiehouse 發表於 21-7-27 08:45

我想我表達得吾好,佢得冠軍之後個個廣告都系佢,睇到厭 ...

佢賣過咩廣告?無咩印象

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

其實如果啲飛平啲,我都會想帶我家小學雞去睇,佢好鐘意星夢學員,成日loop佢地啲表演,仲follow晒15個人嘅ig

男爵府

esmehouse 發表於 21-7-27 09:16
TVB 幾多廣告係有 viu 人

唔覺得tvb大方wor
之前受訪問連viu的人都唔講得,好似成班tvb人活向平行時空。不過依家好啲,可以講下

依家tvb啲廣告好似以前亞視,乜鬼同心堂,金玉紅,etc. Viu啲廣告好正常

希望兩個台都做得好,咁大家都有好節目睇吓

別墅

其實tvb應該係製作一個綜藝節目比佢哋 等觀眾認識唱歌以外嘅佢地

而唔係求其事旦攪個演唱會去掠觀眾一筆錢
雖然都知tvb好缺水 但都唔係咁架 tvb又帶佢哋行緊條死路

珍珠宮

lihomahk 發表於 21-7-27 08:59
其實我唔係想幫TVB,而係我真係想唔起林小姐有代言過甚麼品牌,賣過甚廣告,連佢當時曾pop過一道歌,我都 ...

有大生同大快活,又成日上電視,我覺得真系太多,都系講自己想法,因為都係tbb台歌唱比賽得獎者
Mirror當然系用得太多啦,不過吾講甘多,一陣其他人又不滿

子爵府

lihomahk 發表於 21-7-27 08:04
無綫用爛咗林欣彤?我想咗好耐~當時林正式出道無耐,唔係聲帶出問題,然後医咗一段時間嗎?又因嚴重的鼻敏感 ...

我都想知!
TBB根本冇重用過佢,何來用爛?

男爵府

門票咁貴,而佢地只唱別人的歌不值

大宅

回覆樓主:

又唔係專業歌手,有幾個唱live會出事添,睇愉景新城嗰次就知

侯爵府

回覆樓主:

啲飛咁貴嘅

首頁
12345...7

尾頁

跳至