自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

好急,又屙唔到,又瞓唔到,今晚一點前都冇乜嘢,係忽然間去vivi會痛,然後越嚟越急,點會?有乜嘢方法可舒緩下,等天光睇醫生!好辛苦

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

你住邊?飛車睇私家醫院門診! 快D去啦!

男爵府

2018父親節勳章

好難等到天光,去睇夜診啦,等等下好易屙血㗎,我都試過幾次零晨,即去睇夜診

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

carrieylaa 發表於 21-8-26 02:22
好急,又屙唔到,又瞓唔到,今晚一點前都冇乜嘢,係忽然間去vivi會痛,然後越嚟越急,點會?有乜嘢方 ...

唔好等,即刻去睇急症呀

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

你係咪食過含鹼水嘅食物呀?快啲去沖杯糖水飲, 最好片糖水嗰類...

我阿媽試過食咗碗雲吞麵跟住突然急性尿道炎,最後尾出血仲要屙唔出,去左急症....

後來有人教佢下次係咁要飲糖水,佢之後再一次係咁就即刻飲糖水就冇事了,所以佢叫我要記住...

子爵府

caliamama 發表於 21-8-26 06:54
你係咪食過含鹼水嘅食物呀?快啲去沖杯糖水飲, 最好片糖水嗰類...

我阿媽試過食咗碗雲吞麵跟住突然急性尿 ...

點整片糖水?要落幾多去煲?成條定點,會唔會過量

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

我阿媽試過食咗碗雲吞麵跟住突然急性尿 ...

我細個試過,狂飲水咋
放下自在

水晶宮

飲多啲水

伯爵府

Xmas吸收勳章

好急,又屙唔到,又瞓唔到,今晚一點前都冇乜嘢,係忽然間去vivi會痛,然後越嚟越急,點會?有乜嘢方 ...

屋企長期買定紅莓汁,一覺有事就即灌

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

HAPPYBOBB 發表於 21-8-26 07:56
屋企長期買定紅莓汁,一覺有事就即灌

有事先飲已無效,醫生講既,亦已試過。
所以最好配定尿道炎藥(朱古力豆)、消炎藥加抗生素喺屋企,有事即食;因起碼食兩次先會舒緩啲。

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

我屋企長期存有依兩盒野, 一盒係測試劑, 另一盒係緊急藥, 有次去美國旅行又係突然尿道炎發作, 馬上去藥房買到依兩盒, 藥食左兩日已做番, 之後去旅行都帶佢地做平安藥, 我係ihxxb買的, 依個牌子專出尿道炎supplement

珍珠宮

2024年龍年勳章

我阿媽試過食咗碗雲吞麵跟住突然急性尿道炎,最後尾出血仲要屙唔出,去左急症....

後來有人教佢下次係咁要飲糖水,佢之後再一次係咁就即刻飲糖水就冇事了,所以佢叫我要記住 ...

請問是怎樣弄個片糖水?

珍珠宮

2024年龍年勳章

有次在去完游水,就尿道炎,真係好痛。

子爵府

我上個月都係咁,晚餐後突然痛及疴血,食咗啡色丸仔都唔得,結果夜晚十二點即時上網睇吓邊間急症室少人一D,就飛的去,等咗兩粒鐘,拎到抗生素及照了X光

男爵府

狂飲水,飲1.5L

公爵府

alicewtw 發表於 21-8-26 08:04
所以最好配定尿道炎藥(朱古力豆)、消炎藥加抗生素喺屋企,有事即 ...

same here ,我都配定藥喺屋企,最起碼有朱古力豆頂住先~

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

白糖。黃糖都得
吾使煲。用凍滾水一大杯+一大匙糖
攪幾下一口氣飲落去

平時食補充品 紅蔓莓
我以前都成日尿道炎
自從朋友介紹我食之後
呢五六年都冇點再發過
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

伯爵府

Xmas吸收勳章

alicewtw 發表於 21-8-26 08:04
所以最好配定尿道炎藥(朱古力豆)、消炎藥加抗生素喺屋企,有事即 ...

有藥最好,我嗰次好好彩,無拿拿尿道炎,之後聽jm講飲紅莓汁加大量清水,最後冇事,醫生都唔使睇

男爵府

SaSally 發表於 21-8-26 08:25
我屋企長期存有依兩盒野, 一盒係測試劑, 另一盒係緊急藥, 有次去美國旅行又係突然尿道炎發作, 馬上去藥房買 ...
陣間買定黎看門口先。我有喺醫生度攞定藥,但i herb可以買就方便好多。老實講,半夜發作去得門診等都痛死。我既病徵好嚴重,3,4小時內會開始出血。謝謝你

大宅

而家快d去睇醫生

首頁

尾頁

跳至