自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

terrylyy 發表於 21-8-19 16:02
3600分换$800惠康

我搵極都揾唔到有惠康卷,請問在邊個選項?

大宅

coconuts88 發表於 21-8-19 14:04
勁呀,我媽公屋,剛剛續約1000m,$98一個月,無野送

我都係…98應該係最平….所以無得送

大宅

認識瑞士牛牛第一回

WingLoveFai 發表於 21-8-19 16:05
我搵極都揾唔到有惠康卷,請問在邊個選項?

佢有一個位叫我的優惠券,再去會員優惠,一㩒入去係3000分換$800惠康,應該每人唔同,因之前個職員话佢比嘅優惠係一次性,同平時club分換禮品嘅分數唔同

男爵府

WingLoveFai 發表於 21-8-19 10:33
我交cut form 後有打去1000,佢哋話冇coupon 送,月費平均係199,最多送club 分5000,所以宜家都考慮緊羅 ...

club 分可換 cupon ?

大宅

terrylyy 發表於 21-8-19 16:13

佢有一個位叫我的優惠券,再去會員優惠,一㩒入去係3000分 ...

甘我真係冇啦

珍珠宮

terrylyy 發表於 21-8-19 16:13

佢有一個位叫我的優惠券,再去會員優惠,一㩒入去係3000分 ...

要續約時講明送券
才會有呢條link

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Candy_CHUNG_LAU 發表於 21-8-19 17:07
要續約時講明送券
才會有呢條link

請問條link續約後幾耐會給客人?我續左約,但the club的積分沒有加分,亦沒有link給我,謝謝!

珍珠宮

bonbon123 發表於 21-8-21 23:24
請問條link續約後幾耐會給客人?我續左約,但the club的積分沒有加分,亦沒有link給我,謝謝!
...
大概係新約開始後2-4星期

不過都會有遲有早
若然太遲, 可以打去向客服查詢

wcpcelia    發表於 21-8-23 12:06

子爵府

Candy_CHUNG_LAU 發表於 21-8-21 23:42
大概係新約開始後2-4星期

不過都會有遲有早

謝謝回覆 [/sm:kis

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章

bonbon123 發表於 21-8-22 04:08
謝謝回覆 [/sm:kis
新約交左第一個月月費就會2-4星期寄黎

子爵府

maywong288 發表於 21-8-23 04:07
新約交左第一個月月費就會2-4星期寄黎

謝謝!

珍珠宮

bonbon123 發表於 21-8-21 23:24
...

續約時要講明有club分送先有架喎

子爵府

fanny590 發表於 21-8-23 12:50
續約時要講明有club分送先有架喎

請問最近公屋有無人續約?係幾錢?
打黎話一個月,105元喎

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章

ansonbbb 發表於 21-9-7 18:17
請問最近公屋有無人續約?係幾錢?
打黎話一個月,105元喎
最新續約 打上去話CUT 佢會問原因(我尋日打左去)
講話轉第2間 佢就開 98蚊30個月送氣炸鍋 但我冇理佢
我見人地正常係800惠康劵+氣炸鍋24個月都係98蚊

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

昨晚收到電話叫我續約,300M $198, 我話唔考慮因為價錢貴,佢之後話$178,我都不為所動,佢先話照我依家嗰價$148,話我合約11月到期,最好盡快續約,我話考慮下,結束通話後,我上網check 原來我份合約仲有半年,出年三月先到期,佢虛報資料

大宅

回覆樓主:

我係居屋最近續係98,1000m,30個月加3600分換800惠coupon

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 大廚勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章

唔知點解今年 PCCW 企得好硬,以往續約都可以在完約前個零月攞到唔錯既

plan,但今年續約傾到牙血出,由 8 月頭傾到 9 月中,要同佢地鬥耐性鬥捱到底,直至合約過埋期兩日先肯比好小小既 offer

本來我無打算寄 cut form,但見佢地好似嘖牙膏咁比唔同既 plan,由上而下咁一路降價 sell 我,越近合約完結期就越平:

(1) $191 x 30 月,1000MB,送惠康 $1200 coupon,平均價 ~ $151/月

(2) $151 x 30 月,1000MB,送惠康 $400 coupon,平均價 ~ $137.6/月
(3) $156 x 30 月,1000MB,送惠康 $1200 coupon,平均價 ~ $116/月
(4) $138 x 30 月,1000MB,送惠康 $1200 coupon,平均價 ~ $98/月
(5) $98 x 30 月,1000MB,送惠康 $800 coupon,平均價 ~ $71.3/月

根據各位 jm 報料,我堅持話要續呢種合約:
(6) $98 x 24 月,1000MB,送惠康 $800 coupon,平均價 ~ $64.7/月

不過佢地話無做呢種 plan,事實上佢地又錯唔晒,因為呢種 plan 要留番比 send 左 cut form 既客戶嘛!

結果,我唯有行最後一步寄 cut form。一星期後有 sale 聯絡我,本來佢仲係堅持話只有 (5),我話一定有 (6),叫佢問經理。等左一陣,佢就話經理可以做到 (6) 比我,仲話送多樣心意禮物 (氣炸煱)。

所以如果大家想續平 d 既月費 plan,就要做多少少野喇!

P.S. 我每隔幾日就咁打上 1000 求其搵個 sales 問,無指定 sales。

:cheeze:  :wave:

大宅

虎到金來勳章

ctang97 發表於 21-9-24 14:28
唔知點解今年 PCCW 企得好硬,以往續約都可以在完約前個零月攞到唔錯既

plan,但今年續約傾到牙血出,由 8 ...

我11月都到期,幾日就有電話到,有時一日兩個,扣返禮券都要2百幾,我直接同佢講我要$98蚊,冇就唔洗打俾我,所以我過兩日都去攞cut form

侯爵府

下個月合約到 早2星期前打去

第一次佢話98送800coupon 氣炸送晒我話唔續

隔日我再打上去問有冇氣炸 佢話有 問有冇coupon佢話已經送完 我就講返前一日電話內容佢知
佢答我今日已經冇得送 我話 你公司咁攪笑點用落去?麻煩寄cut form俾我 一星期後收到 再寄返去

再過一星期收到sms通知已收到終止服務 會有人聯絡幾時收機
下午就有人打黎 我第一句話 咩都唔駛講 你做唔做到98+800coupon+氣炸?
唔得就約時間收機等我有時間搵第2間寬頻 佢即刻話可以做到俾我 25號開始新合約

呢間野真係好煩每2年就要cut一次

大宅

maywong288 發表於 21-9-26 07:01
下個月合約到 早2星期前打去

第一次佢話98送800coupon 氣炸送晒我話唔續

請問你係咪公屋地址?甘平嘅?

首頁

尾頁

跳至