跳至

首頁

尾頁

複式洋房

e 2 間學校係咩位置, 係唔係廣福果邊呢

複式洋房

你囡囡面試果時係咪都好多人爭??
好似好難入咁...
原帖由 lestat 於 09-6-24 11:23 發表
我個女讀緊ST. Paul , 另外教院口碑都十分好, 但呢兩間亦算係大埔最難入既兩間.

複式洋房

ST PAUL 係大埔舊墟, 匯豐果間比較遠... 係教育學院果頭...
原帖由 pakwun1128 於 09-6-24 14:16 發表
e 2 間學校係咩位置, 係唔係廣福果邊呢

複式洋房

原帖由 wanee.ju 於 09-6-24 18:28 發表
ST PAUL 係大埔舊墟, 匯豐果間比較遠... 係教育學院果頭...

我有個朋友佢係大埔救世軍教過的,前兩日問過佢關於大埔幼稚園嘅野,佢話大埔宣道會同滙豐都好好,係活動教學。
唔知大家有咩意見呢?

上網揾唔到大埔宣道會幼稚園嘅資料,大家有無得提供呀?幾時會有開放日,想去睇吓。

洋房

我囝囝係0804o既BB,我都一路睇緊N1入學資料,希望有經驗o既媽媽可以同我地啲新手分享一下,感激

大宅

My baby都係11/08,頭痛!!

複式洋房

以我所知... 匯豐同st. paul 兩間都有nursury

相信有心入讀既mami都會同小朋友報nursury
然後直升k1, 正常學校都會留位俾原校生先
所以... k1既位係好好好少

但個代價當然係, 家長要俾一年nursury學費!
同埋... 一早要同小朋友報名, 聽講匯豐個waiting list好長, 同埋多人爭

而全日班黎講, 比較多人介紹既non profit幼稚園有浸運, 禮賢正校(富善街), st paul..

太和個邊應該重有, 不過我就唔太清楚lu
因為我唔熟個邊....

大宅

ltangm媽咪

想問下大埔宣道會係咪即係寶湖個間呀......

原帖由 ltangm 於 09-6-25 13:21 發表

我有個朋友佢係大埔救世軍教過的,前兩日問過佢關於大埔幼稚園嘅野,佢話大埔宣道會同滙豐都好好,係活動教學。
唔知大家有咩意見呢?

上網揾唔到大埔宣道會幼稚園嘅資料,大家有無得提供呀?幾時會有開放日,想去睇吓。 ...

複式洋房

原帖由 mcelian 於 2009-7-24 14:02 發表
以我所知... 匯豐同st. paul 兩間都有nursury

相信有心入讀既mami都會同小朋友報nursury
然後直升k1, 正常學校都會留位俾原校生先
所以... k1既位係好好好少

但個代價當然係, 家長要俾一年nursury學費!
同埋... 一 ...

多謝你既分享呀!!

首頁

尾頁

跳至