嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

亞b2歲, 一向便便都有問題, 好多方法都試過, 作用都不大.是不是轉羊奶會有改善 ? or 食羊奶片呢? 上網睇有e生話羊奶有鉀 同鈉, 對腎臟唔好, 請比意見, 謝謝!

男爵府

便便有問題應該食多d生果蔬菜, 飲多d水喎
轉羊奶唔係for 便便問題

大宅

己經做左架啦, 但都係一時時WORK...

原帖由 chaklongma 於 09-6-8 16:06 發表
便便有問題應該食多d生果蔬菜, 飲多d水喎
轉羊奶唔係for 便便問題

禁止訪問

BabyMart 日本奶粉全港最平

大宅

我女女都係有便便問題,之前飲森永大仔,啲便便又粗又硬,要兩至四日先一次。之後轉咗和光堂大仔,就開始有便秘,兩三日啲便便就好多粒裝貼埋一大攪,攪到佢去唔到便,塞住個肛門口。啲人話轉羊奶會好啲,但都好想知一次過轉晒羊奶還是逐啲轉,一餐羊兩餐牛?

大宅

原帖由 小柏媽媽 於 09-6-8 13:30 發表
亞b2歲, 一向便便都有問題, 好多方法都試過, 作用都不大.是不是轉羊奶會有改善 ? or 食羊奶片呢? 上網睇有e生話羊奶有鉀 同鈉, 對腎臟唔好, 請比意見, 謝謝! ...

鉀 & 鈉,都係礦物質的一種黎,有無清楚是邊種鉀 & 鈉 ?
人體都需要這兩種礦物質,也要清楚知道其份量分配及比例先可以作出定論.你睇的是那個網頁可否提供出來作參考.

大宅

可以睇下呢度有媽咪以牛奶同羊奶比較,
鉀 & 鈉,原來牛奶仲高.
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1731801

大宅

.

原帖由 adaada1 於 09-6-8 23:56 發表
可以睇下呢度有媽咪以牛奶同羊奶比較,
鉀 & 鈉,原來牛奶仲高.
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1731801

首頁

尾頁

跳至