自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

醒目開學勳章

月希 發表於 21-8-27 10:53
見HKCC有人開TOPIC...
我都想問有冇人仔女入讀HKU SPACE??
我仔之前HKCC同HKU SPACE都有CO...

其實兩間都ok,最緊要比心機讀!夠GPA分就可駁返入大學!

男爵府

醒目開學勳章

月希 發表於 21-8-31 12:38
有乜問題?
知到時間...
如將來家庭聚會....

啱架!佢哋有time table ,佢成個學期比我,等我知佢幾時有堂,好預時間如食飯、幾時返屋企等等!唔使成日問,佢都煩架!

男爵府

醒目開學勳章

大笨鐘 發表於 21-8-31 13:01
我個仔當我係私人秘書,約人之前會問我邊日邊日有無嘢 scheduled 咗。不過呢 d 嘢要佢自己做返喇~
...

你仔有交帶,問咗唔會錯!好好!

男爵府

醒目開學勳章

月希 發表於 21-8-31 13:02
我仔話7號先出時間表...到時會SEND比我...

同佢話睇上課時間係9-7

其實我個已經讀完上咗大學畢業了,
所以有點唔太記得!
只記得係開學後佢就比咗個time table 我,唔使成日問!除非佢有特別改咗堂就通知我!因為有時professor/講師會有機會改堂但機會唔多!
會有機會去到7-8點,但都唔多!咁我就留飯比佢!
佢話最慘係返8半,要好早出門!

男爵府

醒目開學勳章

chocolatebean 發表於 21-8-31 13:19
唔好話返學啦! 佢地返 PART TIME 我都會知佢地 SCHEDULE

無錯!佢哋去街都要早通知我,最唔鍾意當日下午先話我知!預晒餸又要減!所以佢哋會盡早通知,唔係會有說話聽!

男爵府

醒目開學勳章

greenpea 發表於 22-2-9 20:18
請問 GPA 係咪要好高分先入得返?

其實每年每科都有少少唔同,唔同大學收生亦有唔同!
不過佢哋成日話要過3爆4,大部份最少都要過3先得!有聽過某熱門科要3.5先收!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊