自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有冇人在港安醫院做MRI檢查?網上對這間醫院評論不太好所以想問一問。

伯爵府

春季勳章

本身揀呢間,email咗張轉介信,佢哋電話報價,約好嗰日去登記,點知同報價貴咗5千。搞完一輪,都唔認自己報錯,即係我聽錯???差5千啊大佬。
我同個senior反映,點解咁大間醫院,報價喺海鮮價。好似大陸咁,反口報貴價。差!

特登請一日假,結果混吉。嬲嬲哋去咗健康院睇醫生,問佢可唔可以寫轉介信。嗰日揾吓其他中心,最終揾到中染,兩日後有得照MRI,攞住政府referral有折扣,平靚正搞掂。

大宅

mocha_y 發表於 21-8-29 17:31
本身揀呢間,email咗張轉介信,佢哋電話報價,約好嗰日去登記,點知同報價貴咗5千。搞完一輪,都唔認自己報 ...

咁是否可取消,我就係奇怪因己搵左幾間醫院,佢嘅價最平因為家人要照3個位,所以我都怕有古怪。如未到期照是否可取消?

翡翠宮

mocha_y 發表於 21-8-29 17:31
本身揀呢間,email咗張轉介信,佢哋電話報價,約好嗰日去登記,點知同報價貴咗5千。搞完一輪,都唔認自己報 ...

中染係咪安x果間呀?

伯爵府

春季勳章

回覆 polly0503 的帖子

取消,應該打電話去就得吧~可能我唔好彩,如果你哋email聯絡,報價,應該會好d。我嗰日有同個senior反映,你要我email轉介信,但報價就電話報。錯咗就口同鼻拗。以後喺咪可以白紙黑紙寫清楚,佢哋之後有無咁做,我就唔知。

不過中染外,仁安都有分中心,你不妨揾多兩間比較吓。

大宅

mocha_y 發表於 21-8-29 17:46

取消,應該打電話去就得吧~可能我唔好彩,如果你哋email聯絡,報價,應該會好d。 ...

我都係MAIL轉介信,佢電話回覆我,只係電話回覆。好彩你話我知多謝你。

大宅

mocha_y 發表於 21-8-29 17:46

取消,應該打電話去就得吧~可能我唔好彩,如果你哋email聯絡,報價,應該會好d。 ...

我諗住搵寶血或法國,其實3個位要照仲需打顯影一定不會太平。

水晶宮

畀面勳章

我早幾日先開過post講做mri
我就係去荃港做

大宅

lovelybaby2015 發表於 21-8-29 18:10
我早幾日先開過post講做mri
我就係去荃港做

你是否政府轉介信去照?報價情況是否與我一樣?

水晶宮

畀面勳章

polly0503 發表於 21-8-29 18:16
你是否政府轉介信去照?報價情況是否與我一樣?

我仔不是政府轉介,係自己去睇佢專科,之後即時約照,照一隻腳,即時報價五千五,診金五百

成個過程順利流暢,醫生講解詳盡

別墅

polly0503 發表於 21-8-29 10:32
請問有冇人在港安醫院做MRI檢查?網上對這間醫院評論不太好所以想問一問。
...

身同感受 荃灣港安醫院啲工作人員態度好差
尋晚我陪媽咪睇夜診急診室 幫媽咪係reception 填表有一欄唔清楚 諗住問reception 右邊後生仔 跟住佢好操咁大力拍打張紙指着 痴線
以為自己去咗政府醫院
不知所謂 以後唔會再去港安 啲保安仲痴 媽咪個工人姐姐已經攞緊兩陪電話scan 安心 我自己行前幫媽登記咗先 個女保安好癲話媽咪同工人姐姐兩個都要scan 叫返我返轉頭跟返工人同媽的安心 跟住我行返轉頭係大門睇 見到姐姐已經攞緊兩部電話 跟住女保安仲黑面啤住我 再話佢哋得一部電話 跟住我又走返轉頭又再睇 姐姐已經scan晒兩部電話安心 保安對眼同態度其實係米有問題?!

大宅

之前同屋企人約咗去檢查
朝早要空肚
去到仲要等咗4個鐘先有得照
結果大家都餓足全日
真係無下次 公立醫院都唔洗等咁耐

男爵府

回覆樓主:

星期三在荃灣港安照完mri,星期五取報告同約埋醫生睇,過程順利,價錢也是跟電話傾的一樣,有政府轉介信,不用打顯影,姑娘d態度都幾好

男爵府

...

我做親檢查都係在荃湾港安做,MRI、CTscan、pet scan、照胃都試過,醫生和護士都好好,環境亦好好(我住新大樓果邊)

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

我朋友好like去呢間。

男爵府

...

係醫院做乜檢查一定貴,出面大把有得做,新機,舊機都有,如果係醫生寫紙做,及有乜乜保險,可能有折扣!

首頁

尾頁

跳至