跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

請問各位bk媽媽有無好介紹呀?

最好在大興、良景、田景一帶, 因我是在職媽媽,而我的兒子今年九月升讀小一, 所以希望各位可以幫吓我啦

(如有好介紹的話請在此版面作交流分享, 可留下電址/電話, 補習社名裡的其中一個字則可打個 "X", 以除賣廣告之嫌;請避免PM, 避免文章失去可讀性)

大宅

我都想知道 , 做定功課先~

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我都要知, 有媽咪有料就係到報一報啦, 整個屯門區都好, 埂有媽咪啱

別墅

原帖由 HingFungMa 於 09-6-8 12:23 發表
請問各位bk媽媽有無好介紹呀?最好在大興、良景、田景一帶,因我是在職媽媽,而我的兒子今年九月升讀小一,所以希望各位可以幫吓我啦

which school will your child study?There is one in Tai Hing Garden
can take care of your children after school,
may be i can tell u more later, i ask my friend to get more information.

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 PARROTMUM 於 09-6-8 14:45 發表
我都要知, 有媽咪有料就係到報一報啦, 整個屯門區都好, 埂有媽咪啱

我都要返工ga, 亞仔放學自己行去補習社, 我放工先去湊返佢, 每日約二個半鐘至三個鐘

亞仔係龍門居嗰邊補習, 都ok, 而家功課同默書唔駛我理, 淨係考試時同佢溫吓就得, 輕鬆唔少呀

大宅

好媽媽勳章

龍門居邊間??

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 Sueita 於 09-6-9 10:33 發表
龍門居邊間??

樓上舖

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

請大家繼續比料

複式洋房

我囝現二年級一直都在良田社區中心內託管,
都OK啦, 因我係在職媽咪.

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

仲有冇資料, 我囡番良景方王, 良景有冇呢?

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

PARROTMUM,
你囡囡讀P幾呀?我住田景邨,可能見過你都唔奇喎.:loveliness:
我囝囝嚟緊九月讀保良局莊啓程第ニ小學上午校一年級.

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 HingFungMa 於 09-6-27 09:18 發表
PARROTMUM,
你囡囡讀P幾呀?我住田景邨,可能見過你都唔奇喎.:loveliness:
我囝囝嚟緊九月讀保良局莊啓程第ニ小學上午校一年級.

佢今年9月P1, 我老公係大興巴士站番, 我會去站頭, 可能見過的

民房

原帖由 PARROTMUM 於 09-6-26 19:06 發表

方王本身唔係都有補習班咩? 好唔好我就唔知

我都係聽鄰居講..

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 毛B媽咪 於 09-6-30 15:54 發表

方王本身唔係都有補習班咩? 好唔好我就唔知

我都係聽鄰居講..

佢地係有功輔班, 但係先到先得及個個月報名, 名額不多,我只怕囡囡冇位姐, 不過c6 話都係申請方王功輔班先喎, 如那個月報唔到先找補習社,

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

PARROTMUN,
我在田景邨找到家庭式的補習加功課輔導,昨天我到過她家造訪,環境及價錢都可以接受,聽她説有很多學生都會找她們補習的.(ロ碑不錯)

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 HingFungMa 於 09-7-6 13:53 發表
PARROTMUN,
我在田景邨找到家庭式的補習加功課輔導,昨天我到過她家造訪,環境及價錢都可以接受,聽她説有很多學生都會找她們補習的.(ロ碑不錯)

田景會有少少唔就腳, 因我住比較遠, 我住藍地的, 我老公話良景會方便好多, 但你可否pm 資料比我呢, 如佢地多少人一班, $$等, 佢home近唔近輕鐡站? 多口一句. 你小朋友讀那裏.
我又想問因方王有時有課外活動(如英文班) 咁佢地會否特別去就時間去湊佢放學?

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

PARROTMUM,
使唔使咁早搵定補習班呀

原帖由 PARROTMUM 於 09-6-26 19:06 發表

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 jamieconnie 於 09-7-6 15:03 發表
PARROTMUM,
使唔使咁早搵定補習班呀

差唔多啦, 唔係找補習的問題, 係找人湊佢放學至我c6放工的時間, 跟下功課咁,
下個月佢又要預備班, 又要買書, 鞋,
昨日先去左維多利亞買校服

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

重未買書呀,

JJ交左書簿費啦,校服..洗乾淨囉 ,8月尾左右都番預備班,要番3 日,我都要8月番學時問下延展點樣安排

原帖由 PARROTMUM 於 09-7-6 15:05 發表

差唔多啦, 唔係找補習的問題, 係找人湊佢放學至我c6放工的時間, 跟下功課咁,
下個月佢又要預備班, 又要買書, 鞋,
昨日先去左維多利亞買校服 ...

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 jamieconnie 於 09-7-6 15:15 發表
重未買書呀,

JJ交左書簿費啦,校服..洗乾淨囉 ,8月尾左右都番預備班,要番3 日,我都要8月番學時問下延展點樣安排

買書, 學校安排左係佢地預備班當日書商唻school賣, 交左學生證錢囉, 你地功輔班人人有份又點同我囡度, 你唔駛煩啦

首頁

尾頁

跳至