美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

Elkast82 發表於 21-10-19 13:48
回覆 lovecutebaby 的帖子

我都會勸你心情保持輕鬆,要等待時間,我問抽左8粒既jm,佢話因為範 ...

次次見到掉髮多, 真係唔開心。同埋抽9粒都冇打後尾枕掉髮位置, 咁即係未幫到該區毛囊強健些

不過都多謝妳嘅開解, 對我的確能舒懷一些。

大宅

因為我成頭都打哂唔係一忽忽局部打,佢覺得脫得嚴重既位會打多幾針,每個醫生都有佢手勢,比較都冇用,大家齊齊好翻啦

大宅

Elkast82 發表於 21-10-21 19:46

因為我成頭都打哂唔係一忽忽局部打,佢覺得脫得嚴重既位會打多幾針,每個醫生都 ...

承你貴言

Elkast82    發表於 21-10-22 10:49

複式洋房

回覆 Elkast82 的帖子

Hi 你好呀請問可以知道你喺邊度做嗎可唔可以pm 分享一下🙇‍♀️

民房

我在你说的这间做了RGA,到现在3个月了,情况说实话没有变好,反而有变差的情况。我提前复诊过一次,医生态度也不好。你现在情况如何?我对这个医生实在不满意。

大宅

回覆 moon_fulli 的帖子

Love####去旺角果間,我之後都有見到人分享話一般計我話大家搵有d醫德既醫生做

大宅

moon_fulli 發表於 21-11-21 11:28

我在你说的这间做了RGA,到现在3个月了,情况说实话没有变好,反而有变差的情况 ...

我做完 rga 就快兩個月了,沒有幫我減少掉髮。洗頭,吹頭,掉髮應該有50條以上,噚晚梳頭更是嚇死我,只係梳咗10零下,甩咗10條。
暫時髮際線bb毛多咗小小,長左同粗咗小小,頭頂髮量好像沒以前般 “見肉”,但都依然是頗 “見肉”。
頭髮沒有挺身左,亦唔覺粗咗。
我的確覺得呢個醫生唔夠料,唔專業!因為美麗華間醫務所同我講解, 係只抽4至6粒肉,會有大約6ml精華, 已經可以打晒全頭,仲有機會有剩, 喺脫髮較嚴重嘅位置再打多一個 round。
人哋做到只抽4至6粒肉,但呢個醫生就抽9粒肉只打頭頂,m額同髮際線。
我覺得呢個醫生根本未掌握好 rga 呢個技術。

大宅

Elkast82 發表於 21-11-21 16:11
回覆 moon_fulli 的帖子

Love####去旺角果間,我之後都有見到人分享話一般計我話大家搵有d醫德 ...

冇錯,付出嘅唔止係金錢, 仲有抽左肉嘅地方, 頭髮會稀疏唔少嘅!

所以唔好先以價錢做選擇,要揀有醫德,有技術嘅醫生做。

禁止訪問

禁止訪問

大宅

thainga 發表於 21-11-22 08:12
其實幾時做任何療程都要搵經驗夠既醫生,特別係做呢啲特別野,真係唔好以價錢行先
我老公都有去做RGA,佢都 ...

我信左呢個醫生自稱係最早做 rga , 最耐經驗果批醫生,已經有二百幾個客人嘅個案經驗,加上佢真係平出面一截,覺得自己今次揀得“啱”啦!

而家我治療嘅範圍只得一部分,希望遲吓有治療嘅位置會有好啲嘅 result 啦…

大宅

我覺得佢用抽幾粒去收費已經唔好,有印象你去果時係咪叫你做植髮?唔去都去左,你講出黎都好既,大家得個知字樹大有枯枝

大宅

Elkast82 發表於 21-11-22 16:40

我覺得佢用抽幾粒去收費已經唔好,有印象你去果時係咪叫你做植髮?唔去都去左, ...

其實係我主動咨詢植髮同 rga 兩種療程嘅, 但原來大家會誤會我被推銷植髮,我唔知會引起大家誤解 不好意思

大宅

最緊要做完有效果,都有傷口又要痛幾下,做完冇效果唔止冇錢,身心都累,雖則效果未必每個人都一樣,做得都想要效果

複式洋房

回覆 twinflame2222 的帖子

有興趣, 可以PM有關診所名同邊位醫生幫你? 你total用左幾錢?
thanks!

複式洋房

回覆 queenb2021 的帖子

你好, 我google左, 23/F 係一間叫Hairjxx, 想問係咪呢間? "Dr Wong" 係裡面你搵嘅醫生? 定係Dr wong係一間野??

禁止訪問

禁止訪問

大宅

thainga 發表於 21-12-20 11:18
最緊要自己有信心,希望你都會有好效果

暫時好似冇乜效果, 髮際線之前好似多了嘅 baby hair, 而家又變得冇咁明顯,頭頂我覺得仲未有改善

洋房

我嗰到醫生主理有註冊護士做助護
RA $32000 再送左3次頭皮照燈+1set洗頭水同頭皮清潔淨化液+ 1次頭皮分析

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊