美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

洋房

好desperate想做Ultherapy 但係身邊又冇朋友做開(或者唔想俾人知道吧…)大概research過發現價錢可以差得好遠…好迷茫…美容院最平可以18000做曬全面 同埋都話係醫生主理 但係有啲美容院和皮膚醫生診所可以貴超過一倍
有冇jm分享吓 究竟值唔值得俾貴啲?係咩真係有分別?
多謝分享!

禁止訪問

象牙宮

Miranda0921 發表於 21-9-11 15:36
好desperate想做Ultherapy 但係身邊又冇朋友做開(或者唔想俾人知道吧…)大概research過發現價錢可以差得 ...

Ultherapy 美容院最平 18000 做曬全面?
网上 google 100線/1800。
Ultherapy 該做多少線?
整個過程需時約60分鐘。

$1,888試做 Ultherapy彈力網提拉療程 (眼部140線)

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

Ultherapy 若以年紀來做為依據,
全臉與頸部治療時間約45~60分鐘
30-40歲老化程度還算不太嚴重,可以針對下半臉進行局部的施打,緊緻下半臉輪廓線,一般建議需要300-500條左右;
40-50歲 老化程度屬輕中度,施打範圍以全臉為主,可針對下半臉加強,需要條數約500-800條;
60歲以上老化程度較嚴重,通常會以全臉搭配頸部進行施打,需要條數大多會超過800條以上。

https://nuyoublog.com/how-many-times-ulthera-are-effective/

在面對做過音波拉提、電波拉皮也比較適合5-60歲以上真的有皮膚嚴重老化鬆弛的對象
25~30歲的初老族群,大約300條左右就足夠了。因為此時的老化程度還比較輕微,一般只會針對下半臉或頸部等局部區域進行施打。
30~50歲的輕、中度老化族群,平均條數為500~700條左右。此時通常就會進行全臉施打,或是整個下半臉加上頸部一起施打。

50~60歲中、重度老化族群施打條數又更高了,一般會打到800條以上。通進行全臉和頸部的整體施打。
https://20skinblog.com/enough-times-to-make-ulthera-success/

Ultherapy 140線去眼紋療程。
Ultherapy療程 FDA唯一V面拉提, $1900/100線
40岁, 全臉施打500發;若是老化程度較為嚴重全臉施打800發, 配合botox

50~60歲的中、重度老化族群施打條數又更高了,一般會打到800條以上。通進行全臉和頸部的整體施打。

目前在韓國一項針對病患的相關研究也證實,把原本治療需要的600條超音波,分成3次,一次打200條
中間間隔1個月,效果是一樣的,卻可以降低恢復期,而有更高的客戶滿意度 。

一般來說,上半臉眼周建議為200-250條;
下半臉+雙下巴建議發數為500-600條;2*

頸紋建議250條; 身體部位建議800-1000條。1*

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

禁止訪問

男爵府

虎到金來勳章

lilychan8911 發表於 21-9-14 07:56
醫生做大約幾多錢?想做好耐但…未實行

我星期六剛做完,800線$21xxx,今次第2次做,唔同醫生,今次個醫生好詳細介紹,做時會幫你分散注意力,感覺唔太痛,比我做360眼袋槍還要好

333s    發表於 22-7-5 13:58

禁止訪問

男爵府

虎到金來勳章

lilychan8911 發表於 21-9-14 11:14
360眼袋槍做過又係冇用

去黑眼圈有啲用,眼袋就唔見有效

別墅

回覆 923Rabby 的帖子

可以pm 我邊個醫生嗎?

男爵府

虎到金來勳章

outmax 發表於 21-9-14 23:18

可以pm 我邊個醫生嗎?

pmed

洋房

可以PM我係邊個醫生嗎 多謝分享

男爵府

虎到金來勳章

Miranda0921 發表於 21-9-15 12:34

可以PM我係邊個醫生嗎 多謝分享

pmed

大宅

Miranda0921 發表於 21-9-11 15:36
好desperate想做Ultherapy 但係身邊又冇朋友做開(或者唔想俾人知道吧…)大概research過發現價錢可以差得 ...

can pm me doctor info? thx

大宅

923Rabby 發表於 21-9-14 10:28
我星期六剛做完,800線$21xxx,今次第2次做,唔同醫生,今次個醫生好詳細介紹,做時會幫你分散注意力,感覺唔太 ...

can pm?

男爵府

我星期六剛做完,800線$21xxx,今次第2次做,唔同醫生,今次個醫生好詳細介紹,做時會幫你分散注意力,感覺唔太 ...

想要醫生資料,謝謝

別墅

Hello 可以pm 資料嗎? thanks !

大宅

我都想要醫生資料,唔該PM。Thank You!

男爵府

虎到金來勳章

siutingtsi 發表於 22-6-4 13:09
Hello 可以pm 資料嗎? thanks !

pmed

洋房

請問可以pm我醫生資料嗎?(emoji)(emoji)

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至