夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

起碼佢態度都仲係冇左你唔得,惟有原諒佢,移民重新黎過都好,大家忙啲唔得閒亂諗,第日又可相依相為命咁。

大宅

我係男,識左14年,同你調轉係另一方出軌,建議唔好再諗軟定唔軟,我呢邊聽到係有上床但無比對方入,踢爆之後10個9個都係會求你話重新開始,時間會証明比你睇到,我個心受傷左接近1年,每日都努力付出同改變,但呢邊只係感覺到佢想迫走我,忠誠唔係有無軟,有無入就算,機會可以比,原諒可以原諒一次,大前提係對方願意接受你原諒,同埋睇定d先真係,移民暫時唔建議,就算繼續一齊住,大家既信任已經係零,如果”雙方”都有心建立返先會有用,如果選擇建立繼續行需要無限時間同勇氣,我暫時處於分房訓晚晚折磨差一步就可以走既階段,單方面願意努力真係會一日比一日辛苦,我重睇埋臨床心理醫生,但都係果句,要雙方有一個堅定既心先會有用,小心情緒影響決定,有咩重要決定都冷靜完先好落,加油

珍珠宮

發現左都仲開房?相信只會玩得更加小心!我會爆比個女人老公聽

大宅

wsy201722 發表於 21-8-10 02:56
我係男,識左14年,同你調轉係另一方出軌,建議唔好再諗軟定唔軟,我呢邊聽到係有上床但無比對方入,踢爆之 ...

你講中左,佢就係話重新開始,叫我比時間去證明比我睇…我諗你都好明白我既感受,我依家已經冷靜落黎,但有時為左3個小朋友,我就唔忍心… 但自己屈住既情緒,唔知幾時會爆發,好難受,我不敢想像你這一年怎麼過…期望你也能走出傷痛…男人應該比較容易選擇離開吧…

大宅

mcs74 發表於 21-8-10 03:27
發現左都仲開房?相信只會玩得更加小心!我會爆比個女人老公聽
...

我都想禁做…但搵唔到佢老公contact

大宅

Jkjk999 發表於 21-8-10 13:25
你講中左,佢就係話重新開始,叫我比時間去證明比我睇…我諗你都好明白我既感受,我依家已經冷靜落黎,但 ...
唔係為左個女我一早走左,佢根本把口就話重新開始,但做出黎係迫我走咁款,我原本打算為左小朋友去忍佢,但原來係唔得,如果你個心都係咁諗建議你唔好去咁諗,小朋友係父母無愛既情況下長大,個成長係比分開更加難受,到佢成人就會成為佢一生既陰影,同自己內心都唔會好受得去邊,會變左自己好委屈留低係為小朋友好容易一遇負面野就會抑鬱,到時重更加一發不可收拾,最幫到現時局面既,係大家比大家一個適當既距離大家冷靜一下先,就算佢而家對你好,你都係只會覺得佢係扮出黎,係假既,係想補償,你唔會覺得佢係真心,呢個就係因為你對佢無左信任,無論佢做d咩你都唔會開心,所以內心個矛盾只會愈黎愈大,希望幫到你,加油

大宅

呢年比到我既經驗,同自己睇過好多出軌心理既書得返黎既結論,當然唔會所有人一樣只係建議,希望幫到你

1 現階段唔建議單方面補償(佢愈補償你只會愈難去消化佢出軌件事,佢愈對你好,你內心折磨感會愈大)

2 雙方比一個時間大家去冷靜,透明度要好高,包括所有野,支出收入,自動報行蹤,盡力做到唔可以比大家有一小小既懷疑

3 當時間消化淡左,好好認真諗下出軌既問題所在,個原頭到底係邊度,問題一定係長年黎累積而成,《出軌》只係一個結果

當然大前提要雙方完全接受曬件事,步伐要完全一致,呢點係真係無乜人可以做到,所以大多都係會選擇逃避最後離婚

我只可以話,一齊得十幾年唔會話一句變心/唔愛 就走去出軌,所有野都一定有原因,但勇敢面對原因去真正解決到,我相信真係無乜人可以做得到,最後真係做到既,都真係一個奇蹟

純個人意見,知道你心情唔會好受得去邊,真係要靠自己,加油,小朋友重要你睇住唔好咁易放棄,以前既我覺得婚姻係無條件一世,婚姻係生活既全部,但今日只係覺得婚姻只係令人去成長既一個過程,而婚姻既考驗,正正係今日先正式開始

大宅

Jkjk999 發表於 21-8-9 07:33
佢仲解釋4次爆房,有一次冇去(突然有野做去唔到),一次比我發現即刻走左,另外2次都係軟左,做唔到…因為 ...

小朋友仲細
我覺得唔洗急離婚
比機會大家重整一下心理,經濟財政等等
就放長雙眼睇下佢會點改

但係如果佢郁手打你同仔女,就唔好自己死忍
家暴對小朋友心理好大影響

大宅

wsy201722 發表於 21-8-10 15:21
呢年比到我既經驗,同自己睇過好多出軌心理既書得返黎既結論,當然唔會所有人一樣只係建議,希望幫到你

1 ...

佢就係話同個女人岩傾,跟住就有好感… 之後咪上埋床…佢話叫比d時間接受,其實真係永遠都接受唔到…我諗你應該明,多謝你既意見

大宅

KARORO1030 發表於 21-8-11 13:06
小朋友仲細
我覺得唔洗急離婚
比機會大家重整一下心理,經濟財政等等

佢冇郁手 對仔女都好好,只不過我自己過唔到自己個關,我接受唔到佢同個女人上床

男爵府

Jkjk999 發表於 21-8-11 17:35
佢冇郁手 對仔女都好好,只不過我自己過唔到自己個關,我接受唔到佢同個女人上床
...

如果係選擇原諒,就要慢慢放開。天后Sammi 都原諒老鼠安。雖然每個人接受程度不同,有人會離有人不會離,有人原諒有人不原諒,遵從自己內心,不要糾結。

男爵府

wsy201722 發表於 21-8-10 14:07
唔係為左個女我一早走左,佢根本把口就話重新開始,但做出黎係迫我走咁款,我原本打算為左小朋友去忍佢,但 ...

你個女幾大,你會原諒太太嗎?

大宅

馬霸 發表於 21-8-11 18:07
你個女幾大,你會原諒太太嗎?

4歲
有時唔係你想原諒,人地就要比你原諒
佢都完全唔覺得自己有問題,無認過錯
重可以將出軌既責任推晒落我度

無道歉 又點原諒?

beebee67890    發表於 21-8-13 10:49

大宅

wsy201722 發表於 21-8-11 18:31
4歲
有時唔係你想原諒,人地就要比你原諒
佢都完全唔覺得自己有問題,無認過錯

我識有個同事都係老婆出軌,爸爸爭到撫養權照顧個囡,其實我佢出軌已經係佢唔岩,無論有d咩理由都好…

大宅

Jkjk999 發表於 21-8-11 21:53
我識有個同事都係老婆出軌,爸爸爭到撫養權照顧個囡,其實我佢出軌已經係佢唔岩,無論有d咩理由都好…
...

咁佢一直選擇自己逃避,一直都唔願意同我講佢真正內心感受,佢自己都唔知自己想點,我為佢改得既都改曬,對個女都盡曬全力,佢唔願意行一步根本唔會承認自己有錯,我都已經開始恨佢,我用左好多時間去接受件事,受盡無數既折磨,但我已經再無耐性去等佢

珍珠宮

Jkjk999 發表於 21-8-9 18:54
一個5歲,3歲,6個月…我就係太專注小朋友,冇理會夫妻關係

邊怪得你,生完都要幾個月傷口先完全好先可以行埋。你老公長時間不在家,你照顧3個小朋友好辛苦,之前如果感情差又點樣咁密生三個,你老公忘恩負義,不必再顧慮他感受。為咗小朋友,部署逐漸將資產轉移你名下,樓又好咩都好,小三最叻kap水,你要保護自己同小朋友。你識唔識佢公司啲人,可以問下聯絡資料,或者搵私家偵探跟蹤個女人,攞佢老公contact爆大鑊。你老公講得出移民即係轉工都冇問題啦?咁佢係同事間嘅評價已經唔重要,理得佢死。不過你咁忙,唔得閒就搞轉移資產先,錢先係最重要。記住,仔女比男人重要,你嘅仔女永遠愛你。堅強不要諗埋一邊,先攞晒啲錢為主。

大宅

你已經做得好好,慢慢計劃將來,唔好將心機放晒上呢個男人到,加油 !
雖然我真係唔信佢軟做唔到 :(

複式洋房

wsy201722 發表於 21-8-11 22:19
咁佢一直選擇自己逃避,一直都唔願意同我講佢真正內心感受,佢自己都唔知自己想點,我為佢改得既都改曬, ...

你太太好有我46既影子,我都經歷緊呢種傷痛,直接啲講句,你唔係靠佢開飯,唔好等了,放手吧。

複式洋房

Jkjk999 發表於 21-8-9 07:33
佢仲解釋4次爆房,有一次冇去(突然有野做去唔到),一次比我發現即刻走左,另外2次都係軟左,做唔到…因為 ...

我既經歷話俾我知,俾多次機會係無用的,我後悔當初俾左機會佢3年後再傷我一次。
個個都唔想小朋友係單親家庭長大,但你唔離開,肯定自己撐得到?湊小朋友已經要花好多精神,仲要繼續對住呢個人,真係可以頂得住?

伯爵府

Jkjk999 發表於 21-8-10 13:25
你講中左,佢就係話重新開始,叫我比時間去證明比我睇…我諗你都好明白我既感受,我依家已經冷靜落黎,但 ...

畀你發現仲繼續去開房,兩條友真係無恥, 我都會爆 畀個賤女人老公知, 有心摷佢老公出嚟 ,一定有辦法, 知個女人住喺邊到嗎? 有冇個賤女人嘅facebook? 睇佢有冇post佢老公啲相, 攥下個賤女人啲朋友中,睇下有冇一個係佢老公。

首頁

尾頁

跳至