單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

我同男友一齊已經3年幾,而家有左個小朋友6個月到,但係發現男友係一個控制慾好強嘅人,出親街都好唔愉快,我自己本身有一個10歲既小朋友,琴日去旺角睇Lego,呀仔就係度砌Lego,我就係隔離睇住,佢話你知唔知你隔離有個人係咁望住你,我叫你走你又唔走,博俾人望呀。佢成日覺得我唔留意周圍,人地望我,我就要拿拿聲走。我又點知人地望。咁樣佢就發脾氣,話我唔識照顧自己,我成日捻咁我係咪唔應該出街,要係屋企玩自閉,當中仲有好多問題,大部分問題都係佢想我點做我就要跟佢點做。衣著上又控制我。我想離開,但係又冇經濟能力。我驚我忍唔到。

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

唯有繼續忍下去~

男爵府

小朋友都有埋,忍忍

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

vivian913 發表於 21-8-30 11:16
我同男友一齊已經3年幾,而家有左個小朋友6個月到,但係發現男友係一個控制慾好強嘅人,出親街都好唔愉快, ...

都一齊3年幾,佢D操控狂係一向都有還是越來越嚴重呀?如果一向都係咁,做咩仲同佢生呢?

大宅

靚靚C9 發表於 21-8-30 13:37
都一齊3年幾,佢D操控狂係一向都有還是越來越嚴重呀?如果一向都係咁,做咩仲同佢生呢?
...

越嚟越嚴重。

男爵府

陪月勳章

你離婚帶住一個小朋友已經生活不易,再拍拖又有左,冇名冇份,宜家又埋怨又呻,他日又再度拋棄,兩個小朋友唔同老豆⋯生活更難,你害了自己又害了兩個小朋友

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

vivian913 發表於 21-8-30 14:58
越嚟越嚴重。

仔都生埋為有忍吓啦!

子爵府

陀緊BB 但係未結婚?

大宅

satanail 發表於 21-8-31 15:00
陀緊BB 但係未結婚?

未結

珍珠宮

vivian913 發表於 21-8-30 11:16
我同男友一齊已經3年幾,而家有左個小朋友6個月到,但係發現男友係一個控制慾好強嘅人,出親街都好唔愉快, ...
不如你想想點可以有啲經濟能力啦...我前前EX ,就好似你男友一樣,我同佢行個3年內,非常唔開心...佢唔想我出街,出街啲頭髮要庶住塊面,衣服要好老土,唔可以著裙...仲有同父母去飲茶都唔可以...同佢細佬父母細妹一齊去街又屈我成日夾住佢細佬...

呢啲我朋友看在眼內,以為我去左古代...我都無哂朋友...自由,之後我頂唔順佢,我飛左佢...佢都痴線...

大宅

Macusmama 發表於 21-8-31 17:23
不如你想想點可以有啲經濟能力啦...我前前EX ,就好似你男友一樣,我同佢行個3年內,非常唔開心...佢唔想我出 ...

我屋企人都話佢古代黎

珊瑚宮

Macusmama 發表於 21-8-31 17:23
不如你想想點可以有啲經濟能力啦...我前前EX ,就好似你男友一樣,我同佢行個3年內,非常唔開心...佢唔想我出 ...

妳呢個嚴重D喎,真係就算結咗婚都要離啦,簡直精神虐待

首頁

尾頁

跳至