美容扮靚

跳至

首頁
12345...8

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

大宅

咁慘,兩萬幾還好,六萬幾好似略貴

大宅

Elkast82 發表於 21-9-16 19:23
回覆 Queeniayeung 的帖子

無數住,因為佢係全個頭都要打哂,嚴重既位會打多d, 抽就抽左六粒 ...
你打完之後有咩感覺,做完一切生活如常?有冇野係唔可以做?謝謝你回覆

大宅

回覆 Queeniayeung 的帖子

忍兩日冇得洗頭,因為有傷口,咁做之前佢會洗一次同做清潔頭皮,天氣熱呢個位有少少難頂,但係傷口唔可以濕水,佢會俾護理既野清潔傷口要貼膠布,同埋唔好用有藥性既洗頭水,姑娘會一次過講哂,所以唔洗驚

民房

都有做過,可能我短頭髮,整完有六粒紅點,好樣衰,果期要日日貼膠布&戴帽遮住

大宅

Elkast82 發表於 21-8-15 21:48
網上睇到如果每日甩超過一百條頭髮,新生長既頭髮偏軟幼,係頭皮毛囊問題警號,週期分左三個階段,生長、 ...

請問大家可以比啲意見我嗎?(emoji)
我啱啱去完旺角嘅醫療中心見醫生,分別問過 fue 植髮及 rga 療程。
佢話如果我做 rga, 要抽大約8至9針,價錢係 $27800。如果我只抽5針, 價錢就係 $19800。
rga 只係 cover 全個頭頂, 兩額角同髮際線(必須要自己有bb毛, 否則冇效果,唔會令髮際線向下移),並不包括後枕位置。
佢大約會喺頭皮打幾十針,一個月左右會有效果,然後第三,四個月效果會再出啲,半年效果就會出晒嚟。
佢比客人相片我睇, 我見頭頂位置會由幾見頭肉,變為冇咁見頭肉,我會認為髮量增加小過10 %。

大宅

lovecutebaby 發表於 21-9-23 22:17
請問大家可以比啲意見我嗎?(emoji)
我啱啱去完德x見醫生,分別問過 fue 植髮及 rga 療程。
佢話如果我做 ...

續上頁。。。

醫生有幫自己老婆做 rga, 佢老婆一年半做左3次rga,第一次抽9針,但我睇相見佢老婆兩額角頭髮只係深色左小小,粗咗小小,效果唔算突出。
有啲病人會9個月後再做 rga, 佢話因為客人見到效果,想再做令效果更好(emoji)。
講番fue植髮, 醫生話我做髮際線同頭頂分界位, 要大概4千幾5千條,呢個我覺得佢太誇張,因為我只係頭頂分界線較寬, 髮線高同兩額角稀疏。我上網睇男士甩好勁,都只係植3,4千條。我問醫生點解唔幫老婆植髮,醫生話有啲人係唔會想幫老婆做手術喎(emoji)。

大宅

lovecutebaby 發表於 21-9-23 22:18
醫生有幫自己老婆做 rga, 佢老婆一年半做左3次rga,第一次抽9針,但我睇相見佢老婆兩額角頭髮只係深色左小 ...

續上頁。。。

總括嚟講, 呢間醫療中心未必係咁老實,佢會用個平價錢引你上去, 然後叫你俾貴 $8000抽9針做rga。植髮連我咁輕kan嘅 case都要值4,5千條。 客人9個月會再做多次rga。佢老婆兩額角頭髮量增長亦唔多。
現在我都15,16中, 唔知應否做rga, 定索性植髮永久解決問題。。。

大宅

wulalaa 發表於 21-9-16 11:34
我打左50-60針,有效果啦,毛毛都生番好多

可否pm醫生資料,謝謝

禁止訪問

大宅

love#### 發表於 21-9-23 22:19
續上頁。。。

總括嚟講, 呢間醫療中心未必係咁老實,佢會用個平價錢引你上去, 然後叫你俾貴 $8000抽9針 ...
你講果間我連問都冇問,覺得佢會sell植髮唔會做rga

大宅

love#### 發表於 21-9-23 22:19
續上頁。。。

總括嚟講, 呢間醫療中心未必係咁老實,佢會用個平價錢引你上去, 然後叫你俾貴 $8000抽9針 ...
另外我有個投資谷既朋友佢老公幾年前係深圳植髮做左6萬蚊人仔,之後依家甩左一半,植髮唔係永久,佢想做rga, 但係我未見過佢本人,唔知佢係甩好勁定咩,因為rga幫唔到頭皮背囊死哂既人

大宅

Elkast82 發表於 21-10-1 20:07
另外我有個投資谷既朋友佢老公幾年前係深圳植髮做左6萬蚊人仔,之後依家甩左一半,植髮唔係永久,佢想做rga ...

我噚日都已經去咗做 rga, 抽左9個 tissues, 價錢係 $27800,包術前同術後共兩次見醫生,及一次 rga。

希望大家留意, rga係會把毛囊同皮膚下嘅細胞一齊拔出, 已抽取 rga 嘅洞唔會再生頭髮。

開頭我想抽5個tissues,姑娘話會拎走大約10條頭髮。最後我選擇抽9個 tissues, 所以會減少更多毛囊數量。

希望我今次 rga 可以有滿意嘅效果,我會繼續 update 我嘅狀況

註:原本以為醫生會全頭都打針, 原來最後係只打頭頂,m字額同些小髮際線部位。

大宅

回覆 lovecutebaby 的帖子

最緊要睇result, 我都等緊效果,醫生話唔係抽得多打得多就等於work d , 我唔buy公司續粒數住計,但係我信rga有用既,偏向多d人話work

男爵府

回覆 Elkast82 的帖子

可唔可以比醫生資料我

禁止訪問

大宅

Elkast82 發表於 21-10-4 10:49
回覆 lovecutebaby 的帖子

最緊要睇result, 我都等緊效果,醫生話唔係抽得多打得多就等於work d , 我唔buy ...

我醫生話抽得多, 先足夠 cover 頭部多啲面積。。。但佢抽左我9粒肉,最後只係打左頭頂,兩額角同啲啲髮際線。
由於打針面積唔係多,所以我今次嘅 rga 成效我都擔心唔會理想。

大宅

stsallytang 發表於 21-10-4 12:56
做一做要幾多錢?

B記 做一 part(抽4粒)係 $28000, 但4粒只能 cover 頭頂位置。如果做兩 parts (抽多過4粒肉), 價錢再貴啲,才可做埋髮際線同額角呢啲位置。

尖沙咀醫生,$28800,視乎情況抽4-6粒肉,全頭會打針。

禁止訪問

首頁
12345...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊