嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

森永奶粉

我想問各位靚媽咪, 有邊個阿bb是飲緊森永奶粉, 而且在那裡訂購和安全d呢???急用!!!!!!

洋房

我個女2個月開始食,依家10個月喇,TOUCHWOOD講句,暫時病過一次。
另外,除左初初開始食糊仔果時有少少便秘之外(3日先大大,不過只係1、2次),都未試過便秘

我的TT_BABY,請按"個人網頁"進入,歡迎參觀~

別墅

我個bb食緊,我係re-on 或卓悅訂﹗

男爵府

畀面勳章

卓悅! It's big chain stores. I have to go to their stores because I don't like to order online. The delivery is fast (within a week). And especially CHEAP. My BB now is 1.5 years old, healthy wor... I don't think it's fake.

大宅

好媽媽勳章

可打去代理訂.
一田, jusco, apita, 百佳都係同代理定的, 罐後面有電話, 雖然佢會貴過卓悅果d ($1536一箱連送貨), 但個人覺得安心d囉

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 KasARa 於 2009-6-8 15:10 發表
我個bb食緊,我係re-on 或卓悅
好方便

男爵府

一田, jusco, apita and Sogo

大宅

請問re-on果度幾錢度呀? 我識人去萬0買野有staff price, 全天候9折, 會唔會仲平過re-on & 卓悅?

複式洋房

我係e到訂購日本森永奶粉
http://www.babyworld.com.hk/

複式洋房

昨天係佐敦卓X問細仔$1416自取減$40,每人只可買1箱

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 happyritamama 於 2009-6-10 10:01 發表
請問re-on果度幾錢度呀? 我識人去萬0買野有staff price, 全天候9折, 會唔會仲平過re-on & 卓悅?
re-on 大仔 $141/1 細仔 $181/1

複式洋房

我係d到訂...
www.bibishop.com.hk

佢地好nice!!!

大宅

我係人奶加奶粉,之前醫院飲雅培深美力,但覺得太熱氣,所以諗住轉森永,看過罐上的指示,佢話0-0.5月(~3.2kg)要80ml,0.5-1月(~3.8kg)要120ml,但我的bb是細碼,現在18天人仔,但相信未夠3.2kg,仲會每次都先飲人奶(我估大約30ml左右),那我應該點好呢?請指教指教,因我真的唔知應該俾bb食多少。

8 weeks - 1.44cm        16 weeks - about 9cm
11 weeks - 4.94cm       born - 2.65kg
12 weeks - 5.94cm

大宅

原帖由 nancy_city 於 09-6-10 16:56 發表
我係人奶加奶粉,之前醫院飲雅培深美力,但覺得太熱氣,所以諗住轉森永,看過罐上的指示,佢話0-0.5月(~3.2kg)要80ml,0.5-1月(~3.8kg)要120ml,但我的bb是細碼,現在18天人仔,但相信未夠3.2kg,仲會每次都先飲人奶(我估大約30ml左右),那 ...

我之前同你情況完全一樣,BB 都係細碼 (3.1kg)。我會在每次餵人奶後15-30分鍾再補 40ml 森永,如果BB唔夠飽會喊架,之後先加比佢囉,要慢慢試架,因為每個BB都唔同,唔需要跟足罐上的指示。

侯爵府

我次次都係等一田大減價就大手大手咁入貨~
又平又信得過~
愛是恆久忍耐......

首頁

尾頁

跳至