夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我地中學相識,佢個時已經鐘意我,但當時無一齊,直到出黎做野後,再聯絡反,開始追我,就一齊左。我係佢第一個女人,佢第一次都係同我,我們結左婚6年,有3個小朋友,細囡未夠6個月 ,就發現佢出軌….

佢日頭同夜晚要出去反工,通常食完晚飯,11:00就出去,以前3:00左右就回家,我未訓亦都會有時間同佢傾下計,近呢1-2個月,成5點先回家,佢回來我訓左,到一起身佢就反工,完全冇得溝通,所以關係都一般,會因為我成日叫佢接送仔而嘈交,話我阻住佢做野搵錢 (原來係阻住佢同條女去開房)佢以前無錢,係近呢2年做自己生意開始搵到錢,我亦冇做野,憑女人既直覺,我已經開始懷疑

前2日半夜,佢回家禁岩我起左身湊囡,我想禁佢電話睇下幾點,點知佢搶電話,我已經知道有野,我迫佢比我睇,對話已經delete哂,只剩最尾2句普通對話,所以我無法證明佢出軌,而選擇相信,佢解釋delete係因為有傾我同佢既關係唔開心,驚我睇到會亂諗而delete…之後亦應承唔會再傾…
我忍唔住,我再睇佢電話,比我發現到原來唔係禁簡單,已經上左床,我當時忍住,冇即時爆,到佢夜晚做完野,我叫佢即刻回來講清楚,我寫左封信叫佢臨崖勒馬,佢終於知錯,認左同佢出去食過一次飯同爆房一次…我念在小朋友禁細,我選擇比機會佢…

大宅

之後再比我迫問到更多,已經開過房4次,而最近一次就係我發現左佢地msg之後,佢話同partner做野個日,我成個人崩潰了…我不敢相信,我發現左都仲去開房…我同佢講離婚,趕佢走…佢喊哂不斷求我…話個家對佢好重要…話以後唔再搵佢…真係知錯,唔會再犯…我話跟佢去做野同個女人攤牌(每晚老公出去反工係會見到個女人),佢唔比,佢話禁全世界都知,佢點再係個到做野,見人,我覺得佢要保護個女人…佢仲話唔想再有任何人受傷…真係徹底失望…

大宅

呢2日佢都好早回來,尋日直情夜晚冇出去做野,亦都對我好好,佢話想修補關係,佢知道自己錯,佢話行錯左迷失左,依家知錯,佢話覺得同個女人岩傾,好開心,而同我關係唔好,亦都好平淡,所以一時迷失…仲話如果我趕佢走 ,佢會去死…

我叫佢係我面前打比個女人講清楚,佢第一句答我唔知點講,之後就問我禁樣講好冇,驚唔知禁樣講岩唔岩,「我老婆知道哂,我地唔好再聯絡,你亦都唔好再搵我」到最後冇迫佢打,因為我知打左如果佢地要繼續亦都可以

佢話唔想頭家散..佢話好中意個家…話同我移民,離開呢到,重新開始,佢話會改電話…

大宅

回覆樓主:

佢仲解釋4次爆房,有一次冇去(突然有野做去唔到),一次比我發現即刻走左,另外2次都係軟左,做唔到…因為太緊張,冇掂過其他女人…

我應該點做….仲應唔應該比機會佢….

點解個女人明知有老婆,有3個仔女都仲要痴埋去…點解有d禁既女人..個女人自己有家庭 有老公 有個十個月既仔…

多謝你地睇哂…我自己單親家庭長大,真係唔忍心3個小朋友同我一樣,但我對住佢真係好心痛,我只我哋永遠都有條刺…唔會可以再好似以前禁

侯爵府

Jkjk999 發表於 21-8-9 07:33
佢仲解釋4次爆房,有一次冇去(突然有野做去唔到),一次比我發現即係走左,另外2次都係軟左,做唔到…

我 ...

細女仲細,睇定d,錢要楂緊

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

Ftm 嗎? 睇實錢財, 有水好cap.
打理小朋友,有冇打埋埋自己順手護膚保養減肥。
女人,係辛苦。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

侯爵府

kwhkwh 發表於 21-8-9 07:59
女人,係辛苦。 ...

一次不忠 下次會再小心d

la_source    發表於 21-8-10 12:50
茶類愛好者    發表於 21-8-9 14:32
BEDL    發表於 21-8-9 10:48

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

念在小朋友,或者會比多個機會佢,不過好難再對呢個人有信任!係咪4次?係咪無做到軟左?我唔會信,覺得一定有啦,仲要係好開心個隻!食完先話頭家好重要完全係廢話,比多次機會都係因為三個仔女!要好好儲錢,再有下次,要帶到三個仔女走得郁呀!

伯爵府

lojo11 發表於 21-8-9 08:27
念在小朋友,或者會比多個機會佢,不過好難再對呢個人有信任!係咪4次?係咪無做到軟左?我唔會信,覺得一 ...

我都唔會信囉!軟咗?真係好笑!
到佢想甩身果陣就會搬個老婆出嚟㗎啦!

伯爵府

佢仲解釋4次爆房,有一次冇去(突然有野做去唔到),一次比我發現即刻走左,另外2次都係軟左,做唔到…

我 ...

點解個女人明知有老婆仔女都要痴埋去?因為個男人識講嘢、識氹lor!呃蝦條嘛!乜都講得出

茶類愛好者    發表於 21-8-9 14:32

複式洋房

clyl03 發表於 21-8-9 09:15
點解個女人明知有老婆仔女都要痴埋去?因為個男人識講嘢、識氹lor!呃蝦條嘛!乜都講得出
...

沒錯。調番轉頭咁睇,就好似個男人而家同你講知道自己迷失左迷失右,好內疚好錯,當人係sp,去2次都軟左做唔到但係唔知點解之後都仲會再去,咩都講得出口。不過人誰無過,比次機會大家,往後都要多想自己同小朋友為大前提。

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

希望是真心悔改~

子爵府

3個小朋友幾大?

要佢用時間照顧小朋友,否則佢唔知照顧小朋友嗰種勞心勞力,然後又籍口話你冇理會佢所以出軌!

大宅

回覆樓主:

要有心理準備,偷食只係零次同無限次,即使真係四次,你心中會變成無限次,只差在將來還有幾多次

即使要離婚佢都要養呢頭家, 我就係為咗小朋友忍十幾年,對方不是偷食而係家暴,都後悔冇一早放手

男爵府

佢仲解釋4次爆房,有一次冇去(突然有野做去唔到),一次比我發現即刻走左,另外2次都係軟左,做唔到…因為 ...
未玩夠見識夠就結婚,10個有9個婚後都守唔到,過唔到世架喇,只睇下你們能否忍耐到小朋友大咁解嘅啫,不過最細嗰個得6個月,而且兩個大人關係已經破壞了,好難修復返一個溫暖幸福嘅家庭。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 Jkjk999 的帖子

你老公忙於搵錢,你地每日見面嘅時間有冇三個鐘?相識18年,照顧3個仔女咁忙,夫妻關係估計都真係好平淡。大部份男人都抵受唔住誘惑,出唔出軌只係睇佢有冇機會。係咪要即刻判你老公死刑係你先至知。我覺得要睇佢平時對你和仔女好唔好,和他願唔願意改。
我覺得機會可以俾,但都一定要搵個女人傾,告訴她你已知道,手上有佢地淫照或對話,期間錄音。雖然傾左分手佢地都可以暗中來往,但傾左,至少令小三有顧忌。首先要你老公俾哂小三的資料俾你,試下check C6 email 和電話有冇backup 和小三的對話和照片。目的係睇你老公內心係保護小三還是你。加油!

子爵府

你老公早又返半夜又返,唔使瞓?

大宅

kwhkwh 發表於 21-8-9 07:59
女人,係辛苦。 ...

真,FTM 要慢慢行返出去,打扮自己,返PART TIME(識多D新朋友),再決定到時點做~~~

大宅

kenfung71 發表於 21-8-9 12:27
未玩夠見識夠就結婚,10個有9個婚後都守唔到,過唔到世架喇,只睇下你們能否忍耐到小朋友大咁解嘅啫,不過 ...

無錯~
修補關係唔係易,好多時只係大家為左維繫頭家,當無事發生,而唔係真係可以破鏡重圓。

玩得既,就算無左呢個,都會有下一個。

大宅

clyl03 發表於 21-8-9 09:15
...

絕對同意,有時唔係個小三點解會痴埋黎,而係個男人為左呃蝦條可以對個小三講啲咩甜言蜜語

茶類愛好者    發表於 21-8-9 14:35

首頁

尾頁

跳至