跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

我個仔17/1出世,咁多位靚ma一齊傾下湊bb既開心野吖

大宅

hi, 我個囡1月14日出世..而家最鍾意睇自己隻手同捉住對腳....好可愛架...

複式洋房

我bb十九出世....都係食手仔大王

大宅

我個囝出左世一日就係醫院食手指食到而家真係無佢符

男爵府

原帖由 mosesleelee 於 09-6-9 12:22 發表
我bb十九出世....都係食手仔大王

my boy also borned on the 19th

大宅

各位好呀, 我個女就1月22日出世, 佢唔食奶咀呀, 最鐘意就食手指, 有時我就移開佢! 佢好鐘意玩同笑O家, 同家姐玩到哈哈聲笑, 攪到我都笑埋一份...哈哈!
你地阿B而家轉身未呀? 同埋會幾時俾佢食糊仔?

大宅

hello... 好橋吖...
我個仔都係1月22號出世...
佢鍾意食手指多過食奶咀... 所以0係佢臨瞓果時塞個奶咀俾佢等佢唔可以食手指...
佢依家最鏜意同爸爸, 公公玩... 一見到佢哋就已經笑哂...
我bb個幾禮拜前識轉身... 所以依家要成日昅住佢... 我去過健康院... 姑娘話bb6個月先俾佢食糊仔... 太早驚佢個消化系統未完全develop好...
你bb女依家食幾多奶? 幾重?

原帖由 WHY2005 於 09-6-9 13:36 發表
各位好呀, 我個女就1月22日出世, 佢唔食奶咀呀, 最鐘意就食手指, 有時我就移開佢! 佢好鐘意玩同笑O家, 同家姐玩到哈哈聲笑, 攪到我都笑埋一份...哈哈!
你地阿B而家轉身未呀? 同埋會幾時俾佢食糊仔? ...

複式洋房

我地16號出世嘅~~~
E度真係好..個個生日都差唔多...

LS個BB真叻~細過我個女咁快就識轉身
我果件淨係識"走精面"趴喺度TUMMY TIME果陣
成日自己轉翻上黎~唔鐘意趴~學轉身轉得一半

大宅

我小b女25號出世,成日食手指同反轉身趴响地!
不過佢好扭計,成日唔食奶,所以4個月大時都未有14磅!

大宅

見到你地阿b識轉身真係happy,我個囝而家成日轉到一半就係度嗌,開頭都唔知佢做咩嚇鬼死我,睇多佢幾次就知佢轉唔到身自己係咁勁嗌真係比佢笑死

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

hi hi...我係full time mama...bb 1/5出世, 剛滿左5個月, 宜家差不多有20磅, 唔知點解宜家唔願食奶, 煲左d好浠既粥水比bb飲.....
至於奶咀....簡直變左佢既朋友....唉~~~
已經識反轉身, 識左轉仲驚, 睇少眼都唔得! 好似反上隱, 自己食緊奶都可無那那反轉左!!

複式洋房

Morning~~ 囡囡24/1出世. 重13磅度. 仲未識轉身. 不過, 今朝要抱起佢食奶時, 佢可能以為我想同佢玩轉身, 佢轉咗比我睇. 都唔知係咪真, 我估都係撞彩...
仲有, 佢係唔鐘意食奶的bb, 但係而家佢可以揸住奶樽食奶喇, 食得比以前快&多咗.

複式洋房

原帖由 vikkibaby 於 09-6-10 00:27 發表
hi hi...我係full time mama...bb 1/5出世, 剛滿左5個月, 宜家差不多有20磅, 唔知點解宜家唔願食奶, 煲左d好浠既粥水比bb飲.....
至於奶咀....簡直變左佢既朋友....唉~~~
已經識反轉身, 識左轉仲驚, 睇少 ...

vikkibaby,
我個囡都係, 佢每朝5點-6點就會半夢半醒响度喊, 餵佢食奶, 又唔係食. 原來要奶咀...

大宅

哈哈....真係岩呀, 有個好朋友勒!
我個女而家14磅幾, 時時捉野黎玩,同埋EEAA講野, 但仲未識反身呀, 而家佢飲5-6安奶, 有時就可以飲到7安, 你仔仔呢?

我個女好貪玩又心野, 一見到人就要玩, 俾佢攪到個人都攰晒, 我試過俾佢訓時食奶咀但都吐返出黎, 冇法!

原帖由 QRB 於 09-6-9 14:55 發表
hello... 好橋吖...
我個仔都係1月22號出世...
佢鍾意食手指多過食奶咀... 所以0係佢臨瞓果時塞個奶咀俾佢等佢唔可以食手指...
佢依家最鏜意同爸爸, 公公玩... 一見到佢哋就已經笑哂...
我bb個幾禮拜前識轉身... 所 ...

大宅

咁攪笑既

原帖由 rainwing916 於 09-6-9 22:49 發表
見到你地阿b識轉身真係happy,我個囝而家成日轉到一半就係度嗌,開頭都唔知佢做咩嚇鬼死我,睇多佢幾次就知佢轉唔到身自己係咁勁嗌真係比佢笑死 ...

大宅

回覆 1# WHY2005 的文章

係呀,下次見佢再係咁影個video比你地睇下,真係笑爆肚

大宅

回覆 6# vikkibaby 的文章

hi hi~~~我都係full time mama

大宅

我隻肥波25/1出世 , 依加15.5磅 , 最叻就係食佢隻肥雞脾(手指), 呃抱同叫叫叫 , 成日依依哦哦 , 勁多咀 , 嘈到隔離屋都話聽到佢把聲

大宅

畀面勳章

HIHI, 我女女7號出世...4個月o個時返健康院話佢已經15磅...我有d驚佢會變肥妹, 因為我係在職媽媽...女女由奶奶湊....女女而家成日都好似講野咁, ee erer, 你同佢講野, 佢又會應返你, 好好笑...最近, 婆婆仲教佢give me five...你叫佢give me five, 佢真係會mak大隻手仔, 俾個five 你架, 好得意

大宅

我個細佬b佢右係好like食手指,成日食到啜啜聲,婆婆上個星期教佢嗌,而家佢成日嗌,阿哥右跟住嗌唔知幾時有人投訴我屋企太嘈

首頁
12345...8

尾頁

跳至