夫婦情感

跳至

首頁
23456...9

尾頁

男爵府

陪月勳章

十個男人九個去滾,重點係識唔識返屋企、有冇負足責任

見你哋兩個都一樣火爆
開心咩?家庭健康咩?
嚇親小朋友啦

搜集出軌證據,問下律師意見
留一手籌碼
由被動變主動

何必搞到自己神經質

話唔定佢已經布署離婚添啊

大宅

BK Milk勳章

Jkjk999 發表於 21-10-3 11:30
其實事原阿仔月尾放幾日假,我問佢去邊玩,見迪士尼酒店$13xx 一晚,問佢去唔去,佢話貴,佢話對普通家庭黎 ...

唉,見到妳咁既情況,真係唔知講咩好!
比我都會忍唔住提,真係忍唔到!
佢咁度住度住,佢比幾多錢家用妳?

男爵府

回覆樓主:

天天唸住「我要忘記」只會加深記憶… 如果呢度發洩唔夠皮,認真覺得可以搵XX熱線嗰啲做情緒垃圾桶,噏哂俾啲義工聽,丟完心靈垃圾要搵嘢distract自己,找個興趣 去下旅行 或者搵份工甚麼都好… 當你生活有咗新內容新刺激 漸漸就會放下一些… 我完全同意你反問佢嗰啲內容,但不為頭家,不為細路,為咗你自己,唔係為咗平反而係為咗健康地活下去,忘記是好事

別墅

回覆 Jkjk999 的帖子

好明顯, 樓主同你C6 既重心有點不一樣, 樓主重心全放在家庭, 但你C6 就放係佢自己度。你地繼續咁下去, 個問題好難解決, 只會令傷口越來越大。我覺得樓主可以既話做下part time, 搵下錢扮靚自己, 搵d 野學下, 發掘自己既興趣, 令自己更加Charming, 而且要比番多少少家庭責任比你C6,唔好比佢覺得佢責任只係搵錢番黎。

伯爵府

Jkjk999 發表於 21-10-2 12:57
爆左獲2個月…呢2個月佢都係死哂狗..裝左GpS…任我check佢, 間唔中有講過話好大壓力我成日懷疑佢…但最近呢 ...

你有冇同人傾訴過?

伯爵府

aryemyem 發表於 21-10-3 13:26
十個男人九個去滾,重點係識唔識返屋企、有冇負足責任

見你哋兩個都一樣火爆

我覺得,男人玩女人,大部分都係諗住瞞得哂所有人,唔係想頭家散嘅。反而女人出軌,真係中個頭入去,戀愛大過天,話離就離

男爵府

clyl03 發表於 21-10-3 14:03
我覺得,男人玩女人,大部分都係諗住瞞得哂所有人,唔係想頭家散嘅。反而女人出軌,真係中個頭入去,戀愛 ...

一早係唔想搞散頭家就唔好去偷食啦,點兜都只係掉轉嚟講

伯爵府

masomama 發表於 21-10-3 13:51

好明顯, 樓主同你C6 既重心有點不一樣, 樓主重心全放在家庭, 但你C6 就放係佢自己 ...

呢個絕對係,佢C6重心放喺自己到, 樓主重心放喺家庭。 一個重心放喺家庭嘅男人 ,悟會對家人咁 吝嗇。
好似我先生咁, 佢對自己就能孤寒,佢 自己食同著都好求其, 但對我同個女就好闊綽,當 我唔捨得食唔捨得買, 佢就會慫恿我買,慫恿我食, 仲同我講 ,錢係賺嚟洗, 唔好咁計較, 美食當前,佢總會讓我們食先, 仲話唔夠就再 落單。
樓主個C6 正正看到樓主個弱點, 知道樓主好重視個家,好重視仔女, 唔捨得個家,又係 FTM 冇本錢離開, 真係睇唔出佢C6有心維繫, 只係怕樓主驚動淫婦個C6, 會俾人尋仇, 驚動公司 , 會影響工作, 所以先作出妥協。

Adrio77    發表於 21-10-3 19:49
masomama    發表於 21-10-3 19:46

子爵府

Jkjk999 發表於 21-10-3 11:00
回覆 clyl03 的帖子

你完全講中哂,佢就係話覺得自己好似坐監禁,去邊都比我知哂(GPS), 已經冇哂自由,仲 ...

你有冇見過社工/輔導之類?
你需要啊

子爵府

Jkjk999 發表於 21-10-3 11:46
回覆 禁上發言 的帖子

我既諗法就係禁,未發生呢件事之前,我都會打比佢問下佢係邊,做緊咩?同埋佢都會幫 ...

其實知道佢出軌已經好痛苦
何必問得咁仔細?

伯爵府

hamster997 發表於 21-10-2 16:40
我自己作為一個過來人,想代表一眾壞過而又有決心改過嘅男人,向咁多位偉大嘅老婆大人講句,其實我真係知錯 ...

你個情況,精神出軌 同肉體出軌,只係時間, 爭一步, 若果不是及早發覺, 肉體出軌只是遲早問題。 你有冇代入你太太感受, 自己老公 當第二個女人個兵, 個心向著第二個女人, 個心點會唔痛, 每次諗起都會痛。
既然你曾經想出軌, 你太太點會唔防你有第二次? 好老實講 呢個傷, 就好似風濕咁, 翻風落雨 總會返發。 你畀人鬧嗰時好難受? 你可知你太太 內心更難受, 真係如千支針刺在心。 我有個好朋友就係受到呢D傷害, 佢唔煙唔酒, 因為長期不鬱不歡 ,最後 40歲 肺癌走咗
下次你太太番發時, 你要即刻同佢講對唔住,隨便鬧隨便打, 隨便發洩, 千祈唔好傷害自己, 同佢說聲: 我愛你。 佢哭時, 你要即刻攬住佢, 安撫佢, 不停同佢講你愛佢, 你唔會再犯呢個錯, 好想同佢繼續行呢個人生路。
希望你真係浪子回頭,祝福你

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

cathngai 發表於 21-10-3 17:03
佢唔煙唔酒, 因為長期不鬱不歡 ,最後 40歲 肺癌走咗
sorry jm 聽到你JM

hamster997 師兄已經浪子回頭。
但樓主的case 嚴峻得多。

請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

伯爵府

kwhkwh 發表於 21-10-3 17:35
sorry jm 聽到你JM

hamster997 師兄已經浪子回頭。
咁多年,我而家諗起都想喊

大宅

cathngai 發表於 21-10-3 17:03
你個情況,精神出軌 同肉體出軌,只係時間, 爭一步, 若果不是及早發覺, 肉體出軌只是遲早問題。 你有冇 ...
嘩。。。切切實實剛經歷的我。
我老公就係剛精神出軌就比我察覺到,及時救到。佢都係死口唔認,唔認唔認還需認。男人就係覺得沒有上床就唔係出軌。
你正正講出我感受,睇著哩個 post, 真係諗起就痛心。
維一安慰,真係睇到老公一齊改變想挽回我哋多年感情,自己又要睇開一點。
問我是否完全放下,不會啦!
樓主講到佢 c6 比錢開房唔肉赤,同自己老婆囝囡住酒店就話晒錢。我也有相同感受,不過唔係錢銀上。我發現老公精神出軌就是看到佢同第二個女人的合照,雖然不是太親熱(相信不是給我及早發現,下一張可能咀咀合照。)但佢哋一班人活動,只有佢兩多張的兩人照片。但日常生活中,我叫佢同我拍照,佢就面黑黑。。。我沒有樓主 衝動即刻爆佢同人影就開開心心,同我影就黑口黑面,因為我真係唔想無限 loop 再鬧交。不過,c6未有同人合照前,佢都係唔中意影相,只不過諗起佢哋多 post嘅照片,自己就唔順氣。
我都不能比到任何意見,自己也修補緊關係。
樓主。。加油吧!

子爵府

樓主,我情況同大家C6反應完全一樣!

27個月了,經常冷戰、嘈交,互不溝通,9月開始我直頭情願瞓廳梳化,我都唔想同佢同床!

最近睇誘愛入局,心裏又比箭射穿!

大宅

hamster997 發表於 21-10-2 16:40
我自己作為一個過來人,想代表一眾壞過而又有決心改過嘅男人,向咁多位偉大嘅老婆大人講句,其實我真係知錯 ...
係咪男人覺得自己認錯或改過就係比太太原諒就理所當然。
你哋話自己已經做咗好多嘢修補,點解都唔夠或沒用。
真係想比你哋男人試下太太同第二個男人精神出軌,日日在 WhatsApp交代日常生活中點滴,老婆同你哋 WhatsApp就 hea 答或已讀不回。
“我仲要冇食過嫁陰公,淨whatsapp,都比佢唱足咁耐,喺fd面前話我偷食,慘…”
你係咪好後悔未食就被發現,還掂都被發現,食埋都唔緊要。但你有冇諗過如果食咗,唔只係原唔原諒,係考慮離唔離婚。
“不過偷食完又偷食果D賤男就唔抵幫嘅。”
我老公又係講過哩句,原來男人不論精神或肉體出軌,你哋覺得可以大條道理有一次原諒機會。第一之犯錯,太太要原諒是理所當然,唔原諒就係老婆小題大做。
真心,女人唔忍心放棄多年感情,知道沒原諒理由。否則可用報復心理又同第二個男人精神出軌,又睇下男人可以輕易放得下。
師兄,抱歉向你埋怨 ,因為你 post 出來的,正是我老公都有講過。所以有感而發。

伯爵府

smile930 發表於 21-10-3 18:21
係咪男人覺得自己認錯或改過就係比太太原諒就理所當然。
你哋話自己已經做咗好多嘢修補,點解都唔夠或沒用 ...

d男人係J支配個腦唔會諗到咁多咁遠

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

Jkjk999 發表於 21-10-3 11:46
回覆 禁上發言 的帖子

我既諗法就係禁,未發生呢件事之前,我都會打比佢問下佢係邊,做緊咩?同埋佢都會幫 ...

慘,睇完呢個回覆,

你老公同條女好似相逢恨晚咁,好似你先係多出黎果個。

最衰又多小朋友,
否則你咁放唔低佢出軌,我相信你一早會選擇分開。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

cecelc 發表於 21-10-3 19:13
慘,睇完呢個回覆,

你老公同條女好似相逢恨晚咁,好似你先係多出黎果個。

我唔覺樓主老公同人妻相逢恨晚喎,
你咁講嘢好過份。
個男人都話冇諗過咁快可以食到人妻,
根本係姣婆遇上脂粉客,
免費餐有幾多個男人可以抗拒?
最憎D賤女人搞人老公,
痕就free俾單身男人當做善事啦,
尤其係做人妻都搞人老公嗰D更自私,
希望佢老公都出軌等佢受下。

男爵府

咁行下去,無好結果,孩子也受情請影响。他去不倒加拿大,咁你自己同孩子先去~看看他有無尾巴。男人先要信他,若他有膽一早叫那女人跟他挑戰另一家庭!我覺得您湊大三個 ,他也要睇你份尚,比次他機會要求他七成人工作家用。要放過您自己思緒,同他一起再建立感情

首頁
23456...9

尾頁

跳至